懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位準媽媽有無係麗港城附近既女傭介紹所介紹

大宅

嘩~~~ 你咁勁!!
我唔敢食得太涼, 怕受唔到呀, 西瓜都係近排食過幾片, 芝麻糊, 腐付糖水就早幾星期開始有食....不過我好唔鍾意食芝麻糊的......綠豆沙未敢食住呀, 其實我都36週幾, 或者下週試下食少少先~~

原帖由 lingha 於 09-2-3 14:56 發表

我由29weeks開始到現在,食咗2次龜令膏,1次綠豆沙,西瓜&芝麻糊就4個月已開始食~^^

侯爵府

原帖由 wingl410 於 09-2-3 15:21 發表
嘩~~~ 你咁勁!!
我唔敢食得太涼, 怕受唔到呀, 西瓜都係近排食過幾片, 芝麻糊, 腐付糖水就早幾星期開始有食....不過我好唔鍾意食芝麻糊的......綠豆沙未敢食住呀, 其實我都36週幾, 或者下週試下食少少先~~

...

經過2胎ge經驗,應該ok的,hehe~
我今晚叫老公買腐竹蛋食~

大宅

畀面勳章

下星期係大家最後一個二人世界情人節
(對第一胎媽媽來講)

大家諗住點渡過丫@@?

複式洋房

原帖由 mmf3 於 09-2-2 12:43 發表
NEKO1234

I've prepared a task list (daily routine, weekly, monthly, quarterly and onboard projects) for the maid lar. Let me share with you tonight and hope you will find it useful.

However, I find ...

mmf3, 你可唔可以share埋比我? 我個工人應該明天嚟...冇idea about work task/schedule...can you PM me please? Thanks a lot !

複式洋房

原帖由 neko1234 於 09-2-2 17:38 發表

先多謝你^^

我打算星期四接左工人後
比時間佢執下自己野

星期五帶佢去驗身
有無媽咪有介紹丫..我係上網隨便揾一間咋

星期六帶佢係屋企附近走一圈熟悉一下環境
順便買佢需要既日用品

Neko 1234...セ你agent 唔係帶你工人驗完身冇事先出Visa 咩? 我個agent 話咁做因萬一佢有病可以唔請佢丫麻.

下星期就叫佢主力洗BB衫 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 dingdingdondon 於 09-2-3 15:54 發表

因為我工人係local
係香港出左visa
先返印尼放假後再返香港
咁想安心咪要同佢去做多一次驗身咯

複式洋房

原帖由 士丹利妻 於 09-2-2 22:12 發表
另外, 代XOWPOOH報平安呀.

佢都入咗醫院, 咁啱我地係隔離床位.

佢初三早見紅入咗醫院(佢胎盤低), 之後係醫院曾經大出血一次. 辛好依家已經穩定.

不過仍然有流啡. 所以醫生要佢繼續留院, 好大機會要住到生(佢好似 ...

Pls take good care and take more rest !!

複式洋房

原帖由 neko1234 於 09-2-3 15:59 發表

因為我工人係local
係香港出左visa
先返印尼放假後再返香港
咁想安心咪要同佢去做多一次驗身咯

oh, icic....希望我地個工人乖乖地啦, 我d同事話初初唔洗對佢地咁好wor...but 我成日諗你對佢好佢對阿b好就抵番啦: )

男爵府

原帖由 dingdingdondon 於 09-2-3 16:19 發表

oh, icic....希望我地個工人乖乖地啦, 我d同事話初初唔洗對佢地咁好wor...but 我成日諗你對佢好佢對阿b好就抵番啦: )

但好多人都話要先苦後甜woo, otherwise你一開始對佢咁好, 佢以為你好"林", 會洽你, 第日會唔聽你支笛woo

所以i think又唔會對佢特別差, 但唔會成日同佢講野住lor, 我d friend話等佢估你唔到心裡諗d咩, 咁佢先驚你喎

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

男爵府

hashtag影視迷勳章

原帖由 neko1234 於 09-2-3 15:49 發表
(對第一胎媽媽來講)

大家諗住點渡過丫@@?

情人節果時我37week幾啦~
我想bb o係果日出世^^

大宅

wingl410,

你好快可以見到阿b啦, 仲有唔夠1個月.....

原帖由 wingl410 於 09-2-3 14:53 發表

我2月尾~~~

大宅

To: mmf3

I do not receive the same.

Pls check pm.

Can you email me again the list?

MANY MANY THANKS.

原帖由 neko1234 於 09-2-3 13:36 發表

收到啦..THX

複式洋房

原帖由 neko1234 於 09-2-3 15:49 發表
(對第一胎媽媽來講)

大家諗住點渡過丫@@?

我都唔知點過好,又想同我老公食餐好既,但係而家開始又唔係幾食得野....好似好晒$咁=.=

大宅

畀面勳章

原帖由 Tigerpooh 於 09-2-3 16:48 發表

但好多人都話要先苦後甜woo, otherwise你一開始對佢咁好, 佢以為你好"林", 會洽你, 第日會唔聽你支笛woo

所以i think又唔會對佢特別差, 但唔會成日同佢講野住lor, 我d friend話等佢估你唔到心裡諗d咩, 咁佢先驚 ...

我係唔識扮黑面架 (嬲或者心情唔好個時就自然黑面啦)
所以我會有好面色比佢睇

但我會講清楚我既尺度
除左做好本份事
尤其有幾樣野係唔可以做既
1. 偷野
2. 借錢
3. 對BB唔好.沒愛心教好佢
4. 做事懶散.分心.工作中講電話.

同佢講清楚..
唔好以為我平時有好面色就代表無所謂
只要犯錯..我係唔會留情咁鬧架
(當然佢聽唔聽得入耳就唔知咯)

大宅

大家好丫~
好多日都無上過黎喇,唔知點解有一排我上唔到黎呢個網,加上屋企個上網又壞左,而家仲等緊人黎整....

尋日book左醫生月中做B型菌個test,
唔知有冇媽媽已經做左呢?
我想知道醫生係咪係陰道拎d分泌物only,
有d擔心會好痛...

大宅

原帖由 lingha 於 09-2-3 15:34 發表

經過2胎ge經驗,應該ok的,hehe~
我今晚叫老公買腐竹蛋食~

我一開始有個陣已經食芝麻糊,
近呢兩個禮拜就開始食腐竹糖水喇,
近呢三日仲一日一碗添,
反而綠豆沙就未開始食,
其實好想食架,不過唔知點解媽媽次次都淨係煮腐竹比我食.....

我個肚而家仲好高,阿b成日頂住我個胃,間唔中又踢又腳咁,
我想問下食腐竹會唔會令到阿b會快少少落d架?
好想佢快d落呀,而家成日頂住個胃好辛苦...

大宅

(對第一胎媽媽來講)

大家諗住點渡過丫@@?

好想出去食餐好,
不過出街又無咩可以食喎,
日本野、海鮮全部都唔食得,
可能是但去茶餐廳食餐飯就算lu...

大宅

(對第一胎媽媽來講)

大家諗住點渡過丫@@?

情人節當日我約左c+產檢, 要同bb見下面先:)

大宅

原帖由 zoe0722 於 09-2-3 17:22 發表
大家好丫~
好多日都無上過黎喇,唔知點解有一排我上唔到黎呢個網,加上屋企個上網又壞左,而家仲等緊人黎整....

尋日book左醫生月中做B型菌個test,
唔知有冇媽媽已經做左呢?
我想知道醫生係咪係陰道拎d分泌物only,
有d ...

係呀...只係係陰道拎d分泌物only...
我覺我唔痛..

首頁

尾頁

跳至