自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

coeyapple 發表於 19-4-24 22:19
其實。。。係咪得我覺得
旅遊版某d會員,回覆好唔friendly 少少串人咁
其實大家都係想 ...

旅遊版多數爬文, 從無問野

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

BGCOME08 發表於 19-4-25 07:54
哈哈,係呀,D人成日覺得自己識自遊行好勁,覺得你跟團係蠢豬,乜都話自遊行啦,易到不得了 。

...
好多時都係咁, 成日覺得自己最醒。

珍珠宮

回覆樓主:

公平一些,在這帖中的JM 或者不是伸手黨、每次發問時也思路清晰、資料提供詳盡,所以不解旅版的情況。

我偶爾到旅版閒逛,也覺得發問者令人無語:
- 大阪有乜酒店推介? ( ?多少大人/ 有冇老人家小朋友/ budget / 有冇設施要求?)

- 某某主題樂園岩唔岩X歲小朋友玩?( 相信官網有詳細介紹,同埋有高度要求,寫得好清楚㗎,比如120以下不可玩哪些遊戲等等,大家又點知樓主想唔想比小朋友玩沙玩水?或夠膽玩機動遊戲不?)

多不勝數
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

coeyapple 發表於 19-4-24 22:19
其實。。。係咪得我覺得
旅遊版某d會員,回覆好唔friendly 少少串人咁
其實大家都係想 ...

有一兩個係咁,自動skip

珍珠宮

唔中意咪唔好答囉~上網問下嘢都要十手準備好似考試咁

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

通常只睇不回、自由行一般6-9月前plan ,盡量自己上網爬文做左基本搜集先,特別旅遊點交通資訊吾明才會上網發問.

珍珠宮

coeyapple 發表於 19-4-24 22:25
可能係啦。。。
見到有個po問唔知咩必去景點,
跟住有人回覆類似,世界上冇必去嘅景點,必去嘅景點就只係 ...

雖然寸,但睇完我會忍唔住笑

大宅

有個好搞笑,有人呻暑假機票貴。
佢一來就串人,識買梗係買8月尾啦。
我心諗,鬼唔知阿媽係女人咩

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-4-24 22:27
一早聽聞過,所以我冇覆過。
我想睇睇旅遊資料,只會睇,不會問,不會答
...

我都有入去睇過,睇完就走啦~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

做個靚太 發表於 19-4-25 09:11
我都有入去睇過,睇完就走啦~

不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

都只係一兩個比較串咀啲
其他jm都好好地回覆樓主問題
啱睇就睇,唔啱睇當睇唔到

珍珠宮

simple430 發表於 19-4-25 08:19
識得幾個最近多咗去旅行 , 態度就好寸 , 覺得自己有錢過少去旅行 d 人 , 有次同佢講 , 下次搵埋我+家姐一 ...

尼種人好老土~恰人未去過咁~
不過我自己都唔中意同朋友去,多數都同老公去,就係怕唔夾囉~
或者朋友真係約到,我會講自己嘅旅遊心態,要hea,要慢遊,唔怕蝕,唔要plan野,接受到就一齊去,否則我多數都唔想一齊~

珍珠宮

tredd 發表於 19-4-24 22:45
唔只伸手黨,坐直航比人串,坐惡晒又比人串,我見過有jm問下D五星酒店都比串,只可窮遊不可蠔油
...

我試過問個地區方吾方便,比佢地問住邊間酒店,我無答因為吾系我攪,只講個地區,跟著就串我邊間都吾講點比意見你呀,二三個又入來串話驚比人綁架咩,咩都無答就單打左一板

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

做個靚太 發表於 19-4-25 09:21
尼種人好老土~恰人未去過咁~
不過我自己都唔中意同朋友去,多數都同老公去,就係怕唔夾囉~
或者朋友真係約 ...

呢個朋友去親都係大陸二三天團 , 未聽過佢話去歐洲 , 如果有去過一定通街知 , 比佢知道你去得遠過佢就黑面 , 覺得你充大頭鬼 , 所以我無講 , 咁佢當你好鬼窮 , 無計啊 , 少d 見囉

子爵府

coeyapple 發表於 19-4-24 22:25
可能係啦。。。
見到有個po問唔知咩必去景點,
跟住有人回覆類似,世界上冇必去嘅景點,必去嘅景點就只係 ...

答完重衰過冇答

子爵府

MommyPanel勳章

karen508hk 發表於 19-4-24 23:01
嗰個所謂old seafood 好可愛架,得幾個國家熟就衝出嚟串人架喇,其他long haul 冇聲出架:hold ...

珍珠宮

simple430 發表於 19-4-25 09:32
呢個朋友去親都係大陸二三天團 , 未聽過佢話去歐洲 , 如果有去過一定通街知 , 比佢知道你去得遠過佢就黑面 ...

咁係佢自己攞尼唔開心je~憎人富貴厭人窮~
由得佢點諗,你有你快活

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

做個靚太 發表於 19-4-25 09:34
咁係佢自己攞尼唔開心je~憎人富貴厭人窮~
由得佢點諗,你有你快活
...

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

crystal媽咪 發表於 19-4-24 22:38
我唔夠膽去旅遊版發問,因為真係見過啲人鬧得好勁。
唔知點解呀?旅遊版不嬲好出名呢樣嘢㗎 :i ...

度度旅版都係咁

你見d人問...日本幾多度..就會覺得問嘢唔用腦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

good_pig 發表於 19-4-25 09:56
度度旅版都係咁

你見d人問...日本幾多度..就會覺得問嘢唔用腦

我都見過公海有人問,有冇人而家喺日本幾多度??呢啲上網check到,識答就答,唔想答唔好答。唔駛鬧得咁勁。
旅遊版真係鬧得好勁,好彩我不嬲都唔係自由行, 唔駛煩
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁
23456...10

尾頁

跳至