自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由 艾文兒B 於 16-01-28 發表我

原帖由 canies 於 16-01-28 發表
Same
做lasik一了百了
仲慳番好多添 不論時間及金錢
但帶color con又靚好多喎

侯爵府

回覆:帶1 day con,有冇試過帶兩日?

其實又要慳又要帶1day,之後又要洗,咁不如轉用2 weeks

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

試過一次,N年前因為架飛機降落唔到福岡,轉飛台北留一晚,但又唔可以攞行李,唯有去便利店買蒸溜水浸住佢,第日再戴返!
所以現在無論搭幾耐機都好,手袋都放多一對!

侯爵府

陪月勳章

戴開One Day Acuvue﹐我有時戴三日、有時兩日﹐
more than 10年了;

果陣聽朋友講戴三日我覺得好不可思議﹐
佢話佢有視光C 朋友話做好清潔係無問題的﹐
我日日有用番隱形眼鏡藥水浸。

別墅

引用:我有時戴三日、有時兩日﹐more than 10年了

原帖由 siumak 於 16-01-28 發表

戴開One Day Acuvue﹐我有時戴三日、有時兩日﹐
我地朋友係咪同一個試光師
不過我朋友話兩日就好啦

siumak    發表於 16-1-28 15:37

男爵府

唔會慳依d錢 帶one day就係為左衛生 唔需要洗con浸con依d多菌既步驟 如果唔打算即棄 不如帶番年月con

複式洋房

我會帶2-3次先掉.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

轉戴兩星期果款吧

侯爵府

畀面勳章

眼點都貴重過one day con,雖然係side,萬一不幸出事都幾麻煩,始終醫眼唔同傷風咳!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

無。over 12hrs 通常已經勁乾 勁吉 吾除吾得

男爵府

無,即棄!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

你用開1-D就應該冇哂架生去留副con架啦⋯⋯點再戴呢又⋯⋯
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

babylazy 發表於 16-1-28 09:03
夜晚先出街,食完飯就返屋企,帶得4,5個鐘,就甘就掉,好似好曬甘

...
me試過帶4日

水晶宮

想慳帶2-weeks, 1-day唔預你重用,對眼有事受苦既係自己同個荷包!

公爵府

唔會.屋企冇藥水同洗con 的野.

大宅

我會帶兩日會用清潔月con個啲方法去洗

子爵府

唔會

其實視光師建議一日都係帶8個鐘

4-5個鐘唔算用得少

大宅

引用:Quote:原帖由+木土土+於+16-01-28+發表好耐

原帖由 fuhk 於 16-01-28 發表
我都有睇過,幾年前了,one day 同 2 weeks 係一樣的
Yes I read it too

別墅

引用:唔會其實視光師建議一日都係帶8個鐘4-5個鐘

原帖由 Flowerpig 於 16-01-28 發表
唔會

其實視光師建議一日都係帶8個鐘
8個鐘,其實都唔夠用,返工都唔只8個鐘

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得買得ONE DAY CONS...
都係想對眼舒服,同方便,乾淨等....

如果要戴2日...不如買2WEEKS 果D啦

我自己都係戴ONE DAY CONS..
我今日12點出街先戴...6點回家就掉...
有時去街時間更少..都係回家就掉...

而且軟CONS除出黎有時都變左形啦..重點戴番上眼?
除出黎又要有藥水浸住...再戴又要鹽水沖洗...
你買得咁多用具....不如開過對新CONS

首頁
23456...7

尾頁

跳至