時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

大力大力 發表於 19-10-27 05:37
請廣傳~

我們的政府只是不停譴責

子爵府

smartcash 發表於 19-10-27 08:00
香港黃官、有好多支持暴徒的黃人、有黑記、黑醫護、黃癈校長、黃老師……情況複雜好多,故忌亦好多。
...

完全同意,1日仲係9人小圈子選法官,1日政府都冇作為

子爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章

聯合國仲乜唔出聲叫西方國家相方克制呢

大宅

謙仔媽咪 發表於 19-10-27 12:47
完全同意,1日仲係9人小圈子選法官,1日政府都冇作為

係!呢個小圈子真係難搞!
當年中國實在太大方兼始料不及,比位人入到

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得內地唔想傷亡太多,要林鄭叫警察盡量少開實彈是有可能。但總可以射橡膠彈吧!
林鄭都可以強硬清連濃牆吧!消防做得差,也可即時叫消房署長照肺,炒人吧!
醫護做得差,也可即是見醫管局局長了解事情吧!

伯爵府

牛年勳章

由得事情自由發展
一切如常運作

男爵府

HKITMan 發表於 19-10-27 11:10

當年國內都拖左超過一個月先鎭壓
仲有當時北京police一樣係搞唔掂

林鄭唔肯做,當年公安無槍。
得軍方有。
香港警察係有槍,次次一開槍d人立刻走。
就知 d人想警察開槍。
上次吹解放軍入城,d漢奸立刻走左。
對方要同你爛炒。一半反你政府。
呢d暴亂本身次次都係要靠槍 武力鎮壓。
好似香港咁 玩左幾個月,結果經濟都係要死。 不如痛快解決,一鋪清曬d 漢奸。
六四之後d反對 搞事全部被捉,中國蒸蒸日上

男爵府

raven 發表於 19-10-27 14:35
我覺得內地唔想傷亡太多,要林鄭叫警察盡量少開實彈是有可能。但總可以射橡膠彈吧!
林鄭都可以強硬清連濃 ...

太多黃人,香港制度,公務員無敵。
要炒d人,d人先識驚,都聽話

男爵府

HKITMan 發表於 19-10-27 11:10

當年國內都拖左超過一個月先鎭壓
仲有當時北京police一樣係搞唔掂

係林鄭媽媽 呢個深黃臥底 幫住d暴徒啫。如今外國 英國都立刻戒嚴 立刻捉人 唔俾保釋。
香港情況,政府權力唔夠,想快速平亂就要靠軍隊,靠武力,隨便清曬d 港英亂港份子。
如果唔係 已經 陸續有來

男爵府

Jasmine-4711 發表於 19-10-27 11:18
大力兄,

你覺得香港用咩政策(eg. 宣佈緊急狀態)及警隊鎮壓暴徒用的武力水平,

西方國家要制裁你 你係好人都係要制裁你。 只要自己強大先得,每次讓步 只係讓對方 不寸進尺

男爵府

Jasmine-4711 發表於 19-10-27 11:41
六四之後, 中國被歐美外國經濟制裁多年,
中央敢搏一次“六四2.0版”, 俾歐美國家有藉口打沉中國苦幹幾十 ...

用拳頭說話,你估真係講道理?
同美國認低威果d國家 全部死曬。
同西方國家抗衡既國家 依然健在。
打鐵還需自硬。
考法治 人權 道德去保護自己
不如靠拳頭 靠武器

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

tp-windy 發表於 19-10-27 11:26
你都錯, 當年64學運由胡耀邦之死正式拉開序幕, 果時天安門班大學生完全係和平非暴力, 佢哋只係絕食, 佔據 ...

錯,條片話我聽,六四班學生同領導人講嘢既態度 係要挾政府,而不是表達訴求。
人性無點變,我相信當年同香港情況一樣,只係中國政府隱瞞左,就好似新疆暴動,中國政府都隱瞞左d 片。
youtu有自己睇。
香港d 警察都係自己人 香港人 都被班黃絲咁對待。 當年北京可以咁和平 我唔相信。

男爵府

Qq555666 發表於 19-10-27 15:26
錯,條片話我聽,六四班學生同領導人講嘢既態度 係要挾政府,而不是表達訴求。
人性無點變,我相信當年同 ...

我知你講緊吾爾開希,但六四時學生真係冇暴力,反觀香港,根本就係暴徒!
所以根本唔可以同六四相比!

大宅

大力大力 發表於 19-10-27 05:37
請廣傳~

冇阻止

伯爵府

痴線醫護
重話警察濫捕

珍珠宮

我哋嘅政府當見唔到。

子爵府

tp-windy 發表於 19-10-27 15:30
我知你講緊吾爾開希,但六四時學生真係冇暴力,反觀香港,根本就係暴徒!
所以根本唔可以同六四相比!
...

64學生有暴力,好多軍警死咗,屍體被吊高示眾

男爵府

謙仔媽咪 發表於 19-10-27 16:16
64學生有暴力,好多軍警死咗,屍體被吊高示眾

我果時二十出頭, 真心講,都好熱血!六四果晚, 我全晚坐係電視前面,六四過後, 我買哂所有六四嘅書回來睇!
我見過解放軍吊屍果張相, 比人燒死掛住, 但以我理解, 天安門廣場內, 解放軍冇殺學生, 場內學生也冇殺人, 個軍人係比街外人殺死!可能係木樨地街坊!係天安門廣場周圍, 好多人被殺, 亦有軍人被殺, 但呢d唔係廣場內發生嘅事!
我係佔中之後, 再睇番六四, 我知道當時應該係有外國勢力介入, 李卓X中間吞咗唔少錢, 中央叫過學生走咗好多次, 叫過大學教授去勸學生走, 清場前也叫過學生走, 只係因為有外國撐, 有我哋香港人撐, 所以佢哋先唔走!
佔中之後, 我反思過, 當日中央鎮壓冇做錯!

男爵府

tp-windy 發表於 19-10-27 16:37
我果時二十出頭, 真心講,都好熱血!六四果晚, 我全晚坐係電視前面,六四過後, 我買哂所有六四嘅書回來睇 ...

如果當日唔清場, 中國後面就唔可能富強, 好似今日咁昌盛!
我預咗比人鬧, 但我堅持六四當日, 中央清場係冇做錯!

公爵府

BK Milk勳章

tp-windy 發表於 19-10-27 16:37
我果時二十出頭, 真心講,都好熱血!六四果晚, 我全晚坐係電視前面,六四過後, 我買哂所有六四嘅書回來睇 ...

64係人都知有外國撐,如果唔係個幾件帶頭會係美國咁舒服有錢!呢次走左個件亮相完都即晚走左人啦!

首頁

尾頁

跳至