跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日呀囡學識用仔手仔比力向前爬下啦 ! 但個姿勢仲未得 (手仔腳仔唔係成九十度個隻) ! 我諗都好快會學曉啦 !
牙仔到今日都未見出到 ! 呀囡脾氣仲係好忟同瞓得唔好 ! 搞到我勁蔗呀 ! 快快出到就好啦 !

禁止發言

複式洋房

大孖(女)有四隻牙而細孖(仔)就己經有ハ隻,吾知係咪男仔出牙先個女仔呢?雖然佢地同一日出世但佢地各人既發展都吾一樣.好似我個女只係識坐同爬,但細仔巳經識坐爬同足‧路扶住網床邊行來行去.

琥珀宮

係呀, 我呀囡食少咗野呀 ! 有時飲奶飲到差唔多六安都放過佢 !
原帖由 Idaso82 於 09-3-3 09:16 發表
佢哋出牙仔比較辛苦, 有時飲奶都飲少咗. 同好多時都好like咬野. hahahaha!! Sky依家都係得6隻牙仔. 好似還未見到其他.

琥珀宮

呀囡呢個星期終於脫離"冷"地行列啦, 終於識爬爬啦 ! 但成日叫佢爬黎我到都唔係次次成功 ! 企都仲要"苯" 住d野/揾人扶先企得穩 ! 但佢嘗試自己抓住d野想自己企 !
到今日為止都仲未出到一隻牙仔 ! 有時都仲係瞓唔淋, 成日醒/er咁 ! 搞到我都唔夠瞓 ! mouth:

複式洋房

妳就好啦,亞囝重未脫離呀! 妳點教?

原帖由 sandra28 於 09-3-21 00:32 發表
呀囡呢個星期終於脫離"冷"地行列啦, 終於識爬爬啦 ! 但成日叫佢爬黎我到都唔係次次成功 ! 企都仲要"苯" 住d野/揾人扶先企得穩 ! 但佢嘗試自己抓住d野想自己企 !
到今日為止都仲未出到一隻牙仔 ! ...

琥珀宮

冇教佢嫁, 由佢自由發揮 ! 妳個B大大下就曉嫁啦 ! 放心啦 !

大宅

醒目開學勳章

我個仔依家都係出得下面兩隻牙咋, 爬就淨係識得向後, 就唔識向前爬, 真係比佢激死......阿仔好耐冇食手指啦, 不過呢幾日又食番, 又鐘意咬我d衫褲, 我諗佢可能開始出上面牙仔啦......

琥珀宮

呀囡呢兩日開始可以用食物引佢爬過黎啦 ! 牙仔仲係未出到 ! 但有時都仲有食手指, 仲未完全戒到 ! 呀幾日要呀囡同我响大床到瞓下午覺, 但佢唔肯, 係都要我抱佢暗佢瞓 ! 但我唔理佢由佢喊到瞓着 ( 未個鐘 ) ! 唔知要幾多日佢先唔再喊呢 ?

琥珀宮

呀囡到今日都仲未肯攞奶樽飲奶/水, 又唔肯自己攞包包/餅餅食 ! 妳地個B識未呀 ?
呀囡識做古靈精怪:;pppp: (嗡NOSE 偏咀) 樣去"了" 人玩! 又走去鍚鍚/咀咀D公仔, 但唔肯咀我 !

複式洋房

Same, Bosco到今日都仲未肯攞奶樽飲奶/水, 又唔肯自己攞包包/餅餅食 ! Very lazy!!!

琥珀宮

呢排用"捉依恩"訓練呀囡爬爬 ! 因為佢成日轉軚都咬住隻腳....叫曬救命咁 ! 但佢都好肯同鉨咁玩, 希望佢快D爬得快D叻D啦 !
佢四五個星期都未"吽"到牙仔, 搞到我差唔多晚晚都蔗曬啦 ! 人都顛啦 !

別墅

My twin babies were born on May 27th. Both of them have teeth already. They can say "mama and baba". They also can stand up by themselves. We should keep in touch and exchange the info about our babies. Here is my email address: [email protected]

琥珀宮

呀囡今日終於自己學識扶住野企啦 !
下個目標希望佢學識自己攞奶樽飲奶/餅餅或飽飽食 !
咁多位媽咪係咪呢排都冇覺好瞓呢 ( bb 差唔多晚晚都醒 ) ?

大宅

醒目開學勳章

我個仔都識扶住自己張bb床企起身啦, 不過就仲未識得爬, 但爬轉個身就識自己坐番係度, 我就最想佢快d行, 可以唔駛成日抱, 但係到時就要看牛咁睇住啦, 一步都走唔開.....

尋日至發現原來佢都識錫人, 都不枉我日日都抱住佢黎錫.....

琥珀宮

我個囡今日開始自己扶住梳化行左兩三步啦 ! 仲有時以為自己唔駛扶住野就企得穩咁 ! 仲走去扶住踩住地下傍住佢個D枕 頭企起到(擒高D)去攞D搖控器,攝影機等 ! 真係睇少一陣都唔得呀 !

複式洋房

亞囝eason大進步,可做到一套完整動作(訓-爬/坐-扶住企起身)yeah好開心. 哈!可能你們亞b一早做到啦.

係呢27號既bb,你們有無參加5月1日既生日會呀?

複式洋房

我bb識嘗試黎手行4至5步, 好快, 次次想拍佢都唔得, 今日我向上望了一陣, 於是佢跟我禁做, 好攪笑! 近排成日咬人, 好肉緊.....有時咬住條毛巾....您地點同去慶祝一歲大的生日呀? 我買左頂生日帽炸....

琥珀宮

呀囡平時肯攬住d公仔面貼面咁咀, 唔肯鍚我, 每次都會另開自己塊面/推開我塊面 ! 但尋日佢居然肯攬住我咀左我兩次 ! 勁開心羅 ! 佢都無鉏過爸爸 !
仲有呀囡成日想企起吉高腳去偷餅仔盒 ! 正胃食豬 !

琥珀宮

頭先抱呀囡上大床玩陣然後暗佢瞓, 佢用孖潤腸/唐老鴨既咀黎咀我, 笑死我啦 !

首頁

尾頁

跳至