自由講場

跳至

首頁
23456...30

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

祝願七嫂:

手術成功
早日康復
路遙知馬力,日久見人心!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

my sis-in-law's mom-in-law did the same operation years ago. Now she can go out on her own, take care of grandkids and cook for the whole family. except for the poo poo bag, she is not different from any of us.

Have faith, be strong.

Do something fun with your wife during the treatment. Laughter is the best medicine.

Good luck.

大宅

努力,加油,我地支持你,要樂觀面對!

男爵府

七哥..點首歌你聽~祝七嫂一切安好, 家中各人平安!

強 --- 郭富城

需跨多少個山 漫漫長路與海

方可真正覓到心裏精彩
需經多少次哀 幾多的障礙賽
才勝利會換來

不知幾番跌到 旁人斜視喝采
很不好過但我衝剌不改
只因心中記緊 當天可敬父親
說信我會精彩

強人是你 能飛天遁地
其實你了不起 假使你永不說不能做到
強人是你 能頂天立地
如敗倒 再掙起
永沒言C 才是活著的真理

[ 本文章最後由 keroroee 於 08-10-6 00:43 編輯 ]

男爵府

祝早日康復!!

大宅

好耐無上BK ....
7哥 , Take care ...
7 嫂 , 祝早日康復 ...

Just don't know what to say ....
img] http://discuz.baby-kingdom.com/images/bk/slobv4_r2_c1_long.gif [/img]

大宅

祝你太太早日康復,亦要好好照顧自己,+油啊!

珍珠宮

7哥, 你要堅強

我會為你們祈禱

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

7兄:

請叫7嫂保持心境平靜,雖然知易行難,但憂慮會對病情有負面影響,祝願7嫂早日康復!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

祝你太太早日康服 !

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章

七兄,

真的有點難已接受,希望好人有好報,祝願七嫂手術成功.
加油呀!

另外早前識到一位中醫,佢同我講過,腸cancer有机会遣傳,所以小朋都要开始小心飲食,一定唔可以食"腸"任何"腸".切記.
(因為本人and 小朋友都腸胃不佳,所以佢都叫我地小心)

子爵府

醒目開學勳章

呢度有好多祝福,希望七嫂無事。
我爸爸早幾年都做了手術,之後不停食靈芝類食品當保健,亦係戒口方面多做功夫,全家人都就哂佢食得好清淡,發現時都係早期。

希望在人間,大家一齊祝福七嫂

大宅

7 嫂 , 祝早日康復

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

漆哥, 努力撑住;祝漆嫂平安, 早日康复!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

祝福你太太早日康復!

侯爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

癌症係好需要家人的支持,希望你太太早日康復.

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

if really is A2 or..... get the operation is the better choice i think!

hope she get well soon!

[ 本文章最後由 Onlok 於 08-10-6 01:19 編輯 ]

子爵府

祝你太太早日康復

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 櫺囹桼 於 08-10-5 22:25 發表
這十數天來壞消息一個接著一個…使人透不過氣,我太太之生命長短亦取決於未來十幾天!
1)兩個月前來老婆經常肚瀉、輕微便血…食一些成藥後稍有好轉,一直不以為意…直至十多天前找醫生求證(一般由街症轉轉科當然會好耐,中間 ...

其實就要係時間上選擇,政府醫院係平但下下等排期係心理戰,一睇見排d日子咁耐個病人影響心情架.

我先生都係因為唔想比政府醫院拖時間,寧願去瑪麗私家,無錯洗錢係以雙陪,三夠計,但起碼個時間上唔洗係道等.

當日佢都係去夜疹驗血第二日已經打來話佢肝癌叫佢去屯門醫院排期...去到醫院掛號所謂排期只係第一次見醫生都成個幾月,當時佢係年初7接消息,見到屯門醫院第一次已經要等個半月,就即刻搵人介紹去瑪麗私家,范教授就係3月29日幫佢割左6成肝,當時第4期啦.

如果係咁等,病人一擔心癌細胞會因情緒而擴散架,其實係可以搵私家做左手術之後叫醫生寫紙比你轉返政府覆診就得架啦.

之後d藥係寫紙比你出去買架,同埋佢而家唔好食補野,什麼燕窩高蛋白一定唔好食,要放鬆心情,要面對唔好收埋自己,你同佢仲有好長一段日子去打仗,我都已經陪我丈夫打左2年幾仗啦,大家鼓勵大家啦.
<br><br>

水晶宮

希望你太太早日康複~!您同太太要加油呀!!!為您地代禱!!!

首頁
23456...30

尾頁

跳至