想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

原帖由 OKb 於 09-3-3 12:37 發表

謝謝你,我打左去排,要等到4月尾

吓?等到4月尾? 真係多咗好多人排,我之前1月頭book, 2月中有得睇....

大宅

原帖由 DodaBB 於 09-3-3 12:42 發表

吓?等到4月尾? 真係多咗好多人排,我之前1月頭book, 2月中有得睇....

係啦,我等到頸長呀!
我有好多"?", 唸緊好無睇住另一個醫生先.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問有無人可pm 地址tel比我呀
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

男爵府

中環遮打道10號太子大廈1510室
tel 37912323
原帖由 bebu123 於 3-3-2009 14:01 發表
請問有無人可pm 地址tel比我呀

複式洋房

原帖由 bebu123 於 09-3-3 11:46 發表
我未睇過佢,咁係咪即係我今個月唔可以搵佢做 nature iui呀

bebu123,

我諗你book左佢先啦, 之後睇下佢有d咩advice俾你囉. 陳醫生會幫你搵出最有效嘅方法架!

我之後都係咁樣, 做左一次iui就攪掂喇! 而bb就響3月頭出世!

祝好運!
Cheers,

張太太字

侯爵府

原帖由 張太太 於 09-3-3 21:23 發表

bebu123,

我諗你book左佢先啦, 之後睇下佢有d咩advice俾你囉. 陳醫生會幫你搵出最有效嘅方法架!

我之後都係咁樣, 做左一次iui就攪掂喇! 而bb就響3月頭出世!

祝好運! ...

嘩~~~恭喜晒呀~~:loveliness:
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

複式洋房

我都想好快生bb呀

大宅

爸B勳章

原帖由 bebu123 於 09-3-3 21:34 發表

嘩~~~恭喜晒呀~~:loveliness:

祝你呢個cycle bingo,唔洗睇。慳返啲錢買奶粉俾BB食。

子爵府

畀面勳章

原帖由 張太太 於 09-3-3 21:23 發表

bebu123,

祝好運! ...

恭喜你呀! 我都係啱啱開始睇dr chan, 希望好快bingo
dr chan係'結果派',佢會用最快最易最有效嘅方法幫我哋,所以我已經'將我交俾佢'

大宅

畀面勳章

I 剛剛 book Dr Chan.... 4月24日..... long queue...

侯爵府

原帖由 yuki0718 於 09-3-4 00:16 發表

祝你呢個cycle bingo,唔洗睇。慳返啲錢買奶粉俾BB食。

承你貴言呀~~baby

複式洋房

Dodabb

請問仔第一次見陳醫生, 是做什麼的,因為我約了16/4,現在很心急

男爵府

第一次見是咨詢形式及初步檢查, 例如檢查乳房, 照陰超,
原帖由 mami980 於 5-3-2009 19:47 發表
Dodabb

請問仔第一次見陳醫生, 是做什麼的,因為我約了16/4,現在很心急

複式洋房

咁何時安排做iui,我約了16/4,應該是m到,咁m到可否照陰呢

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

m到都可以照陰超,醫生仲可以趁呢段時間用陰超睇下卵巢的情況如何(如卵子多唔多等),如有需要,或者可以驗埋血,睇下fsh如何。
至於iui,係在排卵日先做嫁,之前就要視乎情況要不要打針同食藥催谷蛋蛋及內膜囉…

原帖由 mami980 於 09-3-5 21:46 發表
咁何時安排做iui,我約了16/4,應該是m到,咁m到可否照陰呢

大宅

At first I booked Dr Chan on 9/4 but I changed to 17/4 as it should be on my cycle day 2. I want to get Dr Chan's advice to see if I can do IUI in that cycle.

If everything is fine, probably check up 3 times with u/s & injections and next time will do IUI!

大宅

Before I see Dr Chan, I have done:

1) blood test for progesterone, FSH & prolactin
2) HSG (X-ray for fallopian tubes)
3) Ultra-sound
4) taken ovulation induction drug for 2 cycles

My case is "unexplained infertility"...I believe probably in the 1st consultation I will start IUI treatment.

複式洋房

做iui大約要多少錢,nature是否約2500可以了

子爵府

畀面勳章

=>mami980,

如lalamike所講, dr chan都話過m到個時照陰超及驗血最好最準,所以不用擔心
如果你之前有驗過血或做過任何treatment,記得拎埋啲報告俾dr chan睇

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

natural iui, 如果只計放精同洗精(不計診金),是2500。

原帖由 mami980 於 09-3-6 13:25 發表
做iui大約要多少錢,nature是否約2500可以了

首頁

尾頁

跳至