自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

人際關係好重要
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

回覆樓主:

通常老闆會升1,因為所有老闆都係result oriented, 只要做到成績做到生意,同事有咩缺點都會忍。咁多人投訴阿1佢都仲唔死得,證明佢有個人之處冇人能代替,唔係晨早炒咗佢啦!你唔見大多數公司啲高層都係大魔頭成日鬧人係人都怕咗佢,但又岌立不倒咩?

子爵府

yamaneko 發表於 18-1-11 09:23
老細通常只睇業積,不理人品的。
對的, 公司總有幾件呢D .....

象牙宮

2024年龍年勳章

JenLau88 發表於 18-1-11 22:02
通常老闆會升1,因為所有老闆都係result oriented, 只要做到成績做到生意,同事有咩缺點都會忍。咁多人投訴 ...

分分鐘,老細都係#1呢廷人。

伯爵府

回覆樓主:

明治的老細应该明白,員工先系公司資產。團隊精神和合作巧紧要,工常~~工作是不能一人做得完的,各方的合作和創作很重要。我選2

珍珠宮

回覆樓主:

1,有要求有能力嘅人先成日發火,同埋上司鍾意下屬不和,唔會有小圈子。

伯爵府

正常人會揀2

但做得老細都唔係正常人,佢地會揀1,做野快靚正,又可以搵佢做醜人,同埋老細思維好奇怪,唔鐘意公司好平靜,有人搞風搞雨就最好,無就自己講是非,無風起浪,我地呢D小薯仔係好難明白

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ToBy GiNNy VinCent

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

2. 不過boss通常只睇表現唔會理/睇到內部不和果d問題

珍珠宮

yamaneko 發表於 18-1-11 09:23
老細通常只睇業積,不理人品的。

公爵府

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至