夫婦情感

跳至

首頁
23456...14

尾頁

瑪瑙宮

小小bb 發表於 16-11-13 23:37
你好堅強,好獨立!我真是做不到,之前吞唔落啖氣,好辛苦!最近同個男性好朋友談過後現在接受左有好大部 ...

同埋我有做野 (我才不會咁蠢唔做野), 唔係靠佢, 靠佢我就死得. 當時個心都痛架, 結朿30年關係點會好受 (佢係我初戀喎, 佢以前都係好乖架). 你朋友講得無錯丫, 佢令你明白多 d 你老公, 比佢曳一次, 算喇.

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

menisliar 發表於 16-11-13 23:43
離婚分家我便有錢,只係我仲愛佢。

管得好辛苦,有否好大壓力?甚至管到嘈交?

唔係我要管佢,係佢要求我要管佢,因為佢驚我胡思亂想。現在他每天取¥100生活費。每個星期五回香港。即是每個月唔會洗多$2000。另外全屋裝左好多部cam. 廿四小時好似看犯咁。出街食飯會現場視像wechat我,手機安微見,詳細記錄每個行程,逗留時間。出差住酒店都會帶部cam比我見到⋯⋯我真是覺得他在過非人生活,但他說他自願,為了我什麼都會做,只要我不離開。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 小小bb 的帖子

大陸係花花世界丶男人天堂,俾少少錢D女人就當佢地皇帝,
你C6之前係衰咸濕㗎嘞,
但好明顯係追求肉慾,
如今可能已經過左嗰個階段了,
難得佢知錯而你又仲愛佢,
就當之前嘅C6死左,
呢個C6係新人啦,
人生都走過一半,
佢改好左應該會係一個好老伴,
多D去廠陪下佢,
但錢丶物業都要自己揸住。

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-13 23:32

我以過來人身份同你講,你會好痛苦好痛苦呀,痛苦到你真係要離開但係又承受唔到嘅時候,你就諗清楚自己係唔係應該放下以前所有嘅嘢,重新同你老公生活下去。

我嘅男性朋友同我講,問我而家嘅老公對我好唔好?我而家出邊搵搵到咁好嘅男人?如果冇嘅就當自己再嫁個依個男人一次。結婚前嘅嘢就唔好記住啦,無得計較。講老實話,以我老公今日嘅條件,取個年輕明星仔都仲得。點解佢仲要留在我身邊?佢唔愛我唔會咁做。

瑪瑙宮

小小bb 發表於 16-11-13 23:59
唔係我要管佢,係佢要求我要管佢,因為佢驚我胡思亂想。現在他每天取¥100生活費。每個星期五回香港。即是 ...

哇, 我都鄧佢辛苦.

瑪瑙宮

小小bb 發表於 16-11-14 00:07
我以過來人身份同你講,你會好痛苦好痛苦呀,痛苦到你真係要離開但係又承受唔到嘅時候,你就諗清楚自己係 ...

你個男性朋友好好 不如你地去多一次渡蜜月

公爵府

Nancy20090615 發表於 16-11-13 23:57
同埋我有做野 (我才不會咁蠢唔做野), 唔係靠佢, 靠佢我就死得. 當時個心都痛架, 結朿30年關係點會好受 ( ...

佢唔係一次,係唔知幾多次呀!還要不停大話琴大話。但他說當一次,無以後........

公爵府

soso1227 發表於 16-11-14 00:02
回覆 小小bb 的帖子

大陸係花花世界丶男人天堂,俾少少錢D女人就當佢地皇帝,

多謝你陪我走過痛苦的日子。我會保護自己,我現在知道幸福要自己爭取的,一定要做啲功夫去保護家庭、保護自己的婚姻。

soso1227    發表於 16-11-14 00:13

瑪瑙宮

小小bb 發表於 16-11-14 00:09
佢唔係一次,係唔知幾多次呀!還要不停大話琴大話。但他說當一次,無以後........
...

我都相信無一次咁少. 唉, 果段時間當佢迷失左算喇, 好似吸毒咁, 有 d 吸到死都戒唔到, 佢揀回頭是已攪清自己要咩, 咁, 唔好再講以前, 過左去便讓它過去.

公爵府

Nancy20090615 發表於 16-11-14 00:09

我這個朋友永遠都為我著想,三十年的好朋友,我都好感謝他陪我走過無數的痛苦日子。他為我分析我以前每個追求過我的人,他亦曾經話過我老公(未結婚前)是不尊重女性(即是認為可以用錢買女人)。

公爵府

Nancy20090615 發表於 16-11-14 00:09

12月我們會去台灣旅遊幾天。亦打算下年去歐洲或者俄羅斯玩兩個星期。

其實我同老公結婚二十年,但相處的時間不多。我朋友駡我,無人有能力搶你老公,是我自己把老公送給別人的。

瑪瑙宮

小小bb 發表於 16-11-14 00:24
12月我們會去台灣旅遊幾天。亦打算下年去歐洲或者俄羅斯玩兩個星期。

其實我同老公結婚二十年,但相處的 ...

哇, 正

大宅

小小bb 發表於 16-11-14 00:07
我以過來人身份同你講,你會好痛苦好痛苦呀,痛苦到你真係要離開但係又承受唔到嘅時候,你就諗清楚自己係 ...

我現在的確很痛苦,我無法放下,經常哭又失眠,人憔悴左好多,好似你話齋,佢有錢、有事業,揾個個廿幾嘅小三仲得,我已經4x.....,好彩嘅係無兒女,有份穩定嘅工

公爵府

Nancy20090615 發表於 16-11-14 00:26
哇, 正

因為我發現我省起來的錢都花在別的女人身上,我不舍得一日去買成萬元衣服,但他買給其他女人了,我省錢幹什麼?花吧!花到他無錢再去玩女人好了

大宅

小小bb 發表於 16-11-14 00:46
因為我發現我省起來的錢都花在別的女人身上,我不舍得一日去買成萬元衣服,但他買給其他女人了,我省錢幹 ...

我現在的心態就像你,那些衣服即使我不太喜歡,我都要她送給我,我為你慳,你就花錢養小三,他說買什麼給我,我都話要

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

因為我發現我省起來的錢都花在別的女人身上,我不舍得一日去買成萬元衣服,但他買給其他女人了,我省錢幹 ...
對,要對自己好一些。
你也不用心軟C6只有一百元一天零用,
佢在大陸乜都可以出公數,
大把供應商等住請佢飲飲食食,
不過你表面仍要做到欣賞和多謝佢咁愛你,
你話佢咁做係愛你,佢就會做多D,
男人鍾意去追求和滿足自己的女人,
各取所需,咁就大家happy。

祝你幸福!

公爵府

Winnieho1004 發表於 16-11-14 00:42

我現在的確很痛苦,我無法放下,經常哭又失眠,人憔 ...

我都瘦了二十鎊,他還好意思說我很苗條,超索!我本來就係幸福肥師奶做乜要咁窈窕?

你痛苦,因為你好愛佢。越愛越痛。半年了,我早幾天仍放不下。直到我早幾日晨早要提早發皮氣要即時返香港,他又扮死要求我不要走,我說除非我醉倒不能走,結果我走去開了枝紅酒吹光,醉到儍左,酒醉三分醒,我問自己為什麼要這樣痛?不愛不痛。他問如果我真的離開是否好過一點?事實是更痛,為什麼要選一條更痛苦的路?但不放下,要走下去都是痛,每天在折磨自己?折磨他?還是好好的去過日子?加上第二天朋友打電話來談天,好似叮一聲,好像真的明白到男人是什麼東東了。我放棄用女性角度看改用男性角度看事情,好像明白為什麼我老公要留下來,他不是良心發現,不是要面子,不是怕麻煩.......是因為他真的愛我,愛我們的家。他最錯的時候都是選擇家庭,他是因爲受不起誘惑犯錯了,但人生幾十年有誰沒犯過錯?我包容他一次,可以換個老伴!

公爵府

soso1227 發表於 16-11-14 00:59
對,要對自己好一些。
你也不用心軟C6只有一百元一天零用,
佢在大陸乜都可以出公數,

如果有人請食飯,一餐扣回¥50

瑪瑙宮

係呃, 又唔係無錢要慳住洗, 你都要扮靚靚架

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Winnieho1004 的帖子

你也要加油,去大陸長駐的男人真是99%有古惑,
你C6知錯丶肯回頭,
証明你是一個值得人愛的女人,
你要多D愛自己,
男人冇錢就少左好多出軌機會,
除左物業和現金,
不妨叫C6供份保險俾你。

我估你C6駐大陸,