潮流時尚

跳至

首頁
23456...7

尾頁

侯爵府

奇奇媽媽 發表於 23-1-9 18:52
我平時都係帶開勞同卡地亞,我都出左cape cod 同Heure H,輪流帶,帶帶下都接受左
...

Thanks jm

公爵府

Ms_Phoebe 發表於 23-1-9 18:28
12 月剛去完話fine jewelry 冇得訂,只能買現貨

一樣。我sa都同我講話冇得訂,但我又成日聽到話有人話訂咗,等收貨…所以都有D唔明?唔通我唔係熟客所以唔俾我訂?

佢又想我買,但又冇乜現貨,又唔俾訂,我都唔知點幫佢好

珍珠宮

好媽媽勳章

BGCOME08 發表於 23-1-10 13:29
一樣。我sa都同我講話冇得訂,但我又成日聽到話有人話訂咗,等收貨…所以都有D唔明?唔通我唔係熟客所以唔 ...

應該去到舊年頭咁上下仲有得訂,我訂咗但已經over 1年都未收貨

而家都有所謂reach嘅但唔guarantee 會到貨,有啲人reach到但我就reach幾樣over半年都冇

公爵府

blackypurin 發表於 23-1-10 17:46
應該去到舊年頭咁上下仲有得訂,我訂咗但已經over 1年都未收貨

而家都有所謂rea ...

原來如此,謝謝你的解答 。我仲以為我唔係熟客先唔俾我訂。嘩,等1年都仲未有,好耐…

別墅

blackypurin 發表於 23-1-10 17:46

而家都有所謂rea ...
請問咩叫Reach

珍珠宮

好媽媽勳章

lavender_cloud 發表於 23-1-10 19:29
請問咩叫Reach

類似係記低你有興趣、如果有貨返就call你,唔需要俾deposit, 最後亦唔一定要買。不過shop都唔係幫你訂,所以亦唔一定有貨。

侯爵府

BGCOME08 發表於 23-1-10 13:29
一樣。我sa都同我講話冇得訂,但我又成日聽到話有人話訂咗,等收貨…所以都有D唔明?唔通我唔係熟客所以唔 ...

我2021 12 月訂左條finesse 之後,好似2022 1 定係2 月已經話唔可以訂,已經成年了。好彩當時訂到ja 如果唔係都出唔成

公爵府

Ms_Phoebe 發表於 23-1-10 23:36
我2021 12 月訂左條finesse 之後,好似2022 1 定係2 月已經話唔可以訂,已經成年了。好彩當時訂到ja 如果 ...

你訂到就好啦,我sa想我買一D fine jewelry,見面時佢都會拎一兩件俾我睇,但真係一兩件囉,仲要唔係好靚 。最後我都買咗隻唔太鍾意又唔太肉酸,仲要唔太fit嘅介子仔… 。想要果D佢又話冇得訂冇得留,好難搞

大宅

回覆樓主:

我舊年年尾好好彩出左第一個QB,係一配到數唔夠一個月sa就已經主動揾我。我仲以為呢期出袋易左。。等我仲雄心壯志諗住年頭出多個袋,但係見你地咁講我有少少淆底

大宅

blackypurin 發表於 23-1-10 19:55
類似係記低你有興趣、如果有貨返就call你,唔需要俾deposit, 最後亦唔一定要買。不過shop都唔係幫你訂,所 ...

Same here! 我都係咁,只能比Sa mark低,有貨返或者開放返有得訂嘅話先再通知!除咗家品、錶帶呢類先仲可以訂!所以而家呢個遊戲真係越嚟越難玩,結論只可以係買現貨

大宅

lizlia 發表於 23-1-11 10:07
我舊年年尾好好彩出左第一個QB,係一配到數唔夠一個月sa就已經主動揾我。我仲以為呢期出袋易左。。等我仲雄 ...

舊年年尾?即係2022年?如果係啱啱出完,咁年頭應該冇咁快可以再出到袋喎!你仲想出咩袋呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

Shopasiubaby 發表於 23-1-11 11:26
Same here! 我都係咁,只能比Sa mark低,有貨返或者開放返有得訂嘅話先再通知!除咗家品、錶帶呢類先仲可 ...

至弊係現貨都無 我係真心想買FJ, 唔係特別為出袋,但去年一整年只買到戒指一隻,所以先話,有時啲人呻出袋sa叫佢買首飾好唔開心,真係有平行時空嘅感覺,我係見都見唔到

別墅

好少留言,都忍唔住講:
要配貨唔緊要,問題係你有冇貨俾我買?以前買完波鞋俾老公覺得唔錯,自己想買多對,第二次落鋪已經留曬size俾我。響舖頭再兜個白鴿轉,會見到有嘢啱用,每次去舖頭都有surprise。
而家乜嘢都冇得留,我年年都會買男裝俾老公,兩年前開始成日話冇size, 差唔多季尾先至俾個類似款式,話晒要捧SA場,都唔會托手踭。

別墅

lavender_mum 發表於 23-1-11 13:53
好少留言,都忍唔住講:
要配貨唔緊要,問題係你有冇貨俾我買?以前買完波鞋俾老公覺得唔錯,自己想買多對 ...

亦都從來唔會要求留一啲hot item such as fashion jew,因SA話我知佢要靠呢啲small item應付新客。上年夏天難得睇中一隻fashion Jew手鈪,開口同佢講佢話未返貨,之後見香港其他人陸續買到佢就話冇我size。跟咗佢6-7年,平均一年出一個QB,大家相處彼此舒服,但感覺到呢兩年氣氛真係轉哂。作為舊客想買嘢都好困難咁。每次落去舖頭都會空手而回,或者suggest你買一啲你冇興趣嘅嘢。
我唔敢講H唔好,始終市場上供求問題,只能夠講now I’m not good enough to have H. 希望出埋最後一個QB就退坑

大宅

blackypurin 發表於 23-1-11 11:48
至弊係現貨都無 我係真心想買FJ, 唔係特別為出袋,但去年一整年只買到戒指一隻,所以先話,有時啲 ...

完全一樣情況啊,我上年年頭睇中咗一件FJ,一路由佢3 萬中,加到佢而家四萬幾,價都加咗兩次都仲未有

大宅

lavender_mum 發表於 23-1-11 13:53
亦都從來唔會要求留一啲hot item such as fashion jew,因SA話我知佢要靠呢啲small item應付新客。上年夏 ...

Jm又唔好咁妄自菲薄說到底呢幾年入坑嘅人實在太多!早多幾年前我未算正式入坑,多數都係買下NQB, such as Lindy 26, mini e, gp30,mini roulis, bolide都成日on shelf見到,而且唔使好似而家咁收埋哂、配咁金先有 offer!好記得我有幾個袋,都係買條Twilly或者係小飾物fashion jewelry 、甚至乎係一樣嘢都唔使買,就就咁抱走咗個袋!嗰時係真係好行好多,想睇想買嘅嘢都亦都好容易會遇到!

珍珠宮

好媽媽勳章

好少留言,都忍唔住講:
要配貨唔緊要,問題係你有冇貨俾我買?以前買完波鞋俾老公覺得唔錯,自己想買多對 ...

我成日以為男裝係最易買

別墅

Shopasiubaby 發表於 23-1-11 14:37
Jm又唔好咁妄自菲薄說到底呢幾年入坑嘅人實在太多!早多幾年前我未算正式入坑,多數 ...

見到JM你開個post,忍唔住圍爐呻下~
其實買少少嘢twilly + scraf 或鞋再出個non QB我覺得好合理,但依家連fashion Jew都要搶,唔知真係以為唔使俾錢買~而家新客L26呢啲竟然要去到1:1配,好彩JM你之前零/低配買落咁多正嘢
猶記得以前第一個QB,都未買到1:1,SA已經主動問想要咩袋,唔夠一個月就許願成功。而家配到差不多1:2仲係痴痴地等
唯有講句:往事只能回味

別墅

blackypurin 發表於 23-1-11 14:41
我成日以為男裝係最易買

我自己覺得女裝RTW仲容易過買男裝。同埋而家乜嘢都難買,試過想買隻杯,SA響我面前打開個櫃竟然空空如也,得返一隻半隻咁大把仲要個款唔靚~咁請問我點樣去配貨呢?只能講句:香港太多有錢人,消費力強勁只係我不配買H

大宅

Shopasiubaby 發表於 23-1-11 11:29
舊年年尾?即係2022年?如果係啱啱出完,咁年頭應該冇咁快可以再出到袋喎!你仲想出咩袋呀?
...

我想要新版C24呀,我有同sa講,佢話可以努力吓。其實等吓無所謂,係怕配貨比太高。

首頁
23456...7

尾頁

跳至