自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

正月最整齊,跟住會越來越‥‥‥

男爵府

原帖由 cwlee 於 09-2-3 21:56 發表
正月最整齊,跟住會越來越‥‥‥

一路發展落去就唔驚年尾大掃除冇野做la

大宅

從未整齊過

男爵府

都幾整齊呀~~~

起碼要囉野時知係邊~~~

至於塵就一星期抺2-3次~~~

地就日日都掃~~~

不過成日比個仔囉d玩具落地玩~~~

攪都間屋成日要執~~~

有d想死姐~~~

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

超多雜物,無時間執,好似樣樣野都有用,唔捨得扔,有埋2隻魔怪仲多左好多衫褲鞋襪玩具!
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

侯爵府

尚算整齊

大宅

好整齊架...因為我同老公都唔鐘意儲雜物, 唔岩用既就會比人, 好彩多數有人接手.......隔無耐就會大掃除一次...

水晶宮

好媽媽勳章

唔整齊,好多野,唔知係間屋細定係我地太多衫褲鞋襪 就算執完唔使二日又黎料

侯爵府

好乾淨整齊,我鐘意簡約.雜物要收埋,舊野時不時要掉.
行到水窮處 坐看雲起時

伯爵府

有工人姐姐執 都ok 啦

珍珠宮

實在想

我係簡約主義
我 c6 係儲物狂, 又無手尾
阿仔d玩具 又多 .....

我一對二 , 投降了

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我屋企都好整齊,因為我自己頂唔四圍都係離物

別墅

我屋企我覺得都ok,唔多雜物,只係仔女冇手尾用完野唔放番原位(我都係,係唔係遺傳呢 ),不過我妹有潔癖,所以成日話我屋企烏糟,每次黎都會忍唔住幫我屋企清潔,所以我放假就叫我妹上我屋企坐

子爵府

畀面勳章

我想整齊, 但時時都整齊之後就亂晒
睇嚟要舍得掉多啲嘢先可以保持到整齊

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Paris 於 09-2-3 22:47 發表
好乾淨整齊,我鐘意簡約.雜物要收埋,舊野時不時要掉.

Me 2....

水晶宮

我屋企就係一個雜物房黎~!無計架!一黎我仔多玩具到又唔願執周圍PAT,一地都係,二黎我老公同個仔成日將D tissue垃圾周圍擺,又唔明點解唔立即擺入垃圾桶喎,搞到一地都係,所以亂到我係唔會執佢地首尾...同埋我又認自己真係好懶做家務既...以前有工人又唔駛我做,一無工人自己又的唔起心肝做好佢,早輪又番工又湊仔,更加唔會去做,依家做番全職師奶,至叫做一見亂到頂唔順咪執囉.

我以前都識有人執到屋企成個示範單位咁架!佢直頭一見到地上有頭髮就即刻立個地拖拖地...好誇張...!

水晶宮

原帖由 grace_xian 於 09-2-4 09:16 發表
我想整齊, 但時時都整齊之後就亂晒
睇嚟要舍得掉多啲嘢先可以保持到整齊

同我一樣,同埋我真係咩都唔捨得丟嗰類人黎,我連我仔BB時期至幾歲既衫仔鞋仔,我都一件不漏留低塞滿哂响我仔個衣櫃度...我FD都話我痴咗線...但真係拎出黎睇番會好懷念我仔仲係亞B既日子嘛~~~~同埋我自己D野都係唔捨得丟,早幾年我學fashion design嗰D書呀雜誌畫具嗰D,我依家無讀但一樣都唔捨得丟,搞到依家我學日文D書同file都無地方擺...依家都頭痛緊.

男爵府

只可以咁講:

一屋還有一屋亂 mouth:mouth:" />

Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

伯爵府

好媽媽勳章

me too!!!
原帖由 Super-Man 於 09-2-3 13:56 發表
未生亞仔之前好整齊, 生左無眼睇.

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我都有好多日文notes同日文參考書呀,無論屋企幾多野,我一定執個位出黎keep起我呢堆珍藏。

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 09-2-4 09:43 發表

同我一樣,同埋我真係咩都唔捨得丟嗰類人黎,我連我仔BB時期至幾歲既衫仔鞋仔,我都一件不漏留低塞滿哂响我仔個衣櫃度...我FD都話我痴咗線...但真係拎出黎睇番會好懷念我仔仲係亞B既日子嘛~~~~同埋我自己D野都係唔捨 ...

首頁

尾頁

跳至