自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

ddkaka 發表於 21-4-17 11:47
打咩針都冇所謂,可以打嘅人盡快去打,多啲人打先有機會清零,我book咗下星期六打

接種50日首破100萬劑‎ ...

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

cattz288 發表於 21-4-19 14:27
全世界都唔夠針, 包括內地, 得香港人有針唔打, 真係世界之最
...

珍珠宮

cattz288 發表於 21-4-19 14:26
即係咩人?

早幾日報道話有私家醫生誤幫冇香港身分證嘅人打疫苗,咪呢D人囉,工作簽證呀、讀書呀之類嘅人
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kikiboy 發表於 21-4-19 14:31
早幾日報道話有私家醫生誤幫冇香港身分證嘅人打疫苗,咪呢D人囉,工作簽證呀、讀書呀之類嘅人
...

工作簽証有id架

放下自在

子爵府

麟媽媽 發表於 21-4-17 12:44
大家加油!
近日我唔少朋友打復必泰第二針,反應真係會大啲,都會有發燒發冷咁嘅情況,提醒大家打第二針服 ...

普通止痛嘅必理痛嗎?我5月2號打第二針復必泰

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

身體情況許可的, 都應該打針

珍珠宮

cattz288 發表於 21-4-19 14:34
工作簽証有id架

咁唔知喇,工幹呀、探親呀、旅行呀、難民呀、非法入境者呀⋯⋯都好啦,點都好過過期倒落咸水海啦
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!

珍珠宮

.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

kikiboy 發表於 21-4-19 14:37
咁唔知喇,工幹呀、探親呀、旅行呀、難民呀、非法入境者呀⋯⋯都好啦,點都好過過期倒落咸水海啦
...

黑工
放下自在

象牙宮

ernbe 發表於 21-4-19 14:37
仲有澳門

全世界最幸福的兩個特區
放下自在

珍珠宮

.

象牙宮

ernbe 發表於 21-4-19 14:46

咁澳門幸福d,真係清咗零

當然喇! 仲可以免隔離返內地玩
放下自在

公爵府

多謝香港人大家的團結努力

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

本來約咗上星期五打, 但因為上星期自己發燒, 就取消咗; 啱啱已再約今個星期五打

公爵府

ddkaka 發表於 21-4-17 11:47
打咩針都冇所謂,可以打嘅人盡快去打,多啲人打先有機會清零,我book咗下星期六打

接種50日首破100萬劑‎ ...

2 針都打晒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

emilylam 發表於 21-4-17 16:20
個個都話要睇定d嘛 如果無限期睇怕d人睇定到年尾都未打

最好有限期,過咗就要自己畀錢打,應該會多d人去打

珍珠宮

.

珍珠宮

hohoho2013 發表於 21-4-19 15:09
最好有限期,過咗就要自己畀錢打,應該會多d人去打

實有專家出來話政府咁做令市民減低打針意欲,增加感染風險,令香港疫情加劇難以清零,我都識講呢幾句喇

男爵府

我已打曬兩針,就嚟夠14日有抗體,感覺好安心,我已經開始諗住點樣做返正常活動。我菲傭姐姐初初都有擔心去打疫苗,佢去做完body check後一切正常,之後佢掉返轉頭叫我快D幫佢book打疫苗,因為佢都知有好多菲律賓來港的確疹個案,佢已打了第一針,雖然未有抗體,但我哋大家都感覺安心好多。未打的,如果健康許可就快啲打啦

男爵府

goldmedal 發表於 21-4-19 16:15
我已打曬兩針,就嚟夠14日有抗體,感覺好安心,我已經開始諗住點樣做返正常活動。我菲傭姐姐初初都有擔心去 ...

你姐姐好有責任感

首頁

尾頁

跳至