親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我會8月去悉尼~ 但係咪好凍呀??
請指教有咩玩?

別墅

helenchanz 發表於 16-12-21 16:00
你去純玩?GC 好
想問你地暑假去GC是訂哪一間航空?幾錢?
我都計劃中,但唔見有旅遊書賣,你們係點搵料?

子爵府

虎到金來勳章

catcatbunb 發表於 17-1-4 13:45
想問你地暑假去GC是訂哪一間航空?幾錢?
我都計劃中,但唔見有旅遊書賣,你們係點搵料?

都係一般自由行咁plan,上BK睇人地分享,睇旅遊書(好多都有part 係講GC,唔係全本講GC),睇local tour/agent D 資料(吃X玩樂,kXday,oz experXnce etc.),仲有旅行社呀,TripAdXisor 呀咁。
要你自己做足功課自己再plan,因為每個人想玩既野都唔同,仲有有冇老人家小朋友呀咁...
Fighting!

別墅

回覆 helenchanz 的帖子

我平時係買旅行書plan, 但暫時只買一本書有講少少布里斯班和黃金海岸,我驚好難搵料,所以一直未敢買機票。因同行有3歲和6歲小朋友加一個老人家。謝謝你建議的網頁,會再睇下

大宅

catcatbunb 發表於 17-1-4 15:37

我平時係買旅行書plan, 但暫時只買一本書有講少少布里斯班和黃金海岸,我驚好難搵 ...

我都會同2老2細暑假去, 有另一個post關於暑假機票你都可以去睇下

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

catcatbunb 發表於 17-1-4 15:37

我平時係買旅行書plan, 但暫時只買一本書有講少少布里斯班和黃金海岸,我驚好難搵 ...

我以前都是跟書plan行程,但搵過gc brisbane的書,還小料過網上的,最後無買,上網搵既料還多

黎緊暑假的旅行都是無旅遊書,已經上網搵資料了

大宅

參考下

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

別墅

回覆 sugarbun 的帖子

Thanks

子爵府

car_li 發表於 16-12-21 06:28
我去sunshine coast一日,因家人唔想成日轉酒店。
我主要去海灘玩下。果到有個叫Australia Zoo,聽朋友說都 ...

請問Sunshine Coast 由Brisbane 點去?

大宅

回覆 kenix_kwok 的帖子

我剛剛新年1月28出發,1,2月呢個時份好好天。

大宅

Jomei 發表於 17-1-5 20:24
請問Sunshine Coast 由Brisbane 點去?
con-x-ion每日有16班車去, 有火車
https://www.visitsunshinecoast.com/Operators/Trains-and-bus-services

子爵府

sugarbun 發表於 17-2-14 13:44
con-x-ion每日有16班車去, 有火車
https://www.visitsunshinecoast.com/Operators/Trains-and-bus-services ...

Thank you!

首頁

尾頁

跳至