自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我覺得等都無問題, 重點係, 熱的變成暖, 凍的的D冰又溶晒,
我有試過叫佢俾過杯熱的俾我, 但係佢可以話已經係即沖最熱

子爵府

回覆樓主

其實關乎人口同態度問題,香港家陣好恐怖,周圍都係人,m記冇時冇刻都大排長龍,根本任何排隊方法都唔適合香港,加上香港樣樣都要快快快,遲一秒都係死罪,m記又請唔到人,好多時做野得幾個,你急佢地唔急

珍珠宮

回覆樓主:

2018年今早第一餐都係去左幫襯佢,今日我過左11點先去的,原來現在的係全日有早餐食的,去幫襯食的客人比平時更多了,買票排隊人少, 未成條龍, 可能有自助票機吧,但是等緊拎餐的人就超多, 企到好密密麻麻, 我聽到有人交談中話自己等左過半個鐘, 我都算好彩, 等左差不多15分就有, 我食飽了,隔離枱仲等緊佢的早餐。

明知新加了全日早餐服務就應該加派人手啦…因為今日又係假期好多人瞓晏起身的。

wcpcelia    發表於 18-1-4 12:12

子爵府

+5熱血勳章

回覆樓主:

我發麥記自從轉咗自動点餐後慢晒,唔知係咪人山咗有關(以前1、2個收銀會有一個人幫佢執食物)
我近哩幾次去唔同嘅麥記都基本上要等好耐,除咗一間得幾個客所以唔使点等。其他嘅最耐等咗半個钟!
依家自助点餐+收银處買餐已經攪成咁,再加埋手機落单咪死得

珍珠宮

小肉妹 發表於 18-1-1 15:19
其實關乎人口同態度問題,香港家陣好恐怖,周圍都係人,m記冇時冇刻都大排長龍,根本任何排隊方法都唔適合 ...

我係覺得佢想購錢, 推出全日早餐服務就應該做好各樣條件先囉, 請唔到人就唔好搞咁多花辰啦~

珍珠宮

yucl_hk 發表於 18-1-1 15:11
麥當奴快餐→金拱門慢餐

金拱門可能會快些,因為上級比壓力仲勁。

珍珠宮

竇漪房 發表於 18-1-1 13:56
今朝去買早餐等左十幾分鐘,d人塞住响d收銀機前等攞餐,你地剛剛至俾錢有排都未到你有得攞,企响度阻住曬, ...

我見到可能會出聲叫佢讓一個出來比後面那個小女孩。

公爵府

好媽媽勳章

mln 發表於 18-1-1 15:22
我係覺得佢想購錢, 推出全日早餐服務就應該做好各樣條件先囉, 請唔到人就唔好搞咁多花辰啦~
...

all day 只限今日的宣傳

大宅

回覆樓主:

其實佢哋出餐及厨房位置有好多人行來行去的……就算出餐位也有職員企喺度不過佢只係企喺度。D執餐既一個餐唔會一次過執分幾次行來行去,一個餐買多D野行十次梗係執漏野啦……

伯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主

我呢邊外國用同一個system 感覺上快咗,因為原本好慢

珍珠宮

andyman 發表於 18-1-1 14:20
好似錯漏百出, 比人鬧到 PK , 員工亦配合唔到個APP , 去到一樣排隊從新打飛比現金, 有等於無呀。 ...

如果掛咗張信用卡,只係去到店,影番個QR code就已經比咗錢,只等佢出食物,唔使去到再排隊喎

男爵府

mln 發表於 18-1-1 15:19
2018年今早第一餐都係去左幫襯佢,今日我過左11點先去的,原來現在的係全日有早餐食的,去幫襯食的客人比平 ...

all day breakfast 只限今日

男爵府

mln 發表於 18-1-1 15:22
...

今時今日後生啲都吾同麥記做,淨返D上左年紀人手又吾多實慢。

大宅

回覆樓主:

今朝仲搞笑!諗住1月1有全日早餐就去食個珍寶早餐!
咁我有媽咪會咭!咁今朝買2個餐28蚊個加一個通粉10蚊 總數66蚊!
咁之前媽咪會咭送野就咁俾出餐嗰人睇就得!咁佢岩岩更新咗部機!可以買野時掃埋咭送野!
咁正常係送2樣食品 張單出就寫一個餐28蚊!
另一個就寫21蚊!
咁我同d職員講佢話我係買一個餐喎!
但明明佢執俾我係2個餐嘅嘢!
跟住我同佢講28加21都唔會係66蚊啦!
當時係4個職員 4個都睇唔明!
咁簡單數學題都唔識

大宅

回覆樓主

其實不是每一間都係用新系統

水晶宮

耕田妺 發表於 18-1-1 16:57
如果掛咗張信用卡,只係去到店,影番個QR code就已經比咗錢,只等佢出食物,唔使去到再排隊喎
...

用手機App應該會快啲,不過唔想Downward 咁多App,食一間dl一間,長遠計唔掂,如果好似大陸微信咁,用微信加關主,就可以落單比埋錢,行到去已經攞得食物,咁樣就真係方便同快好多

大宅

owl_iris 發表於 18-1-1 15:02
而家「針」好晒飲品放向度
凍飲,冰都溶緊
熱飲,都攤到暖

奶茶咖啡唔熱唔好飲

男爵府

回覆樓主

早兩日,外賣叫一個薯條(emoji),都要等15分鐘,薯條已裝好,唔知點解係都要跟number 做⋯⋯!無奈!

珍珠宮

ddkaka 發表於 18-1-1 20:54
用手機App應該會快啲,不過唔想Downward 咁多App,食一間dl一間,長遠計唔掂,如果好似大陸微信咁,用微信 ...

呢樣我諗惦咗,因我有2個手机,我用其中一個影咗個QR code,到我比錢時,用電器掃吓個code就比咗錢,行到去就已經等緊我去攞 ,都好方便

珍珠宮

回覆樓主:

係用電話掃吓個code

首頁

尾頁

跳至