跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

原文章由 catpet 於 08-9-5 21:25 發表
我bb27weeks, 2lbs, 細碼bb...睇黎要食多d野先得啦....有乜野容易長胎呢?..大家知唔知呀??

我b同你b很相近, 約27w時睇醫生,磅左2.1lbs
係細碼b呀,醫生說如果想bb肥d我要加把勁食野了,我表示我唔想生得禁辛苦,佢就叫我keep住而家禁樣食量就可以了,到時bb應該6lbs左右呢

大宅

我27wks時, 孖b 各有1.03kgs & 1.11kgs, 醫生話bb重量ok.
下星期29wks 再見醫生, 希望孖b 再重多d 啦.

原文章由 kitnat 於 08-9-15 14:09 發表

我b同你b很相近, 約27w時睇醫生,磅左2.1lbs
係細碼b呀,醫生說如果想bb肥d我要加把勁食野了,我表示我唔想生得禁辛苦,佢就叫我keep住而家禁樣食量就可以了,到時bb應該6lbs左右呢 ...

別墅

今天去了產檢(29wks 5days)
醫生話亞b 有2磅9安士...是中碼b!

男爵府

27週 5日, 2磅14安士
算大定細呢?

禁止訪問

男爵府

噢! 咁睇我個b 好大隻喎!!!

複式洋房

我28周3日BB重2.68磅,我揀38周開刀唔知到時bb有冇6磅以上?

男爵府

我29w1d去照4D,BB重3磅6安士,醫生話大碼B。好彩我淨係重咗13磅。最好一路肥B唔肥我!

大宅

上星期四做產檢28wks,2.8lbs.,醫生話average size

男爵府

回覆 #69 toffeebaby 的文章

你响私家照定PWH照?威記一路都無話俾我知有幾重,我都係私家先知。

大宅

30 WEEKS 3 lbs

複式洋房

我個B囡26weeks5days 時重735g 即約1.5Lbs............比較起來好似輕咗D?

大宅

我都係私家醫生! 你個中醫好掂呀!
原文章由 Joeff 於 08-9-22 13:43 發表
你响私家照定PWH照?威記一路都無話俾我知有幾重,我都係私家先知。

禁止訪問

大宅

我個仔 27 周重 2.5 磅, 醫生都話只係 中 size
但我已經覺得佢好重了, 墜到我腰骨好痛,
大熱天時都要纜住條托腹帶!

唔駛擔心啦熊空紅, 我上胎都有妊娠糖尿,
發現一個事實就係其實你食咩都冇所謂,
但一定唔可以食飽左坐係度!! 坐係度唔郁
就食條菜都會超標!

我上胎都係醫院 & 私家兩邊睇架, 醫院就好緊張
我既糖尿指數, 但私家就冇理過, 私家成日叫我放鬆
心情陀就得! 正常飲食唔好大吃大喝日日飲汽水咁,
醫院會緊張, 因為佢地想你節制飲食唔好陀到個 b
咁大, 太大個 b 你就會生唔出, 生唔出政府就要開刀!
個個都開刀政府邊有咁多錢!! 所以佢地一定會控制
你個 b 既 size, make sure 你一定生得出!
仲有, 唔同醫院對妊娠糖尿既做法好唔同架!
(我已經比較過東區 & 威爾斯)

anyway, 放鬆 d, 唔好擔心咁多野啦!

原文章由 熊空紅 於 08-9-22 19:50 發表
我而家24weeks,bb得1磅咋,但醫生話正常,係唔係架?有無mama既bb係咁既磅數架?但我到而家都無胃口食唔到野,而且我又有妊娠糖尿病,所以想食多d都唔得,點算呀? ...

大宅

今日照bb約1.25kg, 中碼b
28wk1d仲轉埋頭仔添... 上胎係30週幾先轉架, 大b陀緊時不嬲都比平均細粒, 但係出世39w5d都有成7磅重....

複式洋房

jutaubing,

我上個星期去照 4d 時 28w6d,醫生話佢地呢個時候仲有空間轉身架,so頭仔轉左落去都可以再轉番上嚟架...

我照 4d 時 dr. 話 bb 已經有 3.3 lbs, 而且頭圍有成 31w 既 size 添丫... 我而家諗下會唔會費事博開刀算數就真,otherwise 順產生大頭 b 都會十分辛苦. mouth:

原文章由 jutaubing 於 08-9-23 19:21 發表
今日照bb約1.25kg, 中碼b
28wk1d仲轉埋頭仔添... 上胎係30週幾先轉架, 大b陀緊時不嬲都比平均細粒, 但係出世39w5d都有成7磅重....

別墅

我星期一覆診,剛好28week, e生話阿b 1.3kg.

大宅

昨日26wks1dy,bb重2.3lbs,又話算大,預計出世都有7lbs。

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

噚日27w6, 1189g, 好似係兩磅半多d啦!

原文章由 csmc88 於 08-9-24 11:55 發表
昨日26wks1dy,bb重2.3lbs,又話算大,預計出世都有7lbs。

首頁
23456...9

尾頁

跳至