自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

報警!

大宅

好多謝樓主講出黎比大家借鏡, 真係mud野事都會發生.

我同意搵護苗既專業人士同囡囡傾下, 你囡囡咁識為你諗, 會唔會驚你擔心而lay埋自己唔開心? 要清楚令佢明白呢件事唔係佢既錯, 以後要識點樣保護自己, 亦必須話比老公知. 問題要正視, 得到完滿解決先可以心安, 所以應該要報警. 個人渣手上有囡囡既相你唔知佢會點做, 冇人想佢下次又當你唔喺身邊時再要脅囡囡.

伯爵府

好媽媽勳章

真係好心痛呀!!

不過, 要問清楚女女點解會用左人地account 玩online game?
個account 係識的人比的, 或是女女自己撞密碼入的?

我覺得一定要報警, 同女女解釋清楚報警的原因是不能姑息d壞人!!!

子爵府

你一定要報警, 小朋友得9歲,如對方藏有兒童不雅東西就犯法.....

同時, 你要教小朋友,唔係佢做錯事,係有人用利佢小不更事及純真去滿足其私慾, 同時亦比你小朋友知呢d事係有人會幫佢討公道....

所以你一定同小朋友講清楚,再報警. 自己亦唔好太激動驚到你囡囡. 最緊要唔好比佢自己覺得自己dirty.

保重!!!:)
原帖由 nonowong 於 09-3-12 15:49 發表
囡囡一向都好乖好聽話, 若果佢做完功課, 我都會比佢玩下on line game既(run on line), 但係佢尋晚同我講係幾個星期前, 佢因為用左別人既acc玩, 點知比人話佢偷人晒人地個戶口入面d分, 果個人仲話知佢ip address, 話 ...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

個賤男人真係好離譜

珍珠宮

畀面勳章

樓主同老公商量下先,不過最重要係要安撫囡囡既心情,因為佢而家應該係好怕同唔開心...

至於報警既事,就真係好個人既決定,我地唔係事主,就梗係講到好輕易,但一涉及法律方面既行,又要睇囡囡可唔可以承受到壓力,可唔可以拉護苗或者社工傾左先呢?始終佢地事業d

珍珠宮

畀面勳章

樓主同老公商量下先,不過最重要係要安撫囡囡既心情,因為佢而家應該係好怕同唔開心...

至於報警既事,就真係好個人既決定,我地唔係事主,就梗係講到好輕易,但一涉及法律方面既行,又要睇囡囡可唔可以承受到壓力,可唔可以拉護苗或者社工傾左先呢?始終佢地事業d

珍珠宮

畀面勳章

伯爵府

樓主, 1係你首先去左芳芳姐個度先, 睇下芳芳姐點做.
我地真係驚個pk會威脅你囡囡, 叫佢去街, 又或者係msn度叫囡囡俾佢睇等等變態野呀.
唔駛驚架, 你自己要堅強d, 做個好榜樣俾你囡囡睇.
我地支持你地架.

大宅

報警....避免更多小朋友受傷害

受害人唔單只係女仔, 男仔一樣有機會, 唔應該姑息呢d敗類

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

新的在前嘅話係睇唔到㗎原來。

我都贊成要報警呀,
可能個變態佬都唔係第一次,
都唔知有幾多個受害者,
如果唔備案,
怕有事發生就慘。

原帖由 nonowong 於 09-3-12 15:49 發表
網上世界原來真係好恐佈, 囡囡(9歲)比人呃左.....d人好過份 !

囡囡一向都好乖好聽話, 若果佢做完功課, 我都會比佢玩下on line game既(run on line), 但係佢尋晚同我講係幾個星期前,佢因為用左別人既acc玩, 點知比人話佢偷人晒人地個戶口入面d分, 果個人仲話知佢ip address, 話如果囡囡唔比一張影到"私人部位"既相佢, 佢就報警叫police上門拉囡囡 ! 唉...... 我個囡只得9歲, 當時因為我要返學唔係屋企, 老公又返工,只有囡囡同工人姐姐, 囡囡話真係好驚比police拉, 所以.....佢就好傻好傻禁自己影左一張露上身既相msn左比果個人..........

我聽完之後個心真係好痛, 囡囡只有9歲咋, 點解而家d人會恐怖到禁 ???? 我好怪自己係囡囡最需要我既時候唔係佢身邊, 令佢好無助(佢話知我要上堂, 所以好驚打比我會阻住我), 所以佢覺得自己可以處理到, 佢尋晚仲好乖叫我忘記左d唔開心既野, 要向前望, 佢真係好乖好乖 !

我尋晚完全sleep唔到, 我又應承左囡囡唔同人講, 我連老公都唔敢講, 我今晚會早d返屋企再同囡囡傾下, 我好想報警, 免得個衰人食過番尋味, 又或者有第二個小朋友受害, 但係我又好驚去police station會嚇親囡囡, 我都唔知同邊個講??

藉呢個機會真係要話比各位媽咪知, 網上世界真係好多壞人, 如果有可能, 小朋友太細都係唔好比佢地玩on line game啦, 囡囡而家都怕怕唔敢再玩 !

多謝大家睇晒我既長篇大論, 有無人可以比d意見我, 下一步應該點做 ? 應該點同囡囡講至好 ?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

新的在前嘅話係睇唔到㗎原來。

我都贊成要報警呀,
可能個變態佬都唔係第一次,
都唔知有幾多個受害者,
如果唔備案,
怕有事發生就慘。

網上世界原來真係好恐佈, 囡囡(9歲)比人呃左.....d人好過份 !

囡囡一向都好乖好聽話, 若果佢做完功課, 我都會比佢玩下on line game既(run on line), 但係佢尋晚同我講係幾個星期前,佢因為用左別人既acc玩, 點知比人話佢偷人晒人地個戶口入面d分, 果個人仲話知佢ip address, 話如果囡囡唔比一張影到"私人部位"既相佢, 佢就報警叫police上門拉囡囡 ! 唉...... 我個囡只得9歲, 當時因為我要返學唔係屋企, 老公又返工,只有囡囡同工人姐姐, 囡囡話真係好驚比police拉, 所以.....佢就好傻好傻禁自己影左一張露上身既相msn左比果個人..........

我聽完之後個心真係好痛, 囡囡只有9歲咋, 點解而家d人會恐怖到禁 ???? 我好怪自己係囡囡最需要我既時候唔係佢身邊, 令佢好無助(佢話知我要上堂, 所以好驚打比我會阻住我), 所以佢覺得自己可以處理到, 佢尋晚仲好乖叫我忘記左d唔開心既野, 要向前望, 佢真係好乖好乖 !

我尋晚完全sleep唔到, 我又應承左囡囡唔同人講, 我連老公都唔敢講, 我今晚會早d返屋企再同囡囡傾下, 我好想報警, 免得個衰人食過番尋味, 又或者有第二個小朋友受害, 但係我又好驚去police station會嚇親囡囡, 我都唔知同邊個講??

藉呢個機會真係要話比各位媽咪知, 網上世界真係好多壞人, 如果有可能, 小朋友太細都係唔好比佢地玩on line game啦, 囡囡而家都怕怕唔敢再玩 !

多謝大家睇晒我既長篇大論, 有無人可以比d意見我, 下一步應該點做 ? 應該點同囡囡講至好 ?

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

綱上咁多壞人,9歲比心機讀書啦
玩on line game做咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 PINK0717 於 09-3-12 16:22 發表
主樓..你手先冷靜左自己先...再同女女解釋返...
一...唔可以姑息黎D壞人..應該去報警求助....
二....得到女女同意下....告知你老公~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

原帖由 minijelly 於 09-3-12 15:59 發表
真係正一仆街黎架,佢老味吖9YRS都唔放過,祝條打靶坐輪椅無手推又死唔去呀.
樓主,你不如同你老公商量下啦,又或者打去一D機構,等專業人士協助,睇下應該點樣解決,錯既唔係你囡囡,你兩個要堅強面對呀
我囡都係9yrs,我好 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

報警~
將d變態仔繩之於法
另一方面,真係要好好地開解你囡囡,
免得留有童年陰影

翡翠宮

畀面勳章

一定要報警。

除左唔俾佢傷害其他小朋友外,個衰人已經有你囡囡既聯絡方法(唔係點收到你囡囡張相?),佢可能會再有其他行動,亦要預防佢將你個囡既相擺上網,呢件事唔係唔提就過去左,而家可能有好多尾巴。

唔好害怕囡囡要重提舊事,可以搵專業人士協助。你要同囡囡一齊勇敢面對。

大宅

同意,報警係最好保護你囡囡o既方法,也同時保障其他小朋友減少被害o既機會.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 macca 於 09-3-12 15:51 發表
一定要報警!!!

agree

子爵府

l社會越來越變態,同老公相量,叫老公咋吾知,真係要報警 我 out ,我以為 on line game 係 1x歲學生玩意

首頁
23456...9

尾頁

跳至