自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

回覆 sweettiger 的帖子

返工儲錢

伯爵府

回覆樓主:

第一個屬於自己的五十萬,是供完自住樓後的第四年再買樓時有的。這四年時間是返工+打家用斧頭+股票而儲成的。

侯爵府

回覆樓主

儲返黎+好少投資得黎嘅
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

sweettiger 發表於 17-10-11 14:07

50萬港元係唔多,但相信識搵50 萬既人佢地既說話係有學習 ...

Mpf戶口有50萬啦

珊瑚宮

畀面勳章

50萬港元係唔多,但相信識搵50 萬既人佢地既說話係有學習 ...

我承認我係靠父幹,賣咗老爸幫我比首期嗰層樓賺返來嘅。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

儲返來,搞結婚,買樓,擺酒!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主 , 係揾定儲蓄呢

伯爵府

回覆樓主

平時儲錢 加上投資 50萬唔難 暫時向100萬進發 應該快到

子爵府

回覆樓主

返一年工

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

想先聽下樓主分享

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

投資

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yanyan-mummy 發表於 17-10-11 19:42
投資

巧叻,我永遠都係負值

禁止訪問

畀面勳章

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

大力大力 發表於 17-10-11 16:01
應該係畢業後,出來工作約3年儲到~

你都巧高人工啵

彩鑽殿

萍pig 發表於 17-10-11 16:11
請問從未有過50萬的人,是甚麼年齢層呢?

若是30歲樓下,都合理吖。

我3x+呢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

炒股票

珍珠宮

回覆樓主:

蓄返黎

男爵府

回覆 沙沙女 的帖子

請問你係咪做左好多年野?

大宅

可樂寶貝 發表於 17-10-11 20:44
回覆 沙沙女 的帖子

請問你係咪做左好多年野?

咪mpf甘耐做左甘耐,中間失業2年甘囉

侯爵府

返工儲返黎的、當中有d係股票買買賣賈儲埋d
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁
23456...8

尾頁

跳至