自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:你地見過咩原因call救護車?

上年call 過兩次,1 次大肚2 個幾月出血,一次呀媽錄落樓梯後郁唔到

大宅

回覆:Edithcsm 的帖子

見過人facebook分享自個女夜晚發燒叫白車,覺得有點濫用,自己坐的士都是幾分鐘,可以留服務俾真正有需要的人

子爵府

自己: 係街暈咗,朋友幫我叫白車。 巴士急煞,撞到條頸。個仔係學校比較剪割咗忽肉,入急症聯針。

]

公爵府

畀面勳章

無帶鎖匙係街覺得好凍

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:俾老細鬧完個心拿住拿住訓唔到覺

原帖由 艾莉 於 16-02-25 發表
俾老細鬧完個心拿住拿住訓唔到覺
真係忍唔住講左2個字:“痴線”

男爵府

有人牙痛照樣call

伯爵府

我自己: 係屋企暈左,自己起身後坐左陣換晒衫諗住出門口睇私家,點知落到大堂暈左加撞爆頭😣,管理員call白車,我瞓左幾日。呢次後就成日暈成日比人call車送我入院,嚟嚟去去都係個幾個救護員,佢地話叫我唔好慳,政府有排先搵到病因,最後我去私家照發現我腦內有水囊

伯爵府

見過有人帶個出世13日既bb父母帶去睇急政原因係父母都好攰,想放低個b係醫院有人湊下

大宅

回覆:muihsu 的帖子

真的,有啲原因你想像唔到

子爵府

親子王國15週年勳章

引用:見過有人俾蚊咬... 手指腫咗 call 白車...

原帖由 都敏俊C 於 16-02-25 發表
見過有人俾蚊咬... 手指腫咗 call 白車... (b6 女人)
黑人憎

侯爵府

係屋企搬嘢,比條木作咗落隻脚面到,流到一地血,仲話開始頭暈,我立刻打999 call白車

大宅

比蜜蜂針

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我陀第二胎時 有次暈左係街 老公call白車送我入院 雖然我醒番但情況唔穩定

禁止訪問

侯爵府

LEE-Baby 發表於 16-2-25 14:04
流鼻血、M痛
M痛----鞋!係家人,本想接回家,但回程中痛到不能行 (當然事先知道,M痛係多數訓一降,血氣通左之後便沒事),結果也是如此,去到醫院要訓床,講野都無力,到睇完E生時,已回復精神自行回家.
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

侯爵府

giraheiyear 發表於 16-2-25 20:28
我自己: 係屋企暈左,自己起身後坐左陣換晒衫諗住出門口睇私家,點知落到大堂暈左加撞爆頭😣,管理 ...
順帶要讚下救護員,佢地好有愛心,提供保健方法,以増強身體健康

zocool    發表於 16-4-1 15:40
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

今日公司有個客人發羊吊,我都call左白車

伯爵府

畀面勳章

我試過腸抽根到行唔到~~又標冷汗~~又面青~~呀媽無辦法下call左白車~~1上車~~個醫護人員就比野我吸~~話有止痛作用~~之後就留左醫3日

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我試過腸抽根到行唔到~~又標冷汗~~又面

原帖由 水滴滴 於 16-02-25 發表
我試過腸抽根到行唔到~~又標冷汗~~又面青~~呀媽無辦法下call左白車~~1上車~~個醫護人員就比野我 ...
平時每朝都準時便便,有一朝唔知點解去唔到,好痛好攪,但又去唔到。痛下停下,無得揀,有野做一定要返工。成朝肚痛-跑廁所-坐屎塔等屎痾,真係痛到眼前一黑流眼水果隻,認真想call白車入急症。

最後捱左半日,開始想嘔tim ,頂唔順早走左。

大宅

牙痛

首頁

尾頁

跳至