嬰兒用品

跳至

首頁
23456...80

尾頁

男爵府

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 5)

hi marblema,
咁你marble讀果間學校幾好喎,e+周圍空氣環境吾好,做足d預防措施係應該。
又想問,muimui傷風吾多吾少會有鼻水,帶住口罩佢自已曉抹?學校嬸嬸睇吾到咪幫吾到佢處理?

jc ee

大宅

irene,

唔知係咪lee 排d 天氣翳焗, 空氣質素太差, 所以攪到咁多b 都咳咳!

我樓上個媽咪介紹

大宅

2kmami:
咁鱷魚肉可唔可以止咳?孖b久唔久都咳得幾勁,如果可以我都試吓煲比佢地飲.

大宅

jc:
呢個問題唔使擔心bor,我諗muimui有鼻鼻時會同d嬸嬸講,今日細孖都有咳同鼻鼻,我接放學時佢都好乾淨ga.講樣搞笑野你知,頭先接放學行返屋企時,細孖流左小小鼻鼻,佢含情蜜蜜望住我,之後佢將d鼻鼻痴落我個咀到呀,佢仲騎騎笑潻,開頭我唔仲以為佢想鍚我,點知,嘩!好核突呀,我即時同佢講話有鼻鼻同媽咪講媽咪幫你抹,其實平時o係企佢會叫我抹,但頭先唔知做乜會有咁囓行為出現.

大宅

marblema:
好呀,試完記得話我知.你係咪想買鱷魚肉,我hb大哥下個月會過泰國搵我老爺,我都諗住叫佢幫我買d,如果係順便幫你買埋.

男爵府

hi irene,
孖b就番學而我份人似有潔癖咁,lee兩日好多好多衛生問題係我個腦到轉,或者係我過份憂慮,見好多小朋友咪又開開心心咁番學!

jc ee

男爵府

hi irene,
泰國多產鱷魚肉,我估實平過hk,但大伯曉嗎?老爺係果邊住開,是否多窿路過佢?
順便幫我問候埋你老爺!
係咪4:00至去接放學?咁預備好今晚飯送未?

八掛jc ee

大宅

jc,

見到隻豬mui "索"鼻, 咪拎開個口罩仔睇

男爵府

我對b語言能力較差,up to now仲未曉explain自已想要咩,至叻只係跟我地口水尾講野所以好worry佢地點學人番學。
返學, 就係要個b 係一個服侍冇咁周到的環境下, 好好鍛鍊鍛鍊

其實幫佢地報讀n班以來都好擔心好擔心,當我worry到腦爆就會上bk睇你地post出來既note,咁我又會即事放鬆左,你地每位都係我一粒仙丹。

jc ee

大宅

jc:
孖b病病今日先返返學,我見佢地無返幾日所以頭先12:30接左佢地返黎,今日煮唔倒飯,諗住煲粉比孖b食,鱷魚肉我諗佢地都曉,你真係有心,我會幫你問候我老爺.

大宅

irene,

好呀, 仲打緊個PM俾妳, 想問妳可唔可以幫我買添. 今日gor gor 第一日飲, 唔知會唔會咁快見到效果, 等佢飲多兩次, 我星期一再報料, 睇

男爵府

hi irene,
家家n sum sum仲未完全recover哂,吾煮飯煮粉都ok la,等佢地食清d仲好,佢地e+訓左?你有時間同我地chat?
老爺係果邊有冇繼續做check up?叫佢多休息,lee個年紀係應該嘆番下。

jc ee

大宅

marblema:
我諗住等孖b食多兩日西藥就比d猴早散或川貝過佢地yard,唔知點解佢地一咳就咳好耐,好屎難清,真係想搵個有效方法去解決呢個問題.咁你下星期話我知睇吓要買幾多.

男爵府

你地d b又幾叻,個個都肯食川貝,川貝咁苦,我都覺難入口何況bb!你有冇加埋d咩入去令川貝冇咁苦?

jc ee

男爵府

hi irene,
若買開都幫我買d,做存貨都好,可以嗎?不過到時點煲就再請教你地。

jc ee

大宅

jc:
係呀,返黎換晒衫反一陣後,訓落床唔使兩分鐘就訓著,我諗佢地就黎起身,我老爺應該無check up,因為佢o係hk睇開,醫生叫佢半年後返黎覆診,不過佢話睇吓點先,到時再算.其實佢過泰國嘅原因係因為o個邊空氣好d,佢話對個病都會好d,所以先返去.

大宅

jc,

la la la, 妳又睇少自己個b

大宅

jc:
通常煲川貝都會加d蜜糖,藥房d人話如果靚嘅川貝係唔苦嘅,其實我都唔識煲鱷魚肉,我都係睇之前2k提過所以先知.好,你要幾多就電我啦.

男爵府

hi irene,
好多人話d b番左學,番到屋企似擔泥咁tried,佢地兩個都係比平時容易訓?
hk lee邊仲有同老爺follow up,咁到時咪擋trip番來check下又可探下兩個小孫女。

jc ee

大宅

jc,

如果燉川貝就加蜜糖, 煲湯就加糖冬瓜或蜜棗.

marblema

首頁
23456...80

尾頁

跳至