跳至

首頁
23456...21

尾頁

複式洋房

打個招呼先

各位家長好:
我係呂明才上幼A(曉研)家長,
請問有無同班同學仔呀?

我覺得依間幼稚園好充實,我個女兒每一天都期待返學,
佢自己都會同我講啲老師都好好.
佢之前無入讀過N1,都怕他不適應學校嘅生活,但係見到佢見到其他同學喊,而佢自己都無喊,覺得佢大過咗好多.確實知到啲老師好用心,同好細心去教導佢哋.
(我)開頭都好不習慣,實在太多通告-又要提醒自己,好似自己重拾校園生活,現在好了些,什麼都電子化,就連通告,手冊內容都可以上網睇得到....so good
Baby enjoy your school life.
Love
Mamna

大宅

hi 曉研家長.
我都覺得好多好多通告同書要家長睇. 不過都好既. 我就知學校想做乜lor. 不過我之前n1個時. 每個月有做評估. 知道大致上邊方便要跟貼d.. 唔知呂明才有無呢...
琴既沖涼個時. 卓然就講左幾句國語. 好好笑

大宅

畀面勳章

係呀, 真係好多通告, 但係可以了解學校多d
今日開始有功課做, honeymoon period完左lor

複式洋房

今日有工課做了...
唔洗3min 就做完....
佢仲話要做.

大宅

係呀... 今日終於有功課要做啦...
我係佢訓著左. 睇書包先知道呀~~
好彩仲有天日一朝早可以做...

曉研媽媽.. 你個囡畫野會唔會畫到出晒界? 卓然成日都出畀. 有咩方法可以改進下呢?

大宅

畀面勳章

洛洛對於油顏色冇興趣, 尋日咁大個月亮, 佢起初油少少就話油完..... 要我tum佢話用唔同顏色油個月亮, 最後都fill up左一半咋

大宅

今日又有功課啦,不過卓然都ok,
20分鐘做完

大宅

原來日日都有家課架wor...

大宅

畀面勳章

係呀, 不過唔算多
洛洛蓋印同穿吸管最鐘意, 油顏色就油兩油就話油完

大宅

卓然又係wor.. 吸完都要吸多一張paper先停. 穿吸管穿完就要掛係條頸到..哈哈. 我諗佢都幾開心..

大宅

畀面勳章

今日貼貼紙tim, 又係做到唔肯放手..

大宅

琴日我好衰呀...出左街同同事食飯.. 比左個工人幫我做.. 今晚反去之同佢做過...
呢個week同下個week有無野做呢?
好似都幾多時間咁... 中秋.我會去大埔公園玩. 上年去過都ok. 今年一早買左燈籠..上年嗰個係當日先買.. 唔係好靚.. 今年就好好啦..

大宅

畀面勳章

今日好似有三份功課, 其中一份係泥膠, 肯定又唔捨得放手...
下星期要帶個燈籠番學校, 卓然咪可以帶個新燈籠law , 洛洛未有, 依家諗緊買定自己整, 整又驚唔夠時間..

大宅

自己整之前係n1試過. 效果麻麻地.. lor左返學好快就爛左lu... 你有無睇通告. 下幼d 有個同學中左豬流感.. 要小心d...

複式洋房

hi 各位:
佢好鍾意做工課,真係幾分鐘做完.....
一放學就話要做,不過....
我要她等我放工返嚟,同我一齊做,
我不想工人姐姐敎她,
我都想知道她的進度.
佢有去劃晝班劃晝,好少會劃出界,
okay wo....D工課好多元化.

複式洋房

有時曉研都會無la la講幾句國語...你們好(國語)
好好笑....

原帖由 marvinliu 於 09-9-19 12:56 發表
hi 曉研家長.
我都覺得好多好多通告同書要家長睇. 不過都好既. 我就知學校想做乜lor. 不過我之前n1個時. 每個月有做評估. 知道大致上邊方便要跟貼d.. 唔知呂明才有無呢...
琴既沖涼個時. 卓然就講左幾句國語. 好好 ...

大宅

畀面勳章

原帖由 marvinliu 於 09-9-25 23:03 發表
自己整之前係n1試過. 效果麻麻地.. lor左返學好快就爛左lu... 你有無睇通告. 下幼d 有個同學中左豬流感.. 要小心d...

最緊要打好個底, 再做足預防措施, 依家周圍太多菌
希望每人個小朋友都健康成長

大宅

畀面勳章

原帖由 arli 於 09-9-26 00:30 發表
hi 各位:
佢好鍾意做工課,真係幾分鐘做完.....
一放學就話要做,不過....
我要她等我放工返嚟,同我一齊做,
我不想工人姐姐敎她,
我都想知道她的進度.
佢有去劃晝班劃晝,好少會劃出界,
okay wo....D工課好多元化.:hand ...

同意, 真係好多元化

大宅

畀面勳章

原帖由 arli 於 09-9-26 00:34 發表
有時曉研都會無la la講幾句國語...你們好(國語)
好好笑....

洛洛都係, 無啦啦背哂成首"靜夜思"->"床前明月光..", 又話係李白伯伯ga wor, 好搞笑

大宅

hello,
我個女都係讀上幼b班,請多多指教!

首頁
23456...21

尾頁

跳至