自由講場

跳至

首頁
23456...22

尾頁

禁止發言

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

咁大件事, 你快d報警備案~

大宅

睇完之後都覺得好心痛,亦都知道要同囝囝多D溝通學校的情況(我囝囝小一),希望你囝囝快些無野,對返學再無"界心"啦.....

子爵府

攪錯ar~打得好勁e家要去醫院,5報警5得la~

原帖由 ilovefamily 於 09-10-28 14:35 發表

個仔原來尋日比佢地打得好勁,學校打黎話佢有事,而家要去醫院

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ilovefamily 於 09-10-28 11:47 發表
今早仔仔死都吾肯番學(二年級)問佢佢就話眼訓,眼見就遲到,我就鬧佢,仲打左佢2下騰,點知....佢一路哭一路講.....

原來佢係學校比4個同學打,仲打左成個月有多,其實佢之前有同我講過話人地打佢,我以為係人地同佢玩,佢 ...
1. 你地認為學校咁樣處理洽當嗎?(記黑點.同佢地家長講)
2. 我是否就咁算數呢?(仲可以有咩做)

1.我覺得唔夠囉!記黑點喎..........要佢父母親身同你作交代,小朋友要親等寫道歉信
2.我就唔會就咁算,往後日子要日日問亞仔,有冇咩事,
果仲個仲有冇蝦佢.
順順利利 大吉大利       

公爵府

原帖由 ilovefamily 於 09-10-28 14:35 發表

你快 d 去醫院了解下啦, 希望呀囝冇事!! 你睇完返黎記住上黎報平安呀!!

珍珠宮

醒目開學勳章

咁你快d去啦! 希望你仔仔化險為夷啦!mouth:

果d小朋友咁過份架,點可以唔報警喎! 唔報警盞助長左佢地既惡行!   且...真係轉校為次上算呀!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

樓主,
我女女一年班,早前比個同學打左一巴,打到面都紅,我都心痛死,何況係你,我好明白知道自己仔女響學校比同學蝦果種心痛....(我女女間中就比同一個同學蝦,通常係拎下女女d文具黎玩(呢d我覺得唔係太大件事,想比女女學識自己處理,所以我叫佢有咁既事就要立即同老師講),係果次咁過份打左女女一巴,我見佢越來越過份,我唔能夠再交比女女自己處理,所以決定搵班主任)
所以樓主,我建議你,立即要求見校長,要校長比個好既處理方法你,我覺得主任既處理手法太輕喇,d惡爺小朋友唔會知衰嫁
講番我個女件事,原來班主任係唔知道,因為女女向另一個老師投訴,班主任相信果位老師有處理到,但之後冇講番件事比班主任知,班主任答應會徹查事件,同比個交待我,亦會叫每一位任教我女女果班既老師,多d留意,咁我今次就算數囉

子爵府

攪錯ar~你個仔尋日比佢地打得好勁而家要去醫院,d細路死不悔改,5報警5得la~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

報警,驗傷
順順利利 大吉大利       

公爵府

你快 d 去醫院了解下啦! 希望你囝囝冇事, 睇完返黎記住上黎報平安呀!!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 ilovefamily 於 09-10-28 02:35 PM 發表

快d去睇妳囝囝啦! 仲要好好安慰佢,俾佢知道妳係好著緊佢。

如果妳囝囝真係傷得唔輕,建議真係要報警及轉校,妳快快同屋企人商量吓。

希望佢冇大礙,好快好番哂。
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

我睇到心都痛埋!
諗下諗我都係會好大意, 總覺得小朋友小氣,有時都會大意咗無視他們的辛訴,

你都唔好太內疚了,到底你都唔想的....他們一樣會蝦其他人的,只是你兒子先發現及嚴重d
1.要校長,班主任及家長誠意確保監管及教導這些學生(已不是一次啊),另要求社工心理輔導囝囝,
2.你多安慰囝囝,及陪他上學, 教導他壞人的果報
3. 若真的拳打腳踢,應到醫院驗傷, 有d傷不是即時知, 我見過有小朋友跌倒個頭仔, 慢性出血, 成個月嗰媽媽見小朋友開始不正常嘔吐, 才去醫院檢查, 小心為上 (不可以又大意)

男爵府

一定要報警,比人打足成個月喎,我覺得打人嗰幾個只係比學校記黑點,係唔會對佢哋有咩警剔作用,反之你報警班細路最多都只係由警察去警戒,因為佢哋真係重細,唔會留案底,咁樣佢哋可能先知錯......

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

而家先睇到樓主個新reply..bk又痴線喇....

樓主,

,仔仔咁大件事要去醫院,...去到醫院同警察講比同學打,警察會即刻做野嫁喇,唔可以再姑息養奸喇,仲有,一定要要求學校比個好既交代你,記得上黎報平安呀!!!

男爵府

嘩!!!!!打到咁勁要入醫院, 痴線架, 你真係要還你個囝一個公道!!!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Yes, really need to call police this time la. Hope that yr son will be fine. Leave some msg if u've time later. We're all worry about ur son & u ar. Take care!

大宅

吓!都未講完叫你去醫院, 已出事...., 可能我打得慢....
4個打1個,仲著鞋打, 好傷嫁!
希望你小朋友冇事, 一定要報警及要趕主謀出校! 好嬲!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

樓主,我睇到都好心痛,因我個仔都小三,如果有人甘打我果仔,我都會好嬲好心痛.
講番,比我我會同個仔轉校,因而家阿仔返學都怕,心理會有好大影響.
另,我會要求驗傷,因為打左唔止一次,甘唔知會唔會有內傷架wo.
希望你小朋友快d忘記d唔開心既事啦..

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我要個幾個小朋友同家長親自同你地道歉,唔係打一次2次,而家打左成個幾月,真係想車佢2巴

首頁
23456...22

尾頁

跳至