自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

jollyma 發表於 24-3-28 15:21
有網上銀行好多年,有deposit欄位, 但冇呢個功能,應該係要申請,會唔會你公司一早有,你可唔可以影一影比 ...

我可能放完假2號影給你睇

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

jollyma 發表於 24-3-27 11:33
係公司戶口,渣x銀行,做咩都要經佢,佢就hold住晒我啲嘢,之前見公司借既錢還得7788,又叫我地再借,冇借之 ...

跟客務講,自己好忙,唔可以每次都咁樣等嗰個
經理回覆。
問下可唔可以直接係櫃枱做。

大宅

有網上銀行好多年,有deposit欄位, 睇到啲rate,得0.幾,仲用唔到,得睇,應該係要申請,會唔會你公司一早 ...

我只記得開頭重要send 電郵俾RM問佢定期的Rates的,大約上年年中再續時佢已叫我自己網上處理了.情序好簡單,上網set左定期銀碼及時限,再叫老板上approval,銀行自動會send 份 form俾你開公司戶口時的公司電郵,打印出來簽名再email回佢指定電郵就搞掂,我放假前26號才剛做完一筆所以好記得

大宅

有網上銀行好多年,有deposit欄位, 睇到啲rate,得0.幾,仲用唔到,得睇,應該係要申請,會唔會你公司一早 ...

另外有問題,我會直接send 電郵去渣打的helpdesk郵箱問,最快一日最遲第2日朝就有回覆,打去hotline d人都好似唔多明及我覺得快過問RM,所以你不如有問題就用電郵問重清楚

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

RM咋喎, 咁大權架咩?!

珍珠宮

睛靈勳章

Yanyan0612 發表於 24-3-28 15:32
另外有問題,我會直接send 電郵去渣打的helpdesk郵箱問,最快一日最遲第2日朝就有回覆,打去hotline d人都 ...

你用S2B定舊款系統,應該係你公司本身已有定期戶口,咁rate好唔好, 3個月有冇4%, 我知公司定期一向比個人低,我已將搬去星展做,佢地RM好好多

大宅

jollyma 發表於 24-3-28 17:41
你用S2B定舊款系統,應該係你公司本身已有定期戶口,咁rate好唔好, 3個月有冇4%, 我知公司定期一向比個人 ...

2019年一直用唔知新定舊喎,我地做美金多,26號 1個月 4.08% 6個月 4.56%

珍珠宮

回覆樓主:

網上銀行攪唔到?

民房

你公司借錢係咪用戶口資產做抵押? 所以戶口上有任何動作都要經RM審核

珍珠宮

睛靈勳章

Mandylll 發表於 24-3-29 06:18
你公司借錢係咪用戶口資產做抵押? 所以戶口上有任何動作都要經RM審核

老年咁耐既嘢真係唔知,有機會,咁即係永遠都比佢操控?可以點呢

珍珠宮

睛靈勳章

lingw. 發表於 24-3-28 17:49
網上銀行攪唔到?

係企業(公司) 戶口,操作同私人唔同,限制多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊