想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

lcf:
炸糊...唔緊要啦, 我地都陪你喎..hehe, 我今日都day 5 你m又係準...分分鐘又會快過我派彩添呀..haha

我都有聽人講話食天喜丸.唔知係咪真係咁good呢...where有得賣呀?!!?
但其實你又唔係m唔準, 真係有須要食呢d 咩!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

如果我今個cycle失敗, I am 5 going on 6 la!

原帖由 lcf 於 09-12-11 22:56 發表
i am 3 going on 4

大宅

世事難料呀!

原帖由 ~瑤瑤~ 於 09-12-11 23:48 發表
早幾日有m痛feel & 個胸都有d痛, 但今日完全冇呢d感覺, 我諗今個cycle都係失敗多~

大宅

啱啱起身量temp,咁部機係響兩次嘅,第一次量嘅時候首響係36.78,但我即時再放返入探熱針個盒度再探,因為我訓著咗鬆咗囗,第二次量唔記得首響係幾多,次響係36.69,我見到比尋日跌咗0.02,又想再comfirm一次準唔準,因為我每次量完再量唔會相差太遠,咁第三次首響係36.89,次響係36.72,不過我都係會mark 36.69嘅,最後果次都係貪得意想confirm下啫!

我想問各位量temp支探熱針係唔係日本T字牌果隻雙位數響兩次嘅探熱針呀?咁大家係咪mark次響果次呀?定係首響果次?首響同次響有乜唔同?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 史迪仔 於 09-12-12 07:31 發表
啱啱起身量temp,咁部機係響兩次嘅,第一次量嘅時候首響係36.78,但我即時再放返入探熱針個盒度再探,因為我訓著咗鬆咗囗,第二次量唔記得首響係幾多,次響係36.69,我見到比尋日跌咗0.02,又想再comfirm一次準唔準,因為我每次量完再 ...

基礎體溫應以第二次溫度計,即36.69果次。
你可以睇返說明,好似有講點解以第二次作準。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 史迪仔 於 09-12-11 22:33 發表
我計劃生第一胎時都有係bk聽人講過, 但有機會係twin或三胞胎喎! 果時都有諗過食架! 最後都打消咗呢個念頭囉! 妳今次係第幾個cycle失敗呀?

係有個bk jm 生左3胞胎

禁止訪問

男爵府

原帖由 卡文 於 09-12-12 11:24 發表
史迪仔

我都係用同一個牌子架~
我曾經試過我一路探唔拎出o黎 , 第一次嚮之後叫我老公幫我係上面裝下幾多度 , 之後叫佢一直睇住個變化 , 其實第一次同第二次o既溫度唔會差好遠 , under 0.02之內 , 而且好多時都係一 ...

說明書話婦科所指既基礎體溫應是第2次響為準, 不過...如果唔想等甘耐, 用第1響都ok, 不過...要consistence喎, 即用開第1響, 以後都要用第1響, 一時用一樣就做唔到comparison

我朝朝起身返工都 "趕頭趕命", 所以我只用第一響

大宅

我次次計第二次響架!~~~
都會有少少分別, 但應該不太大o既~!!

大宅

但點解我分別咁大嘅?

原帖由 蔡夫人 於 09-12-12 12:07 發表
我次次計第二次響架!~~~
都會有少少分別, 但應該不太大o既~!!

別墅

大家好,我都係想生虎BB,827號小B走左一路M小姐都發癲,我之前用Clearblue 測排egg,915號有哈哈笑,,21M小姐又來了,去到105號先走,1016號又來,,23號走了,1130號先來(我一到1116號未來,重好開心,日日check…..但一路都冇……………)

30號今次完M,一路食天喜丸, 到今日有dd分泌…..今晚+聽晚c6又唔返…..C

禁止訪問

禁止訪問

大宅

當然無拎過出嚟啦!我第一次響射哩眼望到幾多度,但我會等第二次響完先拎出嚟架!

原帖由 卡文 於 09-12-12 16:57 發表

係咪你成日拎出o黎睇下 , 之後又再放番入口探 , 如是者探得一兩次 , 個人郁動多左就唔準呀~~~
如果你係習慣第二次嚮o既咁就次次都等第二次先拎出o黎啦~~~~ ...

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至