親子旅遊

跳至

首頁
23456...40

尾頁

大宅

開心吸收勳章

不好意思! 因第1次冬天去韓國, 請問邊到resort有滑雪(主要for小朋友玩)及同時有溫泉浸? Aplensia有沒有呢?
謝謝!
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

公爵府

引用:Quote:原帖由+idaidang+於+16-02-28+發表Su

原帖由 IloveJJ 於 16-02-28 發表
我訂咗「
1queen Bd 1ondol 109sq Mtr Suite Smoking - 允许吸烟」,即係1房定兩房呢?
請問 agoda 有冇呢隻房?

見到得 1 king bed + 1 ondl ~ 但又寫得 72 sq meter

我怕訂錯

唔該各位 Mami

公爵府

引用:不好意思!+因第1次冬天去韓國,+請問邊到res

原帖由 kpbb 於 16-03-15 發表
不好意思! 因第1次冬天去韓國, 請問邊到resort有滑雪(主要for小朋友玩)及同時有溫泉浸? Aplensia有沒有呢?
...
上網 check 龍平,Alpensia 都有

公爵府

回覆:2016 聖誕 Aplensia 揮手區

Agoda 見到得 1 king bed + 1 ondl ~

但又寫得 72 sq meter

請問有冇姐妹之前 book 過

謝謝

男爵府

引用:不好意思!+因第1次冬天去韓國,+請問邊到res

原帖由 kpbb 於 16-03-15 發表
...
Alpensia 係冇溫泉架,ocean 700內有2個暖水按摩池

大宅

開心吸收勳章

idaidang 發表於 16-3-16 05:25
Alpensia 係冇溫泉架,ocean 700內有2個暖水按摩池
明白!因我媽媽好想去浸溫泉,而我們希望盡量老嫩都可滿足她們。細的滑雪時,老的玩到悶悶地可去下溫泉!我們暫plan由首爾自駕去resort,大家知不知有那幾多個地可選擇呢?thx!
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 IloveJJ 於 16-02-28 發表我

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+NamB+於+16-02-28+發表2bedro

原帖由 NamB 於 16-02-28 發表
記得登記埋做會員,可以儲積分
我上次住,冇儲到分

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 NamB 於 16-02-28 發表記得登

原帖由 chickenwing2006 於 16-03-20 發表
我上次住,冇儲到分
啲分有expire date,我儲左都未必用到

大宅

好媽媽勳章

Aplendia係渡假村?如果住2晚,除左渡假村內滑雪仲可以去其他邊度玩?近南怡島嗎?

男爵府

引用:Aplendia係渡假村?如果住2晚,除左渡假村

原帖由 cowboybaby 於 16-03-20 發表
Aplendia係渡假村?如果住2晚,除左渡假村內滑雪仲可以去其他邊度玩?近南怡島嗎?

...
Alpensia入面可以滑雪、玩雪兜、去ocean 700游水,佢係一個小型水上樂園,小朋友友會玩得好開心。
Alpensia近平昌鱒魚節,可以冰釣,玩冰上遊戲。
晚餐可以去韓牛村食韓牛,超好咪,我上次住3晚,2晚去韓牛村食。
其實,要玩曬咁多樣,2晚都唔夠。

大宅

好媽媽勳章

回覆:idaidang 的帖子

Thanks, 冬天游水,就算室內暖水都應該好凍喎

男爵府

引用:Thanks,+冬天游水,就算室內暖水都應該好凍

Thanks, 冬天游水,就算室內暖水都應該好凍喎
完全唔凍,好ok,唔洗擔心!

大宅

好媽媽勳章

請問大家邊道訂機票?如果想聖誕23/24出發,約幾錢呢?thx

男爵府

引用:請問大家邊道訂機票?如果想聖誕23/24出發

請問大家邊道訂機票?如果想聖誕23/24出發,約幾錢呢?thx
你用sky scanner search 下價錢,依家買都應該唔平架啦

複式洋房

回覆 idaidang 的帖子

請問Alpensia去平昌鱒魚節是怎樣去? 去到平昌鱒魚就有門票買嗎?

男爵府

引用:回覆+idaidang+的帖子請問Alpensia去平昌鱒

原帖由 whymi 於 16-03-21 發表
回覆 idaidang 的帖子

請問Alpensia去平昌鱒魚節是怎樣去? 去到平昌鱒魚就有門票買嗎? ...
我上次冇去平昌鱒魚節,打算今次去,坐的士約30mins,冇記錯之前睇JM分享係去到先買入場券

大宅

好媽媽勳章

如好想睇落雪,聖誕定新年機會大d? 係咪上年聖誕遲左凍無雪落?

但新年去係咪會貴d呢?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:如好想睇落雪,聖誕定新年機會大d?+係咪上

原帖由 cowboybaby 於 16-03-21 發表
如好想睇落雪,聖誕定新年機會大d? 係咪上年聖誕遲左凍無雪落?

但新年去係咪會貴d呢?
落雪睇緣份,上年聖誕明洞都有落雪,新年都有落。我就冇乜緣,兩年cny去都冇落雪,今年仲要去5日,5日都冇,但我去前一日有落,走之後又落

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+16-03-20

原帖由 NamB 於 16-03-20 發表
啲分有expire date,我儲左都未必用到
借位問吓,請問知唔知可唔可以申請返AM?AM有用d

首頁
23456...40

尾頁

跳至