自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

咁佢在生前你有冇建議佢打針?

伯爵府

有啲人真係唔識自己分析
被黑媒…尤其方向報誤導
人哋講乜就信乜

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

康媽 發表於 22-3-2 23:38
香港大部分長者就係比啲傳媒嚇到唔敢打針

傳媒唔啱,自己亦要有判斷。

“專家”唔系萬能,亦系估估下既人。雖然佢地好似憑數據估野,但亦睇佢用邊d數據同想點樣分析。

自己都要有d常識

禁止訪問

回覆樓主:

公爵府

康媽 發表於 22-3-2 23:38
香港大部分長者就係比啲傳媒嚇到唔敢打針

係喎,我家長老睇完方向報後,句句就谷針前谷針後

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我三高,血糖唔係咁隱定,幾個醫生都唔建議我打,但我極想打,於是經過好

幾個月,其間抽左幾次血驗,最終血糖指數合格,我即打左科興喇。

如果當初我只聽醫生意見,而自己無極強既打針意慾,咁我都可能唔敢打針

既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

my005 發表於 22-3-3 06:48
我三高,血糖唔係咁隱定,幾個醫生都唔建議我打,但我極想打,於是經過好

幾個月,其間抽左幾次血驗,最終 ...

你好叻,為左保護自己積極控制病情去打針,我仲有一個朋友,驚自己有時心律不正,又冇去睇醫生,情願唔出街都唔肯打疫苗,我心諗其他屋企人都會出街,都有機會中招

公爵府

2023年兔年勳章

water-lily 發表於 22-3-3 06:36

根本就係平果2.O,應該盡快封左間報紙。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kamkong 發表於 22-3-3 06:57
你好叻,為左保護自己積極控制病情去打針,我仲有一個朋友,驚自己有時心律不正,又冇去睇醫生,情願唔出 ...

我有啲朋友亦係三高,唔敢打,我就將我情形同佢分享,勸佢地打,但佢地都係驚,有啲最後有去,

但有啲都係唔去。

好喇,而家政府話入商場一定要打,咁佢地至去打。

有啲人真係要管要逼既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

my005 發表於 22-3-3 07:06
我有啲朋友亦係三高,唔敢打,我就將我情形同佢分享,勸佢地打,但佢地都係驚,有啲最後有去,

但有啲都 ...

如果人人自動自覺,政府就唔洗我哋去到邊都用安心出行呢招,我好多朋友都係最後時刻才打針

男爵府

有個財經界KOL 成日唱衰疫苗,佢自己中過風唔敢打,就成日講打佐針之後會有好多後遣症遲d 就會慢慢出現,係d 醫生冇講出黎。

子爵府

opclk99 發表於 22-3-3 03:45
某d黃人,
自己不打也教唆自己年長親人不打。
在下親耳聽不小。

係到呢一刻咁多人中、死,都仲叫人唔好打啊!d人渣唔知咩心態,日日send大量信息出來

大宅

kamkong 發表於 22-3-2 23:16
收到消息,好唔開心,朋友只係六十幾歲,不過佢冇打疫苗,好嬲那些嚇人的言論,真係累死人
...

無打針可易有重症

子爵府

ikw 發表於 22-3-3 07:18
有個財經界KOL 成日唱衰疫苗,佢自己中過風唔敢打,就成日講打佐針之後會有好多後遣症遲d 就會慢慢出現,係 ...

呢個簡直係殺人兇手,我覺得如果係因為個人問題或理念唔打疫苗,係個人選擇,但利用自己嘅影響力叫人唔打,係唔負責任嘅行為,而家好明顯冇打疫苗,出現重症的機會大,亦增加醫療體系的壓力

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kamkong 發表於 22-3-2 23:16
收到消息,好唔開心,朋友只係六十幾歲,不過佢冇打疫苗,好嬲那些嚇人的言論,真係累死人
...

冇打疫苗是最大原因。

RIP
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

回覆樓主:

果D自己唔敢打. 想揾其他無思想主見的人同他陪葬. 呢度BK有幾個成日開post叫人唔好打的人講埋D歪理. 而家唔知覓係邊度. 呢排唔見出來

翡翠宮

water-lily 發表於 22-3-3 06:36

谷針呢兩個字真係好難聽,但好多人已入左腦,政府一呼籲人打針就話政府谷針 咁多年經歷咁多事,仲未明傳媒「玩法」

男爵府

2023年兔年勳章

opclk99 發表於 22-3-3 03:45
某d黃人,
自己不打也教唆自己年長親人不打。
在下親耳聽不小。
佢地話感冒咋麻,感冒會短時間死咁多人?呢d正人渣,佢地唔好打疫苗呀,感冒咋麻

男爵府

2024年龍年勳章

RIP🙏

大宅

黃媒之前日日吹打針死幾多人,香港真係比班黃媒害死

首頁
23456...7

尾頁

跳至