在職全職

跳至

首頁
23456...97

尾頁

大宅

原帖由 CottonCandy 於 09-4-25 22:53 發表
nana, 妳好嗎? 琴日唔見妳地上堂嘅, ok嗎?

我地一家三口今日去TST逛, 之後6:00坐的士經過昇x居附近時, 我見到旁邊架車的driver好似妳先生呀 (望到1秒, 唔肯定)... 唔知係咪咁橋遇上 ;p ...

多謝妳heiyeema....... 我星期五上午開始發燒大感冒......由於食左退燒藥也100度所以不想野大家...... 但vane勁有活力, 所以我照帶Mask週圍去,我諗可能妳我真的遇到......因為6pm我地真的在附近..... 如果架車是黑色, 就多數係啊!

另外恭喜 Ballma...... 我也好替妳開心!

我明白搬屋係好多mama會諗ka..... 也是好的..... 我好替大家高興..... 因為我自已沒可能搬屋, 妳地有機會住更合適的我是好替大家開心ka!!!

我諗..... 第時大家更小機會見面.Vane上學後可能我會工作了... 有點傷感!還沒有機會邀請大家到我家呢...... 希望Vane如果有機會攪生曰會..... 大家會來啊!

我也好開心.....識到大家!

我希望快啲好....去mavis度happy 啲!

大宅

上音樂堂時, 每堂有1min企出去表演, 我見heiyee次次都好興奮, 第一時間走出去, 所以先想揾呢d課程比佢玩。

for 2.5歲小朋友, 我估都係唱吓歌、跳吓舞, 加一、兩句台詞...

見有另一個喺城市花園, 但唔知師資/收生資格, 呢個對我黎講太遠... 有興趣可 按此 :mrgreen:

原帖由 jjtseung 於 09-4-27 12:48 發表

drama, 咁快!? 小朋友Get ready? 我都想知多些!

我現在階段無比得咁充實! 我都想係汶汶2歲半的暑假安排些節目呱, 佢呢個班岩岩好係汶汶的暑假期... 等我都study下先~~~ ...

大宅

架車是黑色... 好橋啊!

原帖由 vane@nana 於 09-4-27 22:13 發表

...我諗可能妳我真的遇到......因為6pm我地真的在附近..... 如果架車是黑 ...

大宅

原帖由 CottonCandy 於 09-4-27 22:06 發表
我睇漏咗添

下年暑期先得...

heiyeema..... vane 3歲我和老公也會給她試学滑冰, 因老公說可一家參與, 巳問最小3歲已ok, 遲些大家睇下有無機做同學啊!.... 我不會再上小小莫xx了...... 會等時機直接學琴了mouth:

大宅

原帖由 CottonCandy 於 09-4-27 22:23 發表
架車是黑色... 好橋啊!

我們有緣啊!

我好累啊!要食藥睡了!see you!

大宅

滑冰? 是滑水or 溜冰? 如後者, 我都會比heiyee試(因佢玩過一次話鍾意, 唔知真定假), 可能又做同學 :D

今次小小莫xx都學到少少音樂知識, 希望我地的小朋友繼續鍾意音樂啦 :loveliness: 3歲後, 都會比heiyee學一種樂器, 但未必會學琴, 因佢(暫時)好似麻麻地鍾意... 佢話過鍾意小提琴, 當然又係唔知真定假

原帖由 vane@nana 於 09-4-27 22:28 發表

heiyeema..... vane 3歲我和老公也會給她試学滑冰, 因老公說可一家參與, 巳問最小3歲已ok, 遲些大家睇下有無機做同學啊!.... 我不會再上小小莫xx了...... 會等時機直接學琴了mouth:mouth:" /> ...

大宅

妳快d 啦!!

原帖由 vane@nana 於 09-4-27 22:32 發表

我們有緣啊!

侯爵府

good morning

酌b枕住呢3,4個星期都係日日6:00,試過有幾日5:xx添,我就來頂唔順喇

大宅

原帖由 CottonCandy 於 09-4-27 12:26 發表
ka媽, 其實妳住邊區架?

黃大仙區上山頂

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-4-28 06:55 發表

酌b枕住呢3,4個星期都係日日6:00,試過有幾日5:xx添,我就來頂唔順喇

我都唔好得你幾多,日日訓5-6個實會醒左好難再訓!

大宅

原帖由 vane@nana 於 09-4-27 22:32 發表

我們有緣啊!

保重呀,休息多d,出少1日街啦

大宅

原帖由 jjtseung 於 09-4-27 12:51 發表

好近你果間lor!

o我,又係近我,哈哈,咁咪即係同酌媽一齊搬區,hehe

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-4-28 06:55 發表

酌B早起身過汶汶成個鐘ㄚ!

你趁下午nap下啦!

大宅

我都好懷念成日今早call下午就一齊去玩的日子!

係度keep住同大家傾下計, 第時間中一兩個月出下來玩下啦! 我一定第一個報到!

暑期左右時間, 我都會想逸希學下野, drama係我其中一樣好想比佢玩的, 畫畫...
swimming 同溜冰爸爸話想逸希大多少少先.
音樂班, 其實我自己就幾想比佢讀落去, 不過你地有d又搬, 有d又未必再join, 我又心大心細tim!

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-4-27 22:57 發表
滑冰? 是滑水or 溜冰? 如後者, 我都會比heiyee試(因佢玩過一次話鍾意, 唔知真定假), 可能又做同學 :D

今次小小莫xx都學到少少音樂知識, 希望我地的小朋友繼續鍾意音樂啦 :loveliness: 3歲後, 都會比heiyee學一種 ...

我覺得呢個年紀的小朋友, 問親佢中唔中意xxx, 佢通常都會答中意! 尤其是果d佢平時無的搞的玩意...mouth: 而加的好奇心澎湃啊... 到真係學起上來的時候, 過返1年半載先睇到佢的興趣發展方向...

汶汶的口頭禪:"我想要xx... 汶汶想要xx... 我想玩xx... 媽媽買比我!"

2歲幾~4歲幾, 我會好多野都比佢試下... 等佢試佐後, 觀察下佢想要d咩!

伯爵府

原帖由 vane@nana 於 09-4-27 22:28 發表
heiyeema..... vane 3歲我和老公也會給她試学滑冰, 因老公說可一家參與, 巳問最小3歲已ok, 遲些大家睇下有無機做同學啊!.... 我不會再上小小莫xx了...... 會等時機直接學琴了mouth:mouth:" /> ...

我呢邊學溜冰都好方便啊!

伯爵府

汶汶尋晚, 夜片overnight都無濕啊! 一起身即刻話要疴尿, 疴佐勁大篤!

伯爵府

原帖由 CottonCandy 於 09-4-27 22:19 發表
上音樂堂時, 每堂有1min企出去表演, 我見heiyee次次都好興奮, 第一時間走出去, 所以先想揾呢d課程比佢玩。

for 2.5歲小朋友, 我估都係唱吓歌、跳吓舞, 加一、兩句台詞...

見有另一個喺城市花園, 但唔知師資/收生 ...

你真係個information center!

我覺得課程for less than 3歲的大多都係親子課程居多... 城市花園果個都係, 得親子playgroup岩年紀, 不過對汶汶來講就太單調啦~~~因為簡單過學校的太多, 大人都會悶C...mouth:小小莫xx果d, 係港島要排足成年waiting先有位... 再唔得, 暑假只好去葉氏試下...

我問緊朋友係東區的ballet堂係點, 佢女女大汶汶3個月, 上佐1段時間啦... 比汶汶試下跳舞, 都好過only講故事/做手工/唱下英文歌啦... 我地已經成間屋都係佢的圖鴉&手工架啦!mouth:

大宅

酌媽, 妳接放學前瞓半個鐘嘛, 酌b放學後妳又冇得休息了...

大宅

原來妳都諗過drama , 我剛揾到個喺TST, 週六/日上堂, 但上bk睇過一個媽咪的評語, 話個center好商業喎, 我打咗去問資料, 師資不錯, 我會帶heiyee去試堂, 如好就再同妳地分享:)

音樂班, heiyee爸爸想繼續架, 不過佢セ都話繼續啦, 又唔係佢帶heiyee去

原帖由 mavis_chiu 於 09-4-28 15:05 發表
...暑期左右時間, 我都會想逸希學下野, drama係我其中一樣好想比佢玩的, 畫畫...
swimming 同溜冰爸爸話想逸希大多少少先.
音樂班, 其實我自己就幾想比佢讀落去, 不過你地有d又搬, 有d又未必再join, 我又心大心細tim! ...

首頁
23456...97

尾頁

跳至