跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

原文章由 bonnie_swk 於 08-12-25 22:45 發表
yan yan ma & emily22

薑汁撞奶: 我見印印將老薑磨茸, 然後用隔網楂汁出嚟GA, 而鮮奶要用温火煮到想起泡時便要關火, 並要記住放入糖或煉奶煮GA, 然後倒落碗到, 再倒落另一隻碗, 互相倒來倒去約10次, 便可放入薑汁上 ...

其實用幾多薑至夠呀,我覺得好似好難整d汁出黎咁既

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

原文章由 bonnie_swk 於 08-12-25 22:57 發表
相機: SONY, 我見過有一位家長用過, D鏡頭好SHARP, 好似影得幾靚咁, 相反我用咁CASIO果畫面無SONY咁靚LOR

E+, 真係打少少就一定要送出資料嘞, 頭先又C左2次LOR, 部電腦準備C晒LOR ...

咁你都覺得係sony好d係咪呀!

等我收習多d意見先決定,唔該晒你,

至於發訊息,你真係講得無錯,有時寫好晒,一轉公仔,部電腦就無晒之前打果d字,真激氣

男爵府

我都係鐘意Sony多啲, 上星期我喺百老匯買咗Sony T77 ($2690), 原先都打算睇下Canon, 但一來用開Sony, 再加上function+外型, 最後都買返Sony。

原文章由 emily22 於 08-12-26 09:43 發表

咁你都覺得係sony好d係咪呀!

等我收習多d意見先決定,唔該晒你,

至於發訊息,你真係講得無錯,有時寫好晒,一轉公仔,部電腦就無晒之前打果d字,真激氣 ...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

靜靜話你地知casio啲相機唔得架,佢係我公司啲客戶,連佢自己啲staff都話唔好用架,

原文章由 bonnie_swk 於 08-12-25 22:57 發表
相機: SONY, 我見過有一位家長用過, D鏡頭好SHARP, 好似影得幾靚咁, 相反我用咁CASIO果畫面無SONY咁靚LOR

E+, 真係打少少就一定要送出資料嘞, 頭先又C左2次LOR, 部電腦準備C晒LOR ...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我黎啦...

大宅

jamieconnie

早D認識你就好LA, 不過部相機唔咪我買GA, 係我C6買, 其實我唔鍾意CASIO GA

emily22
係呀, 我覺得SONY好D

D老薑唔咪磨太多已經夠LA, 我姐姐用磨蘿蔔絲果D刨

仲有忘了講一個部份, 煮鮮奶時, 要慢慢攪拌GA

原文章由 jamieconnie 於 08-12-26 11:30 發表
靜靜話你地知casio啲相機唔得架,佢係我公司啲客戶,連佢自己啲staff都話唔好用架,
希望每個人都開心, 健康, 善良!

大宅

我今日又整返直頭"發"LA, 下次見我唔好找曲"發"0既我, 唔咪揾我唔到

今次用左$550呀, 有D肉痛, 但無符, 果C6好似唔鍾意我曲頭"發", 兼且我很LAZY, 唔想每日好似SET頭咁, 要每天早用多10鐘時間GA

瑪瑙宮

原文章由 AnnieClarabel 於 08-12-26 10:34 發表
我都係鐘意Sony多啲, 上星期我喺百老匯買咗Sony T77 ($2690), 原先都打算睇下Canon, 但一來用開Sony, 再加上function+外型, 最後都買返Sony。

多謝你比意見呀,thanks

瑪瑙宮

原文章由 jamieconnie 於 08-12-26 11:30 發表

唔該晒

瑪瑙宮

原文章由 bonnie_swk 於 08-12-26 17:32 發表
jamieconnie

早D認識你就好LA, 不過部相機唔咪我買GA, 係我C6買, 其實我唔鍾意CASIO GA

emily22
係呀, 我覺得SONY好D

D老薑唔咪磨太多已經夠LA, 我姐姐用磨蘿蔔絲果D刨

仲有忘了講一個部份, 煮鮮奶時, 要慢慢攪拌 ...

唔該晒你比相機意見我

亦唔該晒你話我知姜撞奶做法,得閒試下先,thanks

瑪瑙宮

原文章由 bonnie_swk 於 08-12-26 17:38 發表
我今日又整返直頭"發"LA, 下次見我唔好找曲"發"0既我, 唔咪揾我唔到

今次用左$550呀, 有D肉痛, 但無符, 果C6好似唔鍾意我曲頭"發", 兼且我很LAZY, 唔想每日好似SET頭咁, 要每天早用多10鐘時間GA ...

轉下髮型都幾好呀

子爵府

Good morning

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

早晨啊~~~~~

子爵府

今日下午約左呀妹係觀塘apm等,因為要帶ww
去呀妹到,順便去睇埋"荒失失奇兵2"

其實ww都唔需要去呀妹家,因為有哥哥可以
照顧佢,但佢話要返呀妹間教會,又想和yy &
細佬玩喎,所以先帶佢過去,不過,下星期二
我拎左假會帶佢返黎啦,因為要快d搞掂埋d功課
(鬼死咁多...) 預備返學了...
我仲有4.5天要係過年前要放埋去,所以,我拎左
30/12 , 2/1 , 仲有 2.5日呀

公爵府

一陣我去 Megabox .............

原文章由 nono913 於 08-12-27 12:03 發表
今日下午約左呀妹係觀塘apm等,因為要帶ww
去呀妹到,順便去睇埋"荒失失奇兵2"

其實ww都唔需要去呀妹家,因為有哥哥可以
照顧佢,但佢話要返呀妹間教會,又想和yy &
細佬玩喎,所以先帶佢過去,不過,下星期二
我 ...

大宅

屯門大會堂免費SHOW

屯門大會堂每月均定期於大堂內舉行免費節目供市民欣賞,讓市民大眾在假日餘閒時能欣賞到不同類型的文化藝術表演。節目種類繁多,中西兼備,部份表演更設即場講解或遊戲環節,以互動形式邀請你一同參與。

時間表
日期
時間
節目名稱
20.12.08(六)
下午3:00 春天合唱團合唱表演
21.12.08(日)
下午3:00 葱動派創作間爵士舞及現代舞表演
1.1.09(四)
下午1:00
綜藝木偶劇團木偶表演
1.1.09(四)
下午4:00
藝豐廣告有限公司中國雜技及魔術表演
免費入場 (不設門票)

大宅

頭先係自由講場睇到好去處, 睇吓大家有無興趣嘞

http://funland08.cyberport.hk/

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Angelar,

我估我今日見到妳呀.....

我囡晴晴在今天在大會堂學舞, 其中有個同學派餅仔比人吃, 話要去上海, 係唔係你囡呀??? 個媽媽還問老師拎 e-mail address, 係唔係你呀??

原文章由 angelar 於 08-12-24 18:07 發表
祝各位 Merry Christmas & Happy New Year..

http://i135.photobucket.com/albums/q157/graphic_code/christmas/chr2f1355414561_myspace.gif

子爵府

Dear all ~ ~ Good morning

公爵府

Hi ~ 午安

首頁

尾頁

跳至