自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

heiheigirl 發表於 21-12-27 13:41
可以介紹嗎?

屯門華都商場, 唔知近唔近你.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

杜小田 發表於 21-12-27 15:23
請問可以 PM 介紹舖頭嗎? THX

可以試戴4 副以上, 不需加錢
但其實都已經驗咗眼
通常有戴開隱形眼鏡
試 2 副都差不多知道有乜問題

Biofinity multifocal
月戴漸進多焦點隱形眼鏡

呢隻真係一步到位
我介紹咗好多朋友試戴
一致好評

子爵府

wiiabcd 發表於 21-12-28 17:42
但其實都已經驗咗眼

通常有戴開隱形眼鏡
試 2 副都差不多知道有乜問題

Biofinity multifocal
月戴漸進多焦點隱形眼鏡

呢隻真係一步到位
我介紹咗好多朋友試戴
一致好評

屯門可以搭屯馬線呀!

可以 PM 店名給我嗎? THX

Biofinity multifocal 要記住先! THX AGAIN!

子爵府

虎到金來勳章

複式洋房

年紀大唔戴隱形眼鏡

子爵府

jamesbond007 發表於 21-12-28 22:54

你 GOOD 左兩次,其實你 GOOD 乜?

伯爵府

杜小田 發表於 21-12-28 22:39
屯門可以搭屯馬線呀!

可以 PM 店名給我嗎? THX

店名我都忘了,
但華都商場就好像只有兩間
你可以問問店內職員試戴條件,
我當時也就是隨便挑ㄧ間試戴。

子爵府

原本都想佩
但睇完jm comments
都係慳返
我宜家將近視度數配淺些
都ok應付到

別墅

其實瞳孔大 , 老花超過 200 , 散光嚴重都會影響效果

瞳孔大會有鬼影
老花超過 200 睇近野會蒙
重散光睇遠野會化

珍珠宮

配漸進幾錢?

子爵府

wiiabcd 發表於 21-12-28 17:42
但其實都已經驗咗眼

我e 家戴緊 1Day Acuvue (漸進 + 近視)但係近野睇唔清,戴左con, 睇唔清畫眼線 遠野無問題 !
問過視光師話無可能好似以前咁! 一定唔清! 但我唔戴眼鏡/con, 畫眼線無問題,但化完妝之後戴con, 又會整花眼妝,所好好麻煩
請問你話Biofinity multifocal 一步到位, 度數跟足近視度數 or 減近視度數?你有試過戴 1Day & 1 Month ? 係唔係1 month 睇近野好好多? 我見 Biofinity 有D 鏡,N 鏡之分,即係咩分別? thx

男爵府

mimiso 發表於 21-12-1 15:26
同普通con 一樣,方便好多,只係貴

每日幾錢?

伯爵府

QQ70 發表於 22-8-20 20:33

我e 家戴緊 1Day Acuvue (漸進 + 近視)但係近野睇唔清,戴左c ...

Coopervision 的平衡漸進設計,分別是中心看遠(D鏡)和中心看近(N鏡)左右眼配合更能夠看清遠近字體。

我都介紹了好幾位朋友用呢隻牌子,
特別是教琴老師睇琴譜,
美容師針清黑頭酒米,
佢哋都話睇得好清楚。

杜小田    發表於 22-8-21 12:50

伯爵府

QQ70 發表於 22-8-20 20:33

我e 家戴緊 1Day Acuvue (漸進 + 近視)但係近野睇唔清,戴左c ...
所以ㄧ定要驗眼配鏡,
才知你本身是用左眼看遠,還是右眼看遠,
通常左右眼都係互相配合看遠和近的景物。
其他牌子的漸進con 就做唔到呢種細緻位。

杜小田    發表於 22-8-21 12:50

男爵府

畀面勳章

tiger. 發表於 22-8-20 22:38
每日幾錢?

幾年前啦,你去眼鏡舖問吓

伯爵府

回覆 杜小田 的帖子

我有佩戴啊!但是效果只是漸進眼鏡的八、九成左右。其實睇近嘢、遠嘅都算清晰,不過因為我工作上成日要用電腦,要睇文件及數目字,所以有啲細字就看得不十分清楚,有時我都要再帶多一副淺度數的老花眼鏡看文件。你可以去眼鏡88試戴近視老花con先,我之前試戴一副每月即棄,價錢大約$300左右,你配得啱覺得冇問題,你可以去其他地方買,我知道上網買會平啲,而且可以買一兩對都得。上網買一副每月即係近視老花con,大約$130一對。

子爵府

wiiabcd 發表於 22-8-21 09:18
所以ㄧ定要驗眼配鏡,

原來係咁,thx

子爵府

wiiabcd 發表於 22-8-21 09:12
Coopervision 的平衡漸進設計,分別是中心看遠(D鏡)和中心看近(N鏡)左右眼配合更能夠看清遠近字體。

...

屯門華都商場幾樓,有無鋪名?近我,我可以去睇下! 其實,我左右眼近視一樣度數,係唔係一隻戴D 鏡,一隻戴N 鏡就解決到我睇近野唔清嘅問題呢

子爵府

wiiabcd 發表於 21-12-26 19:51
第ㄧ次配老花con
我都試了4個牌子
由最平one day 到最貴月拋都有

咩牌子, 幾多錢?

不過好細既字其實係米老花鏡都攪唔掂?

子爵府

wiiabcd 發表於 22-8-21 09:18
所以ㄧ定要驗眼配鏡,

我唔知你講邊間,今日去左華都2/F ,可以比$ 試戴,又係開對One Day Acuvue比我試,無你講嗰款cooper vision, 佢話你講嗰款,唔係人人岩,因為N/D 鏡,要個腦立即 adjust d 影像唔係人人適應到,好多人都唔岩戴
我驗完眼(純 check 機) 調高我老花度數,由low 125 改為middle 175 , 效果好似好少少, 因為我唔知戴足一日會唔會舒服 d, 所以我無即場訂, 只係比$150 試戴費!因為佢嗰度買$340/盒, 我上網買只係$265/盒! 其實你講嗰間係華都地下入面 or 望街嗰間?

首頁

尾頁

跳至