自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

feclagnes 發表於 21-1-22 17:38
白色嗰張係油,右手邊嗰支係醋,因為我係唔想買錯同再去多次,每次買嘢,無論邊間,我都會再三望清楚,759 ...

我指的是右邊那兩支墨綠色的 (不是白色那噴裝) ,下面有兩個價牌。佢地既樽身都係一樣,也同是墨綠色的。

不過無話絕對啱絕對錯,重點只係欠缺禮尚往來,唔見左友善態度。

男爵府

Ann50 發表於 21-1-23 08:32
回覆 vkzone 的帖子

我覺得自己冇睇清楚貨物都要負上責任,因為真係自己冇check真就俾錢,佢擺錯位係其中 ...

只係呻吓,鬆一鬆。
今次重點都唔係換唔換貨,而係欠缺禮尚往來,唔見左友善態度。

洋房

yanpig22 發表於 21-1-23 08:10
759的staff有啲問題的, 我經常係荔枝角果間759買嘢,如果買一堆嘢的話、間中就會俾嘟多左一件十零蚊的貨 ...

我都試過係旺角道間759
預計買左野100蚊內,去到收銀,佢話總共115個幾,我仲以為自己計錯某樣優惠價,照比錢。
出到門口發現真係收多左我十幾蚊,拎住張單行番入去,我只話:好似收多左我錢喎!
個女店員已經係收銀機下面拎支飲品嘟機,似係取消番條數,即時比番10.50我。
其實冇講銀碼,已經識自動波比回顧客,好奇怪

男爵府

Chrissewongwong 發表於 21-1-23 09:10
預計買左野100蚊內,去到收銀,佢話總共115個幾,我仲以為自己計錯某 ...

係,情況同你一樣, 話佢知收多左時,收銀好似知道甘,冇對貨品就直接嘟張單退款.

水晶宮

BK Milk勳章

Mrs.Chan 發表於 21-1-22 15:22
我屋企樓下的759職員都西口西面

我樓下嗰間又幾好喎

伯爵府

vkzone 發表於 21-1-23 09:07
只係呻吓,鬆一鬆。
今次重點都唔係換唔換貨,而係欠缺禮尚往來,唔見左友善態度。

其實好一句話唔換冇問題

店員何必將自己工作不快發洩係顧客身上?

子爵府

happygirl_001- 發表於 21-1-22 15:30
唔好話759呀, 昨天去買麥叔叔, 買個滋味分享餐, 飲品轉mc café long black, 點知收銀話唔識入單, 叫我去mc ...

叫佢經理出黎啦,唔識入單做咩收銀,駛唔駛我去學?

伯爵府

Chrissewongwong 發表於 21-1-23 09:10
預計買左野100蚊內,去到收銀,佢話總共115個幾,我仲以為自己計錯某 ...

故意?之後退左自己袋?

一個客十幾蚊,個個都咁佢就發

珍珠宮

observer 發表於 21-1-22 19:46
總之大家客氣咪冇嘢囉,但係凶返個客轉頭就點都講唔通!
正常既舖頭伙記,都應該多謝個客話俾 ...

可能係香港咁,好多時店員有性格過顧客

子爵府

回覆 金三珣 的帖子

我答佢, 咁你唔識入單, 係咁耐都冇人咁叫過餐? (我一個月都會幫襯佢一,二次, 次次都冇問題) 咁一係你搵過識入單的同事幫我,有個似係經理的人立即幫我整

另一次去7仔增值八達通,我多數會幫屋企人一星期增
$200/$300入去, 連續幾個星期去佢都話冇錢找….. 重要話:冇錢找呀, 一係你增晒$500, 唔係你就打散左先黎增值.最後忍唔住send email 7仔反映,之後冇出現過這問題

伯爵府

回覆樓主:

個店員態度真係幾差下!
我已經好耐好耐冇去759消費。
有時執貨嗰啲人放錯位其實都好平常,特別外包裝差唔多嗰啲貨品,所以買嘢我會對曬名先至會攞。
樓主今次畀完錢見到單先知道自己買錯嘢,都返去同佢講唔好意思想換返貨,睇字眼呢態度都冇問題,個燥底店員就唔啱啦,雖然佢要做多少少嘢,但其實呢啲都好普遍買貨退貨換貨程序。
咩態度嘅職員都會有,真係睇下你好唔好彩撞到。
唯有提醒返樓主下次對曬名睇清楚先攞啦

大宅

6299 發表於 21-1-22 15:16
我以前試過買左包過期薯片,返到屋企先睇到 因為無諗住咁大間野會擺過期貨!
好在我有單,我就攞 ...

有單有據 佢唔退打比消委會 睇下邊個蝕章 佢咁好禮貌 順便打埋去總公司度表揚下佢

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mom06 發表於 21-1-22 17:38

想問一下,如果個員工不單止冇禮貌,大聲鬧返個客,而且重在 ...

我會報警,有人搶手袋

子爵府

Chloe199401 發表於 21-1-22 17:35
我自己都試過,去7仔交電話費。
後面有幾個人排隊買嘢,我未攞到錢出嚟
收銀就叫下一個先。

你講起7仔,我記返起樣野,有次同我老公去買野,比$500佢,收銀找錢放係枱面,我老公拎起叠錢,我地出到門口數返想袋返,發覺點解小左$100,返轉頭見到仲有張$100係枱面,當時收銀冇野做仲企係度,見住我地漏底左錢都唔嗌返我地拎!我同我老公都覺得佢係有心想自己袋
http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

珍珠宮

curry451 發表於 21-1-26 11:30

有單有據 佢唔退打比消委會 睇下邊個蝕章 佢咁好禮貌 順便 ...

無啊…係香港發覺都係性格巨星店員/侍應多,係慣性被迫接受,更過份都試過,係過後上黎呻下
反而呢2年,發覺零售面口好左,唔知係好定壞事

侯爵府

vkzone 發表於 21-1-22 14:29
長文, 只係想吐下苦水. 無話絕對啱絕對錯,只係欠缺禮尚往來,唔見左友善態度。話說有日, 我去759 想買支橄 ...

將你所遇如實反映俾公司聽。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

happygirl_001- 發表於 21-1-22 15:30
唔好話759呀, 昨天去買麥叔叔, 買個滋味分享餐, 飲品轉mc café long black, 點知收銀話唔識入單, 叫我去mc ...

去麥麥聽反影,佢哋會當日睇到

子爵府

回覆 Onlok 的帖子

我又冇呀.. 見過到CAFE 果邊, 最後有個似係Manager 幫我入左單就算..

男爵府

AACheungCheung 發表於 21-1-26 11:54
我會報警,有人搶手袋

我都好想,但係費事煩 , 簡直浪費我啲時間。

如果佢哋繼續包容這種員工在公司,遲早個員工會整單杰畀佢地嘆, 到時自然會自食其果。

伯爵府

想生BB熱投

我幫襯開嗰間幾好服務架
好多大公司都畀退貨啦
大前提係你件貨未開過

首頁

尾頁

跳至