單親天地

跳至

首頁
23456...54

尾頁

大宅

希望你只需要接受電療, 因為我媽媽都係電療, 她說完全沒有痛楚, 好像照X光一樣, 後遺症是會脫髮.

若果是化療, 那麼就真的辛苦. 做完手術後, 你可以去看中醫, 中醫會給你服用靈芝, 我媽媽都是這樣, 若果你需要我可以把該名中醫(他是專治理癌証的中醫)的電話地址給你, 該中醫在葵芳, 他很友善的, 當年收費大約$500有4服藥, 若果想要他的資料, 請PM我.

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

雞丁,加油啊

子爵府

原帖由 kck123 於 09-5-15 10:35 發表
希望你只需要接受電療, 因為我媽媽都係電療, 她說完全沒有痛楚, 好像照X光一樣, 後遺症是會脫髮.

若果是化療, 那麼就真的辛苦. 做完手術後, 你可以去看中醫, 中醫會給你服用靈芝, 我媽媽都是這樣, 若果你需要我可以 ...
kck123:多謝你先....其實我無諗過咁長遠(做完手術後,撐唔撐到都唔知!).如果有雖要...我會pm你..先多謝你...我好怕兩樣一齊做...因我媽就係兩樣一齊做...見到佢好辛苦.脫髮我都唔想...我怕小朋友見到會嚇親.由其是我細仔...佢見少阿媽一陣都會喊ga小朋友.....現時我媽都要叫我介口.但講真我真係食唔落or一兩淡止個隻...訓得唔好..訓下醒下..訓下醒下...

子爵府

原帖由 shalala1997 於 09-5-15 10:24 發表
係wor, 我話過要買橙比你sit入個胸到架wor, 叫個整形醫生唔好再攪你D豬腩肉呀, 再攪就對佢唔客氣

不過, 話時時, 近排D橙好細隻, size唔係好掂 , 好似泰國碌柚無論形狀同size都好fit , 你想 ...
shalala:真係睇完你講..笑定唔笑好...最好揀榴槤....大大個..有釘,唔怕咸濕佬抽水.醫生都唔敢檢查...諗起個整型醫生猛g(練)我d豬腩肉...都唔知佢係咪練得好過癮...咁大個女..除左我兩個仔搞過我d豬腩肉..無人咁搞過....個心好鬼唔安樂

子爵府

原帖由 shalala1997 於 09-5-15 10:28 發表
雞就梗係唔好食la, 女人之家, 食乜雞je, 梗係食鴨la, 仲要揀隻靚的, 先好食呀

咪好似小甜甜咁, 揀隻咁核突的黎飠, 仲要咁多錢食, 真係見到果隻鴨都想 ...
...鴨............................. ..個d真係由出世到現時.都未試過...咁貴.都食?哈哈...不過,小甜甜個d未食先嘔.加上我個錢袋無咁多銀兩去食....mouth:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 爸B勳章

雖則我冇同你哋傾過計, 但我每天都會上BK睇睇, 四眼雞丁响我心目中係一個好堅強嘅好媽媽, 病痛只係我哋生命嘅考驗, 開心同唔開心都要過, 放鬆心情去面對, 對自己及醫生有信心, 往後定必苦盡甘來, 加油.
另外, 多吃蕃茄, 西蘭花等維他命c食物, 增强自身嘅低抗力去打扙. 加油.

等待驗證會員

原帖由 四眼雞丁 於 09-5-15 13:11 發表
shalala:真係睇完你講..笑定唔笑好...最好揀榴槤....大大個..有釘,唔怕咸濕佬抽水.醫生都唔敢檢查...諗起個整型醫生猛g(練)我d豬腩肉...都唔知佢係咪練得好過癮...咁大個女..除左我兩個仔搞過我d豬腩肉..無人咁搞過. ...

榴槤 , 狼死Dwor, 千祈唔好得罪你, 唔係實比你吉死 , 碌柚咪好law, 個形狀好ok wor, 我都唔知几想要對碌柚, 但可惜得對細裝新奇X橙咋

係呢, 阿大少隻口好番未呀?

子爵府

原帖由 shalala1997 於 09-5-15 14:20 發表

榴槤 , 狼死Dwor, 千祈唔好得罪你, 唔係實比你吉死 , 碌柚咪好law, 個形狀好ok wor, 我都唔知几想要對碌柚, 但可惜得對細裝新奇X橙咋

係呢, 阿大少隻口好番未呀? ...
shalala :哈哈...好想喊...我好怕,點算....大少個咀,好左好多....前幾日條線爆左出來,佢整整下無埋....

等待驗證會員

想喊就大聲D喊la , 唔好屈住呀, 趁D小朋友未放,學, 就大聲喊出黎, 佢地放左學, 你就冇得喊架la

等待驗證會員

雞丁, 你知你好驚, 我都知你好担心, 但日子要繼續, 大細少佢地亦需要你, 你怕, 佢地會更怕, 你地一家大大小小都仲要繼續生活落去, 我星期一下午得閒, 同你見下面, 好唔好?

子爵府

原帖由 shalala1997 於 09-5-15 14:39 發表
想喊就大聲D喊la , 唔好屈住呀, 趁D小朋友未放,學, 就大聲喊出黎, 佢地放左學, 你就冇得喊架la
大少今日拿獎...無咁快返(5點)細仔訓左....你知唔知..我好驚係醫院瓜左..d細佬點算?原來做呢d手術真係好大勇氣..我無..又怕痛又驚d細佬..又驚自己..越諗越多

子爵府

原帖由 shalala1997 於 09-5-15 14:43 發表
雞丁, 你知你好驚, 我都知你好担心, 但日子要繼續, 大細少佢地亦需要你, 你怕, 佢地會更怕, 你地一家大大小小都仲要繼續生活落去, 我星期一下午得閒, 同你見下面, 好唔好? ...
我大喊包黎架...我驚我喊到嚇親你...但我真係好驚..驚過去做血管腫瘤個d手術...真係好驚係醫院住..驚醫生會講個d後遺症會發生.好驚醫院瓜左,

等待驗證會員

大少今日拿獎, 好叻仔呀

雞丁呀, 將心比己, 換着係我, 我都會好驚, 因為阿媽死左, 個細佬真係唔知點算, 所以我一定唔會比自己死, 我會諗盡辦法, 點樣我先可以唔駛死! 我講過:病係好識恰人架, 你越怕, 佢越食住你, 所以你怕多一兩日好la, 跟住落去係要諗點樣去砌低個病, 我同bk mama會幫你手, 唔駛怕 bor, charmaine今朝先pm我, 問我有咩可以幫到你, 有咩要人幫, 你開聲la, 只要時間配合, 我地盡量幫手!

等待驗證會員

原帖由 四眼雞丁 於 09-5-15 14:51 發表
我大喊包黎架...我驚我喊到嚇親你...但我真係好驚..驚過去做血管腫瘤個d手術...真係好驚係醫院住..驚醫生會講個d後遺症會發生.好驚醫院瓜左,

唔駛怕醜bor , 我都係大喊包, 望住四川大地震都可以喊餐死, 喊----人之常情

今個星期, 我都好唔舒服, 個胃戍日痛到死, 個頭又痛, 另外又要揾屋搬(因個死人頭偽基督徒, 衰到死, 另外租約又差唔多到期), 仲有好多事都好煩, 我都懷疑自己有病, 都諗過好想死左佢就算

但╴諗下個仔, 算la, 就知道我唔可以放棄, 我死左, 佢就可憐la, 雞丁呀, 唔好再諗會死係醫院度la, 諗下快D切左舊衰野, 同兩個仔去邊度玩, 仲好la

子爵府

原帖由 shalala1997 於 09-5-15 14:58 發表
大少今日拿獎, 好叻仔呀

雞丁呀, 將心比己, 換着係我, 我都會好驚, 因為阿媽死左, 個細佬真係唔知點算, 所以我一定唔會比自己死, 我會諗盡辦法, 點樣我先可以唔駛死! 我講過:病係好識恰人架, 你越怕, 佢越食 ...
多謝你 shalala 幫我多謝埋charmaine.........佢有pm我...我同佢講...盡在不言中啦..我明啦....有你地陪我..俾我呻下....我已經好安樂囉

等待驗證會員

呻完, 喊完, 舒服哂未呀

今晚好食多D野呀, 你只可以打贏, 唔可以打輸架!

雞丁必勝!
雞丁必勝!

別墅

驚晤驚都要面對,千祈晤好比D仔知你驚,可能佢哋會仲驚,記住食嘢,要有好嘅身體去打仗,要keep住心情,情緒好影響個病,我PM咗我手機號碼比妳,有需要就揾我,傾吓計抒發吓,BK媽咪個個都支持你!

大宅

四眼雞丁,
睇完你個post,個心un住,知道你一定更加唔好受。我唔係好識講嘢,不過你一定要堅強,小朋友等住你返屋企架。喊得多對個病無幫助,喊埋呢兩日好喇,之後要樂觀面對,戰勝佢。
另外,只要你咁諗:將個豬脯肉整上去都唔算太差啫,乳房裡面本身都係脂肪,到時肚脯又會少左嚿肉....咁樣諗會唔會好d?(希望你唔好介意,因我真係唔識安慰人)
最後,有咩幫手即管講,幫到一定幫,唔使覺得唔好意思的,最緊要唔好諗咁多,開心d生活,過左今次,以後一切會更美好。

等待驗證會員

雞丁,

收PM

你睇下有幾多人支持你

子爵府

多謝晒你地...你地真係好好心地媽咪....
當初都無諗過話想講出來,但收埋係心好唔舒服...咁先講左出來....
點知,無諗過會有咁多位幫我.....有d仲pm埋個電話俾我..
我好開心..因為.無論去到咩地步..都會有人扶我..
pm電話ga媽咪...我好多謝你地..
但自問我自己係個大喊包.....
我驚到時會嚇親你地...
所以.祇有講句.(多謝你地有心支持我)
現時...都唔太想食野...
今日同我媽去食野.諗住叫我最鍾意食(乾炒牛河).睇下有無胃口....
點知一碟牛河....分左大半俾我媽.細半俾我細仔.我都唔想食..食左幾條河粉..就收工...(牛肉都唔食)..越食越想嘔....
阿媽知我無胃口...諗住煲湯俾我.....雖然有好多料....
飲左一碗差點想嘔....
我食野就諗起會搞到我d癌細胞加速惡化....就唔想食
一日就食左幾條粉加一碗湯.....相信我好快減到磅..哈哈..
對其他事情提唔起勁....
送完小朋友返學回家就訓左sofa..
我媽咪..當佢知道我患癌後...做左緊張大師...
間唔中打電話睇下我有無事..
今日..我諗住出街接大仔返屋企.因太衝忙...忙記帶電話..
點知...因一些小事...我媽就打左好多次電話俾我
上埋屋企.係街等我地返...點知我地係後門返...
佢話..點知會唔會我係家中暈到.....呢句野...
我真係暈到了....哈哈...
我同我大仔講...唉...以後都要痴住個電話係身.....
無謂搞到我家人...哈哈...
不過真係好多謝你地....

首頁
23456...54

尾頁

跳至