親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

minghui 發表於 19-11-2 20:32
其實都想,想體驗下台灣的倒數,等d女訓左,同老公偷走出去!哈哈
保險我買左fwd...9人,800蚊左右!
...

我地會去倒數丫,同埋小朋友去感受下感受完坐車走....捻住中午食飽飯休息下再出去

別墅

花花b 發表於 19-11-2 20:42
我地會去倒數丫,同埋小朋友去感受下感受完坐車走....捻住中午食飽飯休息下再出去
...

你地好有勇氣(emoji)(emoji)(emoji),加油啊!
我想安排d親子餐廳,動物園果d俾女去。
要開始爬文同睇YouTube...
係呢,夜市方面,你覺得有邊個適合一家大細?最後你酒店定曬未啊?

男爵府

回覆樓主:

我住過呢間幾次,係松江南京站行去地鐵站唔洗5分鐘,酒店乾淨,坐2個站就到西門町,都唔係好貴啫 ,如果你選冇window 冇早餐仲平啲

侯爵府

畀面勳章

花花b 發表於 19-11-2 20:37
抵丫!我都係十月一買,不過買中華,你出發時間好唔好?我都係見29出發叫最抵先揀果日咋....
...

我去程等埋女學校開聖誕party即走,所以下午3點9先飛,27號夜晚9點半機返

wcpcelia    發表於 19-11-3 10:21

伯爵府

minghui 發表於 19-11-2 20:50
你地好有勇氣(emoji)(emoji)(emoji),加油啊!
我想安排d親子餐廳,動物園果d俾女去。
要開始爬文同睇YouT ...

行程未真正plan呀,呢幾日都係mark酒店,黎緊一星期仔又考試要陪讀,應該要月中先得閒搞了。
夜市我地應該會揀返酒店附近,見暫時兩間酒店附近都有夜市,求其親子餐廳台北貴唔貴?

別墅

花花b 發表於 19-11-2 21:22
行程未真正plan呀,呢幾日都係mark酒店,黎緊一星期仔又考試要陪讀,應該要月中先得閒搞了。
夜市我地應該 ...

我兩個都重係幼稚園,小學就真係要努力啦!
應該點都平過香港噶(emoji)
大樹先生果d,不過我大女5歲幾還好,你仔小學可能覺得悶了!

伯爵府

chichibb 發表於 19-11-2 21:18
我去程等埋女學校開聖誕party即走,所以下午3點9先飛,27號夜晚9點半機返

本身我都有捻,最後揀玩早全日,早上7點50分機

伯爵府

minghui 發表於 19-11-2 21:35
我兩個都重係幼稚園,小學就真係要努力啦!
應該點都平過香港噶(emoji)
大樹先生果d,不過我大女5歲幾還好 ...

我一個小三,一個K3,不過大果個仲係好貪玩暫時未爬文,會去放天燈嗎?我老公話一定要帶小朋友見識下放天燈,由於得五日,又一日九份十份,頭尾又附近hea,所以捻一兩個親子活動都夠,有既話分享下交流下

伯爵府

dice_hk 發表於 19-11-2 20:59
我住過呢間幾次,係松江南京站行去地鐵站唔洗5分鐘,酒店乾淨,坐2個站就到西門町,都唔係好貴啫 ,如果你 ...

呢間四心房太貴了,over my budget啦

男爵府

花花b 發表於 19-11-2 22:09
呢間四心房太貴了,over my budget啦

但一晚6佰咋喎, 我以為你搵1千以下?你唔好比4星嚇親 呢間真係抵住架, 有大浴缸 入面仲有電視,日式坐厠,香港插頭唔洗帶轉插架。係附近冇咩食衰。。。

男爵府

dice_hk 發表於 19-11-2 22:18
但一晚6佰咋喎, 我以為你搵1千以下?你唔好比4星嚇親 呢間真係抵住架, 有大浴缸 入面仲有電視,日式坐厠 ...

計錯數 7佰幾一晚先岩

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

花花b 發表於 19-11-2 20:40
我記得整十年前去平日係疏 但好好行無乜人 聖誕30號台灣係咪假期黎?如果人多又好無mood...
...

上網查應該唔係
包車8小時夠了,可去金瓜石、黃金瀑布、博物館、九份、十分(放天燈),如果想去十分瀑布就要加時或刪減一d景點,因要時間行去
黃昏去十分係好靚,非假期架車可泊到好近,行兩步就係放天燈嘅路軌
通常我會叫司機預返時間,中間會搭一小段小火車過下癮(例如十分搭到青桐,司機在青桐接返再離開)

伯爵府

dice_hk 發表於 19-11-2 22:18
但一晚6佰咋喎, 我以為你搵1千以下?你唔好比4星嚇親 呢間真係抵住架, 有大浴缸 入面仲有電視,日式坐厠 ...

我搵過丫,我打錯字,我要揀四人房,佢要二千幾三千呀,太貴了一晚6-800我都好接受了!

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-11-2 22:36
上網查應該唔係
包車8小時夠了,可去金瓜石、黃金瀑布、博物館、九份、十分(放天燈),如果想去十分瀑布 ...

佢地既小學生中學生無假放架?
謝謝你意見,我搞好酒店再捻捻你講的行程先,台中去幾次我老公都係租車揸,佢唔中意有外人等個仔考完試我再計劃一下先!

男爵府

花花b 發表於 19-11-3 00:08
我搵過丫,我打錯字,我要揀四人房,佢要二千幾三千呀,太貴了一晚6-800我都好接受了!

...

I see I see. 我年頭新年同屋企人去都係咁。 我地6個人本來想訂2間3人或4人房。 後尾計過訂3間雙人房仲抵。 酒店幾好幫我安排晒同層,不過如果你係2大2細可能就唔方便分2間了。

伯爵府

dice_hk 發表於 19-11-3 00:14
I see I see. 我年頭新年同屋企人去都係咁。 我地6個人本來想訂2間3人或4人房。 後尾計過訂3間雙人房仲抵 ...

我其實係三大兩小,所以頭㾗呀!有一個小仲係幼稚園,有D酒店可以免費入住,所以當4位咁訂。佢四人房真係貴得誇張丫!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

...

其實你會唔會考慮兩間雙人房?因為3、4人房供應係少,升價亦升得最快

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 19-11-3 13:39
其實你會唔會考慮兩間雙人房?因為3、4人房供應係少,升價亦升得最快

有睇埋呀,不過你講果間雙人都貴左好多了。

大宅

前兩年都喺台灣跨年,search過除夕台北酒店爆貴⋯雖然宜蘭民宿都唔係平,但價錢加幅無咁誇,當普通假期計算。所以當年喺宜蘭靜靜地過除夕夜~

珍珠宮

...

$6-800 四人房?我諗一、二星旅館都訂唔到喎,或者試下市郊有冇旅館有呢啲價錢啦

首頁
23456...8

尾頁

跳至