自由報料

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

moonlight9198 發表於 21-11-6 14:07

剛有香港寬頻職員打電話黎,叫我續約,上個月email ...

我同你一樣2022年2月到期,請問係邊度搵 cut form

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

peckykoo 發表於 21-11-7 01:10
請問如何有Cut form 呢?

打 hotline或者send email去request cut form

HKBN會email link俾你,click link login account 再填少少資料,簽名,submit 就可以

瑪瑙宮

maymay88 發表於 21-11-7 06:49
我同你一樣2022年2月到期,請問係邊度搵 cut form?

你可以打電話去佢地hotline ,或者門市,而家冇一張 cut form比你,係send 去你登記email,你收到email,跟住做就可。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

moonlight9198 發表於 21-11-7 13:56
你可以打電話去佢地hotline ,或者門市,而家冇一張 cut form比你,係send 去你登記email,你收到email, ...
唔該哂,咁之後佢地打電話畀你,一講就係你個續約價,定係又要傾幾次?

瑪瑙宮

maymay88 發表於 21-11-8 04:37
唔該哂,咁之後佢地打電話畀你,一講就係你個續約價,定係又要傾幾次?
...

佢話留我續約,話比108蚊一個月,我話出面人地係比九十幾蚊,個女仔話問問經理先,跟住就比我上面講既價同贈品等等。。

珊瑚宮

moonlight9198 發表於 21-11-8 08:05

佢話留我續約,話比108蚊一個月,我話出面人地係比九 ...
謝謝你解答

大宅

Smhy 發表於 21-10-24 12:52
填cut form 後,1000m +myTV +家居電話+idd offer $108(平均每月),上個月續

我唔知點解4百幾數,my TV gold真係咁貴嗎

瑪瑙宮

云云 發表於 21-11-9 05:33
我唔知點解4百幾數,my TV gold真係咁貴嗎

你係咪要睇比錢果種mytv super?
如果1000M又會貴D。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

伯爵府

Wistariatree 發表於 21-11-7 10:01

打 hotline或者send email去request cut form

剛才打去同香港寬頻嗰度同佢哋嘈,
投訴佢地新合約超貴,要求Cut 左佢

聽電話個小姐話我已經過左冷靜期,無得Cut 喎 ,期實係咪呢?

新Plan 係1000m+my tv supper +家具電話,其實係咪超級貴呢?

佢地10月就Call 我地,但1月先約滿
最衰10月5日就答應左續約,仲要2年添 ,現在先知原來可以比百幾蚊咋

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

peckykoo 發表於 21-11-9 19:26

我又未試過續約後反口

通常我績約前習慣上各討論區check吓其他人啲價先決定

瑪瑙宮

咁你太早答應佢地續約,所以答應左,佢地有晒通話記錄,你冇得拗。

伯爵府

ChammyMAMA 發表於 21-11-2 18:48
啱啱打嚟,2月到約,開3年約,$155

請問你本身用左幾耐呢?

我最初5知價錢,仲以為$215 不太貴咪算囉,點知原來係做左水魚

瑪瑙宮

peckykoo 發表於 21-11-7 01:10
請問如何有Cut form 呢?

仲貴過之前? 通常差極都同舊價一樣,唔會仲貴左。

瑪瑙宮

你再試下打電話去搵經理,你個合約期係下年一月,新合約都要二月先會生效,咁乜野冷靜期?冇聽過,你地職員冇講,出面平咁多,你地貴咁多,仲貴過之前,無理由新合約未生效就要你比貴價,唔公平囉,打多次電話冇壞既。

伯爵府

moonlight9198 發表於 21-11-9 21:18
咁你太早答應佢地續約,所以答應左,佢地有晒通話記錄,你冇得拗。

鬼知咁多咩~
成日打電話比我老公講續約,

佢又叫我跟進下,今次真蝕底左

伯爵府

moonlight9198 發表於 21-11-9 21:25
你再試下打電話去搵經理,你個合約期係下年一月,新合約都要二月先會生效,咁乜野冷靜期?冇聽過,你地職員 ...

謝謝教路先
咁點搵個經理架?

我只有個帶鄉音既女人,直線電話咋。

瑪瑙宮

peckykoo 發表於 21-11-9 21:28
謝謝教路先
咁點搵個經理架?

你唔使理邊個聽電話,你直接話搵經理,冇都要搵個supervisor 。話得事果個人先有用。但如果講唔掂,就真係冇計。
仲有你可以話,網上冇人而家講續約個價仲貴過之前個價,只有平冇貴,佢地sales 有誤導你之嫌。

瑪瑙宮

peckykoo 發表於 21-11-9 21:25
鬼知咁多咩~
成日打電話比我老公講續約,

登記係邊個名先? 咁唔係登記人個名,講續約,都有得拗。

伯爵府

moonlight9198 發表於 21-11-9 21:33
登記係邊個名先? 咁唔係登記人個名,講續約,都有得拗。

登記人咪我老公囉

要到明年1月約滿左先可以轉名

男爵府

回覆樓主:

我上份約交完cut form 之後offer 平左,但我照話吾續. 最後平左$10再送3M濾水器.

今年6月又到期.佢地3月開始打黎.我聽左一、二次後吾再接佢哋電話. 每次都同佢地講吾平過現有合約價都吾會再續約.

最後5月offer 平左好多所以我就續左.今次冇填cut form.

上份約$125, 200M, 有mytv super. 今份約$125,2年約免6個月. 除番出嚟$98. 但今年冇野送.

首頁
23456...9

尾頁

跳至