自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:唔敢去台灣

禁止訪問

回覆:台灣又有隨機殺人事件⋯⋯

男爵府

回覆 cathyio 的帖子

記得上次捷運斬人案嗎? 呆灣長年經濟低迷, 年青人有志難舒, 諗下諗下

港人過去玩低調d 唔好耀富, 唔好太多名牌, 港囡門有咩公主症自己諗下發唔發出黎

大宅

太恐怖 太殘忍
我贊成死刑,只要不濫用
死刑就系用來懲罰呢种敗類
有事冇事就話自己系精神病,精神病唔系一個逃脫罪行的藉口

禁止訪問

男爵府

ltc. 發表於 16-3-28 15:30
溝唔到女,搵唔到錢,無目標
就發洩係社會上,無諗過人地好好地一個家就比你一個破壞左
舊街坊有樓自己話供完, 有子孫, 幾十歲有份他調公, 個仔做大公司包無失業

聽見人節墮高叫:好呀等你d 人辛苦吓

好多人歡喜花生花生架

公爵府

好慘
妹妹RIP

伯爵府

2016年03月28日20:51

台北市內湖區今天發生4歲女童凶殺命案,兇嫌王景玉(33歲)落網後竟大言不慚供稱,自己是中國古代聖君「堯舜」之一的「堯」,今早一醒來他突想傳宗接代,方法則是要找個四川的小女孩,並且把她殺了才行,兩者關係何在,他沒再多做說明,至於被問到後不後悔?他竟面無表情回答:「沒有」,還不斷跟警員等辦案人員說「見朕還不跪下!」令人咋舌。

據了解,王景玉今早先到大潤發花了219元購買標榜「大剁刀」的菜刀,接著再到環山路一段犯案,辦案人員事後檢視監視器,發現王男將女童推倒在地後,還用刀猛鋸女童脖子,手段兇殘。

據悉,王景玉落網後稱自己沒有中華民國籍,其真實身分是「堯」,連要在筆錄簽名時,也指正辦案人員說自己不是王景玉,堅持要簽「堯」字,直到最後才改簽本名。但自稱古代聖君的他,萬萬沒想到自己會在地檢署門口被平民百姓追打。

另外,警方今天搜索王景玉住家時,從他房間搜出29本的筆記本,其中幾本主要描述與友人之間的情感問題,其餘絕大部分筆記本所寫的,則都是如何反共抗俄、把四川打回來等攻略計劃表等,並無查出預謀殺人計畫,警方目前已查扣該批筆記本以及相關證物以釐清案情。
過好,每一天!

侯爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

好慘

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章

Rip

珍珠宮

畀面勳章

引用:呢單真係好恐怖,以後我一定去到邊都拖住阿

原帖由 florapang0426 於 16-03-28 發表
呢單真係好恐怖,以後我一定去到邊都拖住阿囡
係呀,我成日帶個女去公園比佢周圍走,而睇完尼單新聞真係好驚

媽媽好慘...希望佢可以從新振作

大宅

剛看新聞訪問個位媽媽,超慘!個殺人犯要死刑呀

男爵府

回覆:cathyio 的帖子

癲架,,小妹妹好慘

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

前一刻仲好開心媽咪推住bb車小朋友係媽咪隔離踩住單車後一刻就甘..........

大宅

我睇到呢段新聞忍唔住喊左出黎,希望呢家人可以振作,用時間忘記傷痛!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

頭先睇到個媽媽…我好心酸

子爵府

聞者傷心。希望家人早日走出陰霾

首頁

尾頁

跳至