自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

chilam726 發表於 19-2-20 11:59
回覆 YuetYiLala 的帖子

我都想知

係呀,我會掛兩日,七成乾左右先入機乾半個鐘,d衫又爽又軟,唔係用好多電,洗完即乾要三小時以上。
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

大宅

sau95335 發表於 19-2-20 12:57
家中已用了很多年二合一洗衣機,勁好用,剛剛仲換了三合一

三合一有乜功能?
url=http://www.TickerFactory.com/]
[img][http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20100203/dt/12/k/e75b/preg.png[/img]
[/url]

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

wudy 發表於 19-2-20 14:02
用電乾衣會否唔夠乾
我覺得唔會呀,通常都Ok,除非我放好多落去乾。同埋如果覺得唔夠爽,我就會較多一小時。

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

換啦
用緊LG, 好好用,全乾拎出嚟就著得
當然有啲質地唔可乾衣都要晾,但量就少好多

男爵府

walter632 發表於 19-2-20 11:54
做女個陣屋企都冇用咩乾衣機
結婚之後C6有講過話不如買部洗衣乾衣機,但又聽人講話二合一好易壞,結果就冇 ...

2合一用过。太容易壞。
洗完部机咁湿又要开高溫。D衫不会好乾。仲要洗一机乾半机。

所以轉用抽湿机

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

有用過2合1,和風機,抽濕機
3者最鍾意和風機
不過真係要有地方先得

琥珀宮

結婚之後C6有講過話不如買部洗衣乾衣機,但又聽人講話二合一好易壞,結果就冇 ...

有乾衣機可以得閒洗下d薄被,年中慳返唔少,唔使攞去洗衣舖

伯爵府

用左二合一多年,只係回南天,去完旅行用,so far so good

子爵府

himbb 發表於 19-2-20 16:32
請問咩型號? 用電多嗎?
EDH3497RDW, 用電不多. 熱泵冷凝是最慳電.

大宅

回覆樓主:

用左幾年,真係好正。我用西門子,最主要拎黎乾d內衣同襪,仲有恤衫/褲 最怕d under同襪逐隻晾真係好哂時間,而家有乾衣機一天都光哂。有jm話會縮水,留意返純棉質好似g2000果d白色底衫就1定會縮水,但u記heat tech果類質地就無問題

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我小學已經用煤氣乾衣
但係自己搬出黎住就轉用二合一

煤氣乾衣我都唔知擺邊到先夾到個裝修
一部過靚好多

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pairwin 發表於 19-2-20 18:47
2合一用过。太容易壞。
洗完部机咁湿又要开高溫。D衫不会好乾。仲要洗一机乾半机。

用法可能出問題,我未買前d人話易壞......原來咁好用 後悔遲買tim

乾衫係全乾,已經4年仲未壞
同埋要定期清潔下
因為熱風喉塞左衣服d 纖維就乾唔到架啦
如果你洗一半 係可以乾一半

洗衣機想襟用係唔好塞爆部機黎洗
有無乾衣功能我都只塞一半就開機

寧願洗多2機都唔會塞爆佢

侯爵府

我以家都睇緊部西門子,但2合1又話易壞,掙扎中。

瑪瑙宮

michelle071180 發表於 19-2-20 16:54
我唔建議用二合一,洗完即乾會勁嘥電....
一機當洗6kg黎計,全部衫係晒入面係勁難乾的 ...

而家有幾個牌子都出左洗9乾6
洗8乾6

我自己個部洗8乾4

壞左我都會換大d ...當時未出到咁大
同埋我自己唔覺食電,同之前電費絕對差不多
相反用煤氣乾衣個時,真係好貴啦

瑪瑙宮

moman1689 發表於 19-2-20 20:51
我以家都睇緊部西門子,但2合1又話易壞,掙扎中。

試一次....其實好好用

我已經推薦左好多親朋好友用
個個都無話壞機呢幾年黎都無

珍珠宮

YuetYiLala 發表於 19-2-20 11:56
乾衣會唔會縮水?

正常棉質、牛仔褲吾會縮,但顏色好快殘

男爵府

LedTV 發表於 19-2-20 20:45
用法可能出問題,我未買前d人話易壞......原來咁好用 後悔遲買tim

乾衫係全乾,已經4年仲未壞

係个维修師傅同我講,可以分2部最好。所以最後我再冇買二合一了。

子爵府

回覆 LedTV 的帖子

請問你如何清潔熱風喉?我部二合一都有棉絮積喺條膠邊內籠,我都怕會塞喉。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

siuhoclare 發表於 19-2-20 15:36
之前係親戚間屋住,佢屋企有煤氣乾衣機,c6係洗衣大臣佢用過一次之後返唔到轉頭
依家搬左屋都 ...

我家都有煤氣乾衣,超好用,每日最少乾兩機衫

子爵府

我係去完日本旅行 用過乾衣機覺得好正,上年終於買左乾衣機,我同老公覺得好好,以前想洗毛巾被要天氣好或假期先夠胆掛出去,而家唔使理,好天先掛出去,唔好天就乾衣,好好用

首頁
23456...7

尾頁

跳至