跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

畀面勳章

原帖由 Elefant老婆 於 09-11-5 23:37 發表
Semall,你做facial間shop係咪新開?等我下次去gurney時留意下先。我其實想轉地方但想响屋企用返呢個產品。正如你所講佢地咩都唔包,我唔信其他地方差得過佢地好多,只係佢啲product啱我用。我由阿仔六個月大就join到依家,佢 ...

間野係新開架.. 開左大約半年.. 係KIM GARY對面.. 叫HERBALINE... 得閒可以入去問清楚先CONFIRM要唔要做.. 上星期五我同佢地傾左成個鐘.. 之後問完就走.. 佢地亦都無HARDSELL.. 所以你都可以試下.. 如果真係覺得唔啱..都係RM28o者..

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我睇緊佢地嘅website,又真係幾好咁喎。平時多唔多人呢?我怕多人要等或無位。

咦?greenlane有分店喎。

原帖由 Semall 於 09-11-6 00:12 發表

間野係新開架.. 開左大約半年.. 係KIM GARY對面.. 叫HERBALINE... 得閒可以入去問清楚先CONFIRM要唔要做.. 上星期五我同佢地傾左成個鐘.. 之後問完就走.. 佢地亦都無HARDSELL.. 所以你都可以試下.. 如果真係覺得 ...

男爵府

聽你地講到咁開心, 好想返penang之後都走去做一兩次facial!! gurney分店淨係得facial做, 唔知greenlane有冇spa呢? 我都好鍾意做spa嫁!!
原帖由 Elefant老婆 於 09-11-6 00:42 發表
我睇緊佢地嘅website,又真係幾好咁喎。平時多唔多人呢?我怕多人要等或無位。

咦?greenlane有分店喎。

別墅

嘩, 冇上黎兩日, 個TOPIC講得好快咁WOR, 講開FACIAL同MASSAGE, 我都有做, 其實我JOIN左PACKAGE架, O向GURNEY個ESTXX LAUDXX, 之前係BUY1FREE1, RM138兩次, 又係用大BRAND野, HK真係冇可能, 之後覺得OK就JOIN, 即係為起AROUND RM110一次, 送幾次SPECIAL EYE TREATMENT, 其實呢邊黎講唔係話好平, 不過之前見PRIMA TUNJUNG O個SALON都要成rm100一次, 又勁sell野好煩, hk我反而妙少做, 可能o個陣冇咩時間, 不過我最鐘意都係aroma massage, salon又係要成rm100, 咁我上兩個星期去左queensbay既jurliXXX, 做緊PROMOTION都係rm99一次, 不是個feel真係好正, 好舒服, 佢d油好鬼死貴, 見抵就去試, 最後又join左個細package, 唉, 好似燒$咁, 不是諗落都係一個月做一次, 為番條數都ok啦,同埋好攰masage下好舒服, 而加上年紀漸大, 塊面多左好多黑斑同好乾, so要做下facial呀.....

男爵府

嘩! 咁比起hk, penang真係平好多, 幾年前我係GYCEL度做facial, 一個最普通既水份treatment都要件$680, 要做埋眼就再加$480, 所以一次facial就要過千。 唔知如果唔join course, 做一次得唔得呢? 好想返黎penang之後, 去做facial or spa.

原帖由 chanpcdaisy 於 09-11-6 12:56 發表
嘩, 冇上黎兩日, 個TOPIC講得好快咁WOR, 講開FACIAL同MASSAGE, 我都有做, 其實我JOIN左PACKAGE架, O向GURNEY個ESTXX LAUDXX, 之前係BUY1FREE1, RM138兩次, 又係用大BRAND野, HK真係冇可能, 之後覺得OK就JOIN, 即係為 ...

男爵府

Semall,
你去genting住邊間酒店? 係唔係book via佢既official website? or 係agent book平d 呀? 我打算去既時候係屬於peak season, 如果住 Resort hotel 大概rm$300一晚, 其他Theme Park or First World就平d, 但佢哋既facility好似冇咁好, 有間連電熱水煲都冇, 所以唔知點揀好? 除左price之外, 近outdoor theme park都係考慮因素, 有冇tips提供吓?

珍珠宮

其實香港有貴有平,我有時會過去美容扮靚果邊八卦下,都睇到有人join到好平(仲平過檳城)不過羊毛出在羊身,去一D裝修好D嘅店,大牌子除咗有信心保證同埋佢地都要俾franchise,燈油火蠟,我估都洗唔少錢。檳城呢邊嘅sales要成日hard sell,我諗因為佢地底薪都係幾佰蚊,仲要同公司跑數,你每次除咗買落嘅package,再加一樣新嘅treatment(如neck/eye)買多一樣product,佢地就有得加落自己quota,真係你幫一個sales買,其他人都歡容好多,我估佢地係成個team要足數。

香港我就真係無做facial,果時返工都唔夠時間訓,仲邊有時間做facial?訓唔夠做咩facial都補唔返喇。

其實檳城間間都唔洗買package一樣可以做單次,只不過佢計落條數買package除返真係抵好多。但當你做開package佢地仔咩都要sell俾你,次次問我要唔要加eye treatment/neck treatment,跟住每次都有special offer。

原帖由 KimB 於 09-11-6 13:45 發表
嘩! 咁比起hk, penang真係平好多, 幾年前我係GYCEL度做facial, 一個最普通既水份treatment都要件$680, 要做埋眼就再加$480, 所以一次facial就要過千。 唔知如果唔join course, 做一次得唔得呢? 好想返黎penang之後, ...

珍珠宮

KimB,

First World 嘅Deluxe View 有kettle呀。
@RM215 +10% service charge + 4.5% credit card e-commerce charge

不過Resort Hotel 嘅房好似新D。

男爵府

Elefant 老婆,
咁邊間近outdoor theme park呀?
你講既first world 價錢係唔係book via 佢既official website??

原帖由 Elefant老婆 於 09-11-6 14:28 發表
KimB,

First World 嘅Deluxe View 有kettle呀。
@RM215 +10% service charge + 4.5% credit card e-commerce charge

不過Resort Hotel 嘅房好似新D。

珍珠宮

sorry呀,我唔知㗎,我八啩睇下㗎咋。
http://www.impression.com.my/Gentingmain/firstworld/firstworld.htm
原帖由 KimB 於 09-11-6 14:33 發表
Elefant 老婆,
咁邊間近outdoor theme park呀?
你講既first world 價錢係唔係book via 佢既official website??

別墅

係, 所以呢邊join抵好多, 不過skin care or cosmetics product, 都係hk平d, 可能係TAX FREE關係....

呢邊係可以單次計, ESTXX O個間一次係RM158 FYI

原帖由 KimB 於 09-11-6 13:45 發表
嘩! 咁比起hk, penang真係平好多, 幾年前我係GYCEL度做facial, 一個最普通既水份treatment都要件$680, 要做埋眼就再加$480, 所以一次facial就要過千。 唔知如果唔join course, 做一次得唔得呢? 好想返黎penang之後, ...

男爵府

講左一大論, 尋日去珠海玩, 仲乘機走去做spa, 不過真係好一般, 因為d技師手勢同bkk真係冇得比,不過一分錢一分貨, 算係頂住先啦, 返去penang再試吓啦!

原帖由 chanpcdaisy 於 09-11-6 14:55 發表
係, 所以呢邊join抵好多, 不過skin care or cosmetics product, 都係hk平d, 可能係TAX FREE關係....

呢邊係可以單次計, ESTXX O個間一次係RM158 FYI

大宅

畀面勳章

我返黎喇... 去左genting 2晚.. 住first world deluxe room.. 不過就好一般.. 因為唔係我訂房.. 如果係我book.. 我一定會book好d.. 一去到.. 等check in 都要2粒鐘 好彩等o既時間係我個女o既afternoon nap time.... 我就陪住個女.. 其他人就去

deluxe room 係無熱水壺o既.. 要係出面攞熱水.. 最麻煩就係個花灑係唔可以拎落黎.. 沖涼就比較麻煩.. 一定要同個女一齊沖.... 仲要係我抱住佢.. 快快搞掂佢..就抱佢出去.. 我老公接力幫佢著衫... 好彩我個女訓酒店都ok..不過就半夜有喊.. 可能日頭玩得顛.. 夜晚發惡夢

至於玩方面.. 因為我個女仲係好細.. outdoor有好多野都未啱佢玩.. 再加上玩玩下落雨.. 所以玩左2個game就入番去indoor.

indoor就比較適合佢玩多d.. 都係個d.. 火車呀.. 坐船呀.. 小型摩天輪.. 旋轉木馬都玩左n次.. 因為我地買all park o既1day pass.. 所以outdoor 同indoor都可以玩哂..

之後我地又去左類似冒險樂園o既地方..
都幾多地方比小朋友玩

男爵府

我仲諗住book deluxe room添, 原來都係麻麻, 但我sister-in-law話個indoor park係在First World, 所以住first world方便d, 如果又冇熱水, 真係好麻煩。咁你幾點去到酒店? 點解要2hr check-in??

原帖由 Semall 於 09-11-11 10:51 發表
我返黎喇... 去左genting 2晚.. 住first world deluxe room.. 不過就好一般.. 因為唔係我訂房.. 如果係我book.. 我一定會book好d.. 一去到.. 等check in 都要2粒鐘 好彩等o既時間係我個女o既afternoon nap ...

大宅

畀面勳章

係呀.. 住FIRST WORLD係最方便.. INDOOR就係FIRST WORLD個到.. 我地到個日係星期日.. 差不多五點幾.. 等到差不多七點幾先有房....

你比左張CONFIRMATION EMAIL佢.. 佢會比個NO. 之後就等佢叫NO..

如果要熱水.. 可以出房攞.. 都唔係大問題

男爵府

我想問吓類似冒險樂園o既地方是否在indoor park裡面, 是否需要另外再俾錢?

大宅

畀面勳章

我玩o個個就係cable car 站個邊.. 如果你坐cable car 上去雲頂.. 由cable car 站行去hotel就一定會經過.. outdoor個邊應該都有類似o既地方玩.. 不過我無去過..

都話明係冒險樂園.. 要玩o既先要比錢.. 齋睇人玩就唔駛錢

佢地好advance o架.. 佢地唔係用token o架.. 佢地係要reload張卡.. 要玩就係部機scan 一下就ok 啦....

男爵府

睇怕今次我都要大出血啦, 我阿仔好鍾意坐呢d電動玩具車!
原帖由 Semall 於 09-11-11 13:25 發表
我玩o個個就係cable car 站個邊.. 如果你坐cable car 上去雲頂.. 由cable car 站行去hotel就一定會經過.. outdoor個邊應該都有類似o既地方玩.. 不過我無去過..

都話明係冒險樂園.. 要玩o既先要比錢.. 齋睇人玩就 ...

珍珠宮

Semall, 點解check in 要等咁耐,要我等兩個鐘我真係會發巔!你住嘅係Deluxe 唔係 deluxe view?(deluxe view 話有kettle喎)不過你都係住兩日,唔方便都唔係好大問題,出面有熱水攞都好過無。俾我book唔到deluxe view我會帶埋個travel kettle去(我諗你地應該係揸車去)。

大宅

畀面勳章

好彩我個女唔入錢都好enjoy咁玩..反而一入錢.. 部機一郁就即走

原帖由 KimB 於 09-11-11 13:59 發表
睇怕今次我都要大出血啦, 我阿仔好鍾意坐呢d電動玩具車!

首頁
23456...11

尾頁

跳至