跳至

首頁
23456...14

尾頁

大宅

我都係住寶琳區, 今日第一日同仔仔座校車, 佢OK囉.

原帖由 linglaulau 於 09-8-27 11:34 發表
wahaha..... 一上嚟就見到首歌詞.. 笑到噴水 小朋友唱得唔清楚好CUTE~~

係喎.. 同大家打個招呼~
我囡囡都報咗N1.. 不過要到12月先插班~
原本諗住下午班就返佢平時瞓到好晏.. 不過99話都係上午班時 ...

男爵府

好媽媽勳章

hi, phsara

仔仔10月插班返pn, 我都係住寶琳區, 請問搭校車係邊度上車? 几多點要上車? 你覺得安全嗎? 始終係2歲人仔, 有d担心?

原帖由 phsara 於 09-9-9 13:29 發表
我都係住寶琳區, 今日第一日同仔仔座校車, 佢OK囉.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我想問下你地d小朋友識唔識講係學校老師教左d乜野
日日問阿囡, 佢都淨係話教fing fing手, fing fing 腳, 點點頭..., 呢d應該係做早操
另外見佢派番d油顏色, 佢又油得好求奇
尋晚終於聽到佢自己玩緊時, 細細聲講"Hello! 你好嗎? 我是xxx."

大宅

我放工返黎問佢, 有時候都會同我講
仔仔今個星期教英文C, 喵喵, 仲用雙手抓貓SO, 笑死我

上星期日, 係屋企日日唱 - 點蟲蟲, 蟲蟲飛, 心呼吸, "頭"大氣, 摸摸頭, 摸摸鼻, 摸到落腳趾尾

同埋會講, 各位同學早晨, 吳院長早晨, 老師早晨, 姐姐早晨

原帖由 塵大聞 於 09-9-10 14:55 發表
我想問下你地d小朋友識唔識講係學校老師教左d乜野
日日問阿囡, 佢都淨係話教fing fing手, fing fing 腳, 點點頭..., 呢d應該係做早操
另外見佢派番d油顏色, 佢又油得好求奇
尋晚終於聽 ...

大宅

你係咪想座校車??, 你可以問學校拿校車叔叔電話,
8:35上車, 只係坐咗兩日, 不得都OK放心, 因為第一日有婆婆陪佢坐.而且有安全帶, 有EE睇住.大約20分鐘返到學校.

原帖由 tototo 於 09-9-9 16:04 發表
hi, phsara

仔仔10月插班返pn, 我都係住寶琳區, 請問搭校車係邊度上車? 几多點要上車? 你覺得安全嗎? 始終係2歲人仔, 有d担心?

複式洋房

my son is not in 上午特幼 A班, should be C班. The teacher made a mistake on schoolbag.

After a week, he likes going to school now. This morning, he said "上學去","我返學la".

男爵府

好媽媽勳章

請問你地小朋友戒咗片未呢? 我仔仲未戒, 雖然園長話唔緊要, 老師會幫佢戒, 但都有d担心唔知戒唔戒到. 仲有, 返學要帶一隻杯, 係咪一定要普通水杯, 飲管杯唔得呢?

水晶宮

有蓋既飲管膠杯就OK.

別墅

上星期五舉行左生日會, 不過學校送左一大袋垃圾零食俾d小朋友! 請問你地有冇俾d零食小朋友食呀? 定係你地大人自己食晒呢?? 仲有, 知唔知0個日有咩野遊戲玩, 有咩野食呀? 我個仔未識講俾我知~

公爵府

原帖由 tototo 於 09-9-16 15:44 發表
請問你地小朋友戒咗片未呢? 我仔仲未戒, 雖然園長話唔緊要, 老師會幫佢戒, 但都有d担心唔知戒唔戒到. 仲有, 返學要帶一隻杯, 係咪一定要普通水杯, 飲管杯唔得呢? ...

我個囡就介左片好耐, 我問佢嬸嬸同佢去完厠所有冇同佢抺vv, 佢話"冇嫁, 學校冇紙紙抺vv同抺手手嫁, d紙紙大人先用得!"我諗係嬸嬸同佢咁講. 我覺得學校應該好快同你個仔介到片, 佢地會有辦法的

另外, 我陪個囡返學果頭3日, 見到有小朋友帶飲管杯返去, 食茶點時比老師話下次要帶普通水杯, 因為飲管杯佢地要特登扭開個蓋先倒到水入去覺得麻煩

公爵府

原帖由 keith_candy 於 09-9-18 10:22 發表
上星期五舉行左生日會, 不過學校送左一大袋垃圾零食俾d小朋友! 請問你地有冇俾d零食小朋友食呀? 定係你地大人自己食晒呢?? 仲有, 知唔知0個日有咩野遊戲玩, 有咩野食呀? 我個仔未識講俾我知~ ...

自從上星期五去完呢個流感party, 我個囡就病左差唔多成個星期, 呢個星期都無返學呀 .

果日去完生日會返黎好開心, 話老師讚佢著得好靓喎(唔知真唔真), 又話有食蛋糕, 其他就冇提起啦, 果d零食我唔會比佢食, 因不嬲我好少比佢食呢d, 收起左, 我會同c6食晒佢

水晶宮

我女響學校去廁所一向都有用紙巾抹PATPAT,N班時是姐姐幫佢抹,K1就自己抹,響屋企佢都堅持自己抹,學校廁所有紙比佢地用.
我女依家都是用吸管水杯,冇人話過唔得WO.

公爵府

原帖由 whywhite22 於 09-9-18 11:33 發表
我女響學校去廁所一向都有用紙巾抹PATPAT,N班時是姐姐幫佢抹,K1就自己抹,響屋企佢都堅持自己抹,學校廁所有紙比佢地用.
我女依家都是用吸管水杯,冇人話過唔得WO. ...

係唔係去大先有紙抺, 去小冇嫁
但我係親眼見到老師話家長下次要帶普通水杯, 我諗係佢地會覺得麻煩倒水呱

別墅

原帖由 塵大聞 於 09-9-18 11:02 發表

自從上星期五去完呢個流感party, 我個囡就病左差唔多成個星期, 呢個星期都無返學呀 .

果日去完生日會返黎好開心, 話老師讚佢著得好靓喎(唔知真唔真), 又話有食蛋糕, 其他就冇提起啦, 果d零食我唔會比佢食, ...

係呀, 呢個真係流感party, 連我一向少病痛0既仔仔呢日放學返到屋企都lai左野, 流左兩日鼻水同打乞嚏呀!

d零食都係我兩個食晒, hehe!

公爵府

原帖由 keith_candy 於 09-9-18 12:00 發表

係呀, 呢個真係流感party, 連我一向少病痛0既仔仔呢日放學返到屋企都lai左野, 流左兩日鼻水同打乞嚏呀!

d零食都係我兩個食晒, hehe!

唉~ 我個囡果日返黎, 黃昏開始發燒, 燒左6日先退燒呀, 好慘

水晶宮

我女好少響學校大,佢是指VIVI完自己用紙巾抹PATPAT.
我女初初返N班都是成日病,半年後先逐漸病少著.希望你地D小朋友快D好返.依家豬流感咁勁,我都好擔心,呢幾日我都叫我女戴口罩返學.

男爵府

好媽媽勳章

仔仔今日第1日返學, 佢係特幼A班全日, 班主任係詹老師, 有無同班同學仔係哩度呢?

大宅

原帖由 tototo 於 09-10-3 00:35 發表
仔仔今日第1日返學, 佢係特幼A班全日, 班主任係詹老師, 有無同班同學仔係哩度呢?

我的囡囡都是今天第一日返幼兒班, 你是否今天返9:00 家長, 我和工人一起. 以後要靠工人, 老師話女女很聽話又沒有哭, 希望下星期一樣.我們還在商場和同學拍完照片才回家.

男爵府

好媽媽勳章

係呀.....又會係呢度撞返你既. 老師話我仔入咗班房有喊, 要老師哄咗一陣先無喊, 希望星期一好d啦. 係呢, 你囡囡係咪特幼 A班呢

大宅

醒目開學勳章

原帖由 tototo 於 09-10-3 00:35 發表

我女女同你仔仔係同學仔喎,,,你仔仔叫咩名呀??:D

首頁
23456...14

尾頁

跳至