夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

翡翠宮

Lambie 發表於 16-11-3 12:19
我都知道,拖住落去自己好辛苦,我哋有傾過離婚,但一講到個女就卻步,佢好錫個女,個女亦好愛爸爸,我幻想 ...

邊有得迫?
迫人分手
迫人愛我
都係絕對無可能既事

侯爵府

BK Milk勳章

我都知道,拖住落去自己好辛苦,我哋有傾過離婚,但一講到個女就卻步,佢好錫個女,個女亦好愛爸爸,我幻想 ...
如果佢真你為左你、為左個女同個家,佢一定會同個小三分開。睇依家個情況,大家根本已經冇左愛,只有責任。

相處得咁辛苦,到不如分開。小朋友一定會唔開心,但要解釋俾佢知道父母既愛係永遠,佢永遠都係個小朋友既爸爸,你永遠係小朋友既媽媽,就算父母分開,爸爸媽媽係會繼續愛小朋友;亦都要俾小朋友知道,媽媽依家個感受,對住爸爸唔開心,係會令小朋友唔開心。

我個情況我個小朋友知道得一清二楚,佢都好明白 Mani 心情。

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:佢提出要我接受小三

別墅

Lambie 發表於 16-11-1 21:02
大約2個月前,搵到老公出軌證據,我好決絕提出離婚,佢唔肯,我要求佢哋斷絕來往,佢同意,但過咗一個月之 ...

你老公咁都開得口,可以想像你喺佢心中係幾咁好蝦。你內心不會好受。經驗告訴我,如真覺得要分開,冷靜去安排一個過渡期俾個女,給她正面嘅訊息。

子爵府

lucille_lai_ha 發表於 16-11-3 14:20
您問返佢,你同第二個男人一齊,佢接5受到?
唔好,
如果佢迷哂小三,
會話可以,

樓主仲難下台

子爵府

你再迫佢同小三分手,
佢只會覺得你唔好,
反而小三溫柔,
佢呢一刻個心係小三度,
你其實做乜佢都睇唔順眼,
連呼吸都係錯.

佢同唔同小三分手,
要靠佢自己.

就算你迫到佢地分手,
分手嗰刻佢會當你係仇人,
得唔到的小三係寶,
如果隔一排佢地番逹,
佢地感情仲會深左,
反效果仲多.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無可能接受吧...
亦唔覺得佢會回頭了

別墅

我知道好多姊妹都為我好,想我早日清醒,但佢有一句說話在我腦中不斷重複,佢話過佢唔想離婚,一定唔會,除非我堅持。呢句說話,令我抱住希望,終有一日小三會失望離開

大宅

大約2個月前,搵到老公出軌證據,我好決絕提出離婚,佢唔肯,我要求佢哋斷絕來往,佢同意,但過咗一個月之 ...

你要面對現實,事情去到你要離婚,佢都唔願放開小三,你仲幻想佢有日會回頭?就算同你講回頭都唔係真心啦!你話同小三鬥長命,咁既想法好天真!

第一,你點知要等幾耐?有D小三10幾年都未走架喎!拖下拖下到個小朋友大個,佢咪無後顧之憂去離婚囉,到時浪費左自己咁多年青春,你仲唔甘心呀!

第二,就當等到呢個小三走左,都唔代表佢會真心回頭架,如果佢個心冇你/心野,佢一樣可以再繼續搵小四小五囉,你等到幾多個走?

珍珠宮

減齡達人勳章

Lambie 發表於 16-11-3 19:53
我知道好多姊妹都為我好,想我早日清醒,但佢有一句說話在我腦中不斷重複,佢話過佢唔想離婚,一定唔會,除 ...

我有兩個朋友,兩個都有仔女,當初個男人都係話過佢唔想離婚,一定唔會。最終,小三有咗BB, 要名份,個兩個男人都話唔想個bb做私生子,所以要離婚。
我唔係逼你作決定,只怕你希望越大失望越大

男爵府

回覆樓主:

如果你為左個女唔離婚, 你仲要做得到家庭和諧嘅景象俾佢先好。

我由幼稚園開始父母成日嘈交。。。應該係由我未出世已經係咁,不過我幼稚園先有意識。嘈到我四年班嗰陣先正式離婚仲要過多一年先分開住。

我同你講, 當年我真心覺得佢兩個早就應該分開, 根本家嘈屋閉!我老豆有第三者搞到我媽心情唔好成鬼日亂鬧人! 我同阿哥成個童年就係俾呢個“讓孩子有完整家庭”嘅心態毀滅左!

當然唔係每個小朋友諗法都一樣, 但我自己呢個例子, 你可以參考吓。

別墅

你c6真系好离谱罗,你都已经只眼开只眼闭,衣加仲要得一想二,呢d贱男想享齐人之福,问距发够梦未

大宅

我知道好多姊妹都為我好,想我早日清醒,但佢有一句說話在我腦中不斷重複,佢話過佢唔想離婚,一定唔會,除 ...

樓主,事情咁突然,任誰也會有情绪,呢個时候最不適合作任何决定,为何不等情绪冷靜後再慢慢想自己的方向,只要自己感到舒服,沒有任何人可代替你明白你去决擇。當自己内心也一時一樣,下不定主意時,為何不可以暫時放下?放下不等如逃避,亦不是隻眼開隻眼閉,是给自己點時間預備,無論將來是重建婚姻或分離,也先讓自己想清想楚,如分也要處理現實的問题,要想好才行動,一動不如一靜。最心急的其實是小三,躲在山洞不面對的是男人,作為正印的,更應該用理智為自己和孩子慢慢思考去向。

複式洋房

唔好再浪費時間係咁嘅男人到, 過幾年妳會發覺好唔值得, 把握時間為自己將來諗吓.

男爵府

vgng33 發表於 16-11-2 12:45
佢居然講得出叫你接受小三,
你覺得唔離婚仲有意思嗎?
一對唔再愛對方嘅父母,

Jm你分析得好好,祝福你

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

點解要咁委屈自己 重過新生啦

禁止訪問

別墅

Stmw 發表於 16-11-2 12:15
應該咁講, 為左個女先要同佢離婚, 唔好教壞個女

十分同意,身為媽咪要做好身教,比佢睇到媽咪既堅強勇敢,而唔係為左要所謂完整既家而委曲求全,爸爸有小三但媽咪要隻眼開隻眼閉,要同人分老公,咁對樓主你個女的價值觀好大影響架,佢大個之後,有機會就認為做女人係要好似媽咪咁,老公出軌要忍氣吞聲,你認為咁係為個女好嗎?

而且離左婚=個女冇左爸爸??呢D想法好錯,爸爸永遠都響度,係唔同住同見少D啫,一樣可以見面傾電話,爸爸既愛可以一樣冇變

我識幾個離婚家庭,小朋友都一樣可以心靈上健康成長,大個同爸爸關係仲幾好添,只要爸爸離婚後仲係真心錫仔女,仔女係感覺到父愛的,所以真係唔使過份擔心

子爵府

回覆:佢提出要我接受小三

其實唔離,等同接受又有乜分別

大宅

佢話 “ 唔想離婚 , 一定唔離 , 除非你堅持 ”
你覺得佢係愛你先講呢句話 ? 佢係愛你愛家庭就唔會有婚外情 , 更加唔會要你接受個女人啦 。 唔好咁傻啦 ! 佢講呢句野只係安撫你咋 !
要同人分老公就點都唔得 。 好簡單 : 愛我同小朋友就同個女人分手 , 愛個女人就同我離婚 。
想得一想二咁開心 ?!

首頁
23456...8

尾頁

跳至