時政擂台

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

真唔明重有咁多人撐佢哋,根本就係歪理,係咪俾人洗咗腦,清醒啲喇。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Yibu 發表於 16-5-24 12:48
咁即係代表恒基唔想繼續租呢塊地俾村民, 業主都唔想出租, 租客都應該遷出啦! ...
講得啱

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話利益,兩方面都講緊,咁好心唔好搬公義兩個字出嚟呃人去撐佢哋啦!

Yibu    發表於 16-5-24 13:04

水晶宮

好似已經賠左300萬,佢地又再話另一塊地又要賠,但都係霸返來

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

呢件事我的理解係, 無頼用公義做藉口, 盡拖搏賠償多d, 又有得住係到唔駛搬住, 佢地梗係頼死唔走啦!

男爵府

回覆樓主:

根本成班租霸,難為某村民個女話宜家係香港人同地產霸權既抗爭,又想拖香港人落水,簡直不知所謂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

DebuPegg 發表於 16-5-24 11:38
「錢」,仲有乜oY

尋日睇新聞報導。訪問個女人,人地問佢之前同屋企人都收左三百萬賣地,點解依家又反對。 ...

錢又要,地又要,歪理當真理,無恥無極限

琥珀宮

錢作怪

水晶宮

2024年龍年勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-5-24 11:48
而家香港歪理當道,俾咗錢買咗塊地,仲有埋法庭禁制令,都唔可以攞返自己嘅嘢,啲人竟然可以用公義為籍口嚟 ...
最慘有D知D唔知D的市民幫埋一份...
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

只係覺得而家社會充滿歪理, 邊個夠惡就邊個蠃

公爵府

回覆樓主:

我都唔明,訪問個女仔話地產霸權 ,又話公義 ,而家賊喊捉賊 ,霸人地又話人霸權

公爵府

2024年龍年勳章

hakbb 發表於 16-5-24 13:05
根本成班租霸,難為某村民個女話宜家係香港人同地產霸權既抗爭,又想拖香港人落水,簡直不知所謂
...
我係土生土長香港人, 唔好代表我!

大宅

回覆:四叔公司馬屎埔收地單野

租霸
成日話梁振英發展大西北所以收地, 07年租約已到期,果時已經要搬走啦!果時梁生都未做特首。
收晒錢又唔搬, 都係想r 多d, 如果個個都係咁,仲得掂

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Rita 發表於 16-5-24 13:10
咪係囉,事事都以公義作掩護,也過了頭吧!

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

hk2000ema 發表於 16-5-24 12:39
先前報道, 幾年來, 村民想盡辦法去交租, 恆基一直唔收/拒收, 做成村民係租霸形象, 再向法庭申請
所以村民咁 ...
租約如果完咗, 人咃真係有權唔租喎, 既然唔租, 當然唔會收佢嘅租啦, 收咗, 咪俾佢有藉口話同意租出囉.

公爵府

講到自已懶正義,
未又係錢作怪,

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

麵包超人^o^ 發表於 16-5-24 12:23
即係租地班人從來無俾過錢for交租?
租約期一早已過

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

DebuPegg 發表於 16-5-24 12:44
唔覺得佢地講通左
霸住 就等於係自己嘅?? 點講都唔通
咁你覺得會唔會有咁多村民??

講唔通我地之嘛,仲有一班人支持耕田

珍珠宮

Rita 發表於 16-5-24 13:10
香港大把呢d人

象牙宮

alicemic 發表於 16-5-24 12:16
點都講唔通, 即係租層私樓種菜,屋主入品出埋法庭頒令都收唔返層樓, 原因係做傳媒住面嘅三叔公唔肯,你 ...
所以我先話佢地講得好好有班人支持,要保留呢少少田地做耕作

我唔覺得有道理呀

首頁
23456...8

尾頁

跳至