自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

珍珠宮

牛年勳章

ilovebb2019 發表於 24-1-11 11:27
你以為佢老公好掂咩?

梗係唔掂啦,窮到要迫老婆同BB上深圳飲大陸水同食大陸食物,簡直卑鄙添呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ilovebb2019 發表於 24-1-11 09:32
回覆 yaabb 的帖子

好明顯做代言人。可能坐完至上去拍片佢屋企咁有錢會放心佢同個B上大陸食大陸 ...

吓 , 依家重有咁嘅諗法嘅咩 , 係香港 , 自來水都係東江水 , 食品都有部份係大陸喎

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Roblox 發表於 24-1-11 11:20
估唔到咁都可以引到班反中人士出嚟,黃人思想就係咁,真鄉下嘅大陸就諸多藉口死都唔返去,有國仇家 ...

唉, 就連依家我地呼吸緊既季候風, 都係大陸吹過黎, 咁擔心應該搬上月球住.
但又繼續住繼續鬧, 仲要繼續淘寶

伯爵府

開心吸收勳章

Fishqqma 發表於 24-1-11 11:20
點會無?
你估個個生完上去坐月?

其實係2個唔同服務和級數

最頂級陪月,都係一個人,一個人可以比到有限服務

男爵府

好明顯做代言人。可能坐完至上去拍片佢屋企咁有錢會放心佢同個B上大陸食大陸 ...

佢屋企咁有錢
佢老公都去大陸拍戲,食大陸食品飲大陸水

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 10:57
跟據你既標準,林峯都好窮,2020年佢只肯花得果42萬迫佢老婆去深圳坐月,仲要只係入住豪華總統級套房,除 ...

林峯係大陸大咖,佢飲慣大陸水,可能佢個B腸胃都適應到呢佢有無錢唔關我事,不過成係大陸嚟接受到又唔奇。係囉,又唔見佢老婆咁高調話係深圳坐月?

報導話佢係家中坐月喎
https://topick.hket.com/article/2792308/%E3%80%90BB%E5%A4%A7%E6%99%92%E3%80%91%E6%9E%97%E5%B3%AF%E6%B9%8AB%E6%99%92%E4%B8%80%E5%AE%B6%E4%B8%89%E5%8F%A3%E6%BA%AB%E9%A6%A8%E7%85%A7%E3%80%80%E5%BC%B5%E9%A6%A8%E6%9C%88%E7%94%A2%E5%BE%8C%E6%A5%B5%E9%80%9F%E4%BF%AE%E8%BA%AB%E5%85%A8%E9%9D%A0%E4%B8%80%E7%A7%98%E8%A8%A3

伯爵府

2024年龍年勳章

ilovebb2019 發表於 24-1-11 09:42
香港東江水係經過過濾咖。大陸樽裝水都有假。

大陸有citysuper, 仲有好多高級超市,百佳都有好多間ole係大灣區,大把進口水,山姆買perrier仲平過香港

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-1-11 11:38
佢屋企咁有錢
佢老公都去大陸拍戲,食大陸食品飲大陸水

外家有但老公無囉。唔做唔通等外父養埋?已經買埋樓嫁女喎。

公爵府

2024年龍年勳章

mln 發表於 24-1-11 11:15
慘啦~
香港陪月姐姐無得撈啦!
點會冇得撈呢

上面都有人話返內地太cheap(實際好貴)
又要飲埋食埋啲內地食物同水

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

Fishqqma 發表於 24-1-11 11:01
唔一定請到好陪月,
仲要十個八個都幾難處理.

香港請十個8個陪月再加埋外傭,應要請埋hr解決人事糾紛

男爵府

shobi 發表於 24-1-11 11:05
咁慘!香港唔單止餐廳侍應唔掂,原來連幾皮嘢嘅陪月都唔掂?
原來星級陪月,都係浪得虛名!

香港嘅人尊貴
服務性嘅嘢都係唔掂

公爵府

2024年龍年勳章

gallygally 發表於 24-1-11 15:08
斷估都唔會貴到十幾廿萬, 正常真係冇理由返大陸坐月

佢呢類醫院級全包唔平㗎!
有中/西醫生檢查調理,有spa/按摩,兩房一廳包飲食、照顧BB,over$100k+

男爵府

ilovebb2019 發表於 24-1-11 11:40
外家有但老公無囉。唔做唔通等外父養埋?已經買埋樓嫁女喎。

咁係咪外家冇錢俾佢喺香港坐月啊?

伯爵府

liverpool2023 發表於 24-1-11 11:43
咁係咪外家冇錢俾佢喺香港坐月啊?

坐月都要外家比錢?

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

冇錯呀,你講得真係好啱呀!林峯响福建出世,成兩歲咁大個先嚟到香港,所以佢d大陸人dna一定適應到大陸水之餘,仲令佢既後代子子孫孫都會適應到大陸水架

另外,HK01真係垃圾,居然亂作佢老婆上深圳坐月
https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/528265/%E6%9E%97%E5%B3%AF%E6%93%B2%E6%B8%AF%E5%B9%A342%E8%90%AC%E5%AE%89%E6%8E%92%E5%BC%B5%E9%A6%A8%E6%9C%88%E6%B7%B1%E5%9C%B3%E5%9D%90%E6%9C%88-%E5%93%A1%E5%B7%A5%E8%A6%AA%E7%88%86%E9%A0%82%E7%B4%9A%E5%A5%97%E9%A4%90%E6%9C%89%E5%B9%BE%E8%B1%AA

伯爵府

開心吸收勳章

ilovebb2019 發表於 24-1-11 11:45
坐月都要外家比錢?

其實自己個女,就算外家比錢有咩問題,現在不是要男女平等,有錢可以嫁個樣靚對自己好老公,有又外家壓力,女人就不會睇男家和老公面色。

其實你思想不古板,不要戴有色眼鏡去睇人,有錢人有錢到一世都用唔哂,為何值得去用錢不去用,留來做咩??

伯爵府

Piaget 發表於 24-1-11 11:52
冇錯呀,你講得真係好啱呀!林峯响福建出世,成兩歲咁大個先嚟到香港,所以佢d大陸人dna一定適應到大陸水之 ...

可能果時傾緊代言,傾唔掂咪無拍囉。林峯家族係福建有頭有面,唔洗為錢幫人抬轎

大宅

味係,樓主咁天真

伯爵府

wai4919 發表於 24-1-11 11:58
其實自己個女,就算外家比錢有咩問題,現在不是要男女平等,有錢可以嫁個樣靚對自己好老公,有又外家壓力 ...

就係唔覺得值囉。

子爵府

明顯係廣告

首頁
23456...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊