想生BB

跳至

首頁
23456...21

尾頁

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

點解dr tay講果個咁似我嘅﹖
咁都好,睇實d好呀……我都寧願日日回去check,好過過幾日同我講,對唔住,你d蛋蛋唔知點解已經消失!
祝你星期四順利完成iui,早日bingo啊!

原文章由 buu2 於 08-12-8 23:50 發表
lalamike,

我cycle 28day,但近幾期縮短得26-27day,
今天醫生話如果明日回去check到ok的話(佢話有d人最後個支針反應會很大,身體變化很大,所以明日要回去照),後日打破蛋針, 星期四做iui la

...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

哈……就算要打針都未必要請假返診所嫁傻豬。可以自己在家打嫁,不過,當然如果醫生認為你吃藥已ok,就唔駛打啦!
不過,check蛋蛋size就點都要返診所囉……

原文章由 etmonster 於 08-12-8 23:51 發表
今次我係一日食2 粒.. 希望吾駛打針.. 嘻嘻

別墅

thanks .. 我本身吾係緊張大師.. 不過今次個大project.. 有點措手不及 .. 

原文章由 lalamike 於 08-12-8 23:55 發表
哈……就算要打針都未必要請假返診所嫁傻豬。可以自己在家打嫁,不過,當然如果醫生認為你吃藥已ok,就唔駛打啦!
不過,check蛋蛋size就點都要返診所囉……

...

大宅

多謝你的祝福呀! 我都希望今次可以bingo啦.
之前同c6協議左,如果今次唔得就放棄啦.

原文章由 lalamike 於 08-12-8 23:53 發表
點解dr tay講果個咁似我嘅﹖
咁都好,睇實d好呀……我都寧願日日回去check,好過過幾日同我講,對唔住,你d蛋蛋唔知點解已經消失!
祝你星期四順利完成iui,早日bingo啊!

...

大宅

今日係day10,照到得1 粒蛋蛋比琴日大左小小,有17.5mm,但未夠大,所以今晚要加打一針份量重d. 子宮內幕厚左小小,得0.79cm, 醫生話當我ok,都可以做到iui. 唉!樣樣都爭d, 睇來機會都唔大.

別墅

吾好灰心住...未到最後吾好認輸 .. 每日都噤同自己說 ..
原文章由 buu2 於 08-12-9 22:42 發表
今日係day10,照到得1 粒蛋蛋比琴日大左小小,有17.5mm,但未夠大,所以今晚要加打一針份量重d. 子宮內幕厚左小小,得0.79cm, 醫生話當我ok,都可以做到iui. 唉!樣樣都爭d, 睇來機會都唔大. ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

唔好灰心呀……17.5mm好好嫁喇,至於內膜,差0.01而已,當然已ok啦!別太擔心,安心做iui啦!
祝早日bingo!

今日係day10,照到得1 粒蛋蛋比琴日大左小小,有17.5mm,但未夠大,所以今晚要加打一針份量重d. 子宮內幕厚左小小,得0.79cm, 醫生話當我ok,都可以做到iui. 唉!樣樣都爭d, 睇來機會都唔大. ...

複式洋房

係呀!17.5mm已經好好喇!我個次做iui最大個粒好似係21x17

原文章由 lalamike 於 08-12-10 00:28 發表
唔好灰心呀……17.5mm好好嫁喇,至於內膜,差0.01而已,當然已ok啦!別太擔心,安心做iui啦!
祝早日bingo!

男爵府

Hi buu2,

您好!你一定要對醫生有信心呀!, 我的經歷都好長架, 我自然有BB2次, 但2次都小產, 後來經朋友介紹開始睇Dr. Tay, 最初都覺得好煩, 真係要成日請假, 又唔知成唔成功, 但Dr. Tay不斷安慰我, 叫我要對佢有信心, 漸漸就對佢建立咗信心, 我都係得一粒蛋蛋, size都唔係好大, 但Dr. Tay就好有信心, 我初初都好懷疑, 但好開心真係成功咗, 上個月尾BB已經出咗世啦, 由Dr.Tay接生, 佢手勢真係好好, 開刀後完全冇痛, 傷口埋得好好添!所以大家真係要對Dr. Tay有信心, 就會冇咁大壓力!

原文章由 buu2 於 08-12-9 10:42 PM 發表

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

唔駛擔心喎, 我嗰時放精前兩日都係得一粒 17*13咋, 內膜啱啱好8mm, 醫生話我d內膜夠晒靚呀, 第二日打破卵針, 第三日放精, bb而家16週lu!

大宅

etmonster, lalamike, osim and QQ2006,

多謝你地的鼓勵同安慰呀!
越接近做iui就越緊張,好在呢到有甘多姊妹可以頃下先無甘担心.

大宅

osim,

想問下Dr. Tay同你接生要幾錢呀,係那間醫院?

原文章由 osim 於 08-12-10 11:18 發表
Hi buu2,

您好!你一定要對醫生有信心呀!, 我的經歷都好長架, 我自然有BB2次, 但2次都小產, 後來經朋友介紹開始睇Dr. Tay, 最初都覺得好煩, 真係要成日請假, 又唔知成唔成功, 但Dr. Tay不斷安慰我, 叫我要對佢有信心 ...

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

buu2,
你而家係唔係明天做iui呀﹖
唔好擔心,好快就完成,之後可以安心等bingo嫁喇!
我今天已來m了,我會再接再勵嫁,大家努力啦。

原文章由 buu2 於 08-12-10 21:17 發表
etmonster, lalamike, osim and QQ2006,

多謝你地的鼓勵同安慰呀!
越接近做iui就越緊張,好在呢到有甘多姊妹可以頃下先無甘担心.

大宅

lalamike,

多謝你開心呀.
係呀明天做iui, 我今早差不多8點打左破蛋針先去反工. 呢針都幾痛下,好彩係c6同我打.

你都唔好唔開心la, 既然m小姐來左,為有接受現實,把希望放在下次啦. 你會唔會轉醫生呀?

原文章由 lalamike 於 08-12-10 22:29 發表
buu2,
你而家係唔係明天做iui呀﹖
唔好擔心,好快就完成,之後可以安心等bingo嫁喇!
我今天已來m了,我會再接再勵嫁,大家努力啦。

別墅

buu2 ..
你要努力.. 一take過
原文章由 buu2 於 08-12-10 23:37 發表
lalamike,

多謝你開心呀.
係呀明天做iui, 我今早差不多8點打左破蛋針先去反工. 呢針都幾痛下,好彩係c6同我打.

你都唔好唔開心la, 既然m小姐來左,為有接受現實,把希望放在下次啦. 你會唔會轉醫生呀?

...

大宅

buu2
你聽日做完IUI後多啲休息,同埋保持心情輕鬆都好重要,聽啲BK sisters 講過,話花膠湯、全脂奶同雞旦都有助着牀,你不妨試吓。
P.S. 個枝破卵針真係好痛 ,打落去"乸"住"乸"住痛,但為咗將來嘅bb,忍吓啦!

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

buu2,

我心情尚算ok。因為呢幾天體溫一直跌都預左失敗了,所以有晒心理準備。
我今個cycle或者會試下轉醫生啊,因為dr tay上次都幾firm同我講,佢想我試2次natural iui,如果失敗先會睇下用其他方法……
經過今次,我有d覺得太natural或者真係唔適合我,至少我自己連有幾多粒蛋蛋、內膜有幾厚都唔知,甚至連做iui果刻,我自己蛋蛋size是否夠大做iui都唔知!咁真係好難令自己信服,會有幾多機會可以bingo……

原文章由 buu2 於 08-12-10 23:37 發表
lalamike,

多謝你開心呀.

...

[ 本文章最後由 lalamike 於 08-12-11 01:21 編輯 ]

男爵府

buu2,
我剛剛係九龍法國生完, Dr. Tay收$20,000(這個價錢是星期一至六下午三點至五點), 雖然比其他醫生貴, 但絕對是值得, 因為我有好多開刀生過嘅朋友, 都覺得Dr. Tay手術做得好好!

原文章由 buu2 於 08-12-10 09:20 PM 發表
osim,

想問下Dr. Tay同你接生要幾錢呀,係那間醫院?

大宅

各位姊妹,

真的很多謝你地的鼓勵同關心呀!

我剛做完iui反來啦. 終於完成左呢個超級大project. 希望成功.
今日身體狀況係not good , 有d感冒feel.
回來第一年事係飲左杯鮮奶, 之後到呢到同各位報告下我.
由到診所至做完iui,成個過程c6都可以陪伴架,所以比想像中好d,無甘担心,但都好緊張.

今日做完iui之後去洗手間發覺有d血水, 唔知是否正常,有無sis比d意見??

我係要打2支針+日日塞藥(由明天起至check bingo)

大宅

etmonster,

大家一齊努力, 早日bingo.

原文章由 etmonster 於 08-12-10 23:47 發表
buu2 ..
你要努力.. 一take過

首頁
23456...21

尾頁

跳至