跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆 57# mademoiselle 的文章

大宅

我想問下你地見肚未呀? 上一胎我成5個月先見肚, 但今次, 未夠2個月, 點解好似見肚咁既? 死啦, 係肚腩定係bb 我都攪唔清~~ 但我磅過又無重到..有無人同我一樣, 2個月就見肚呀??

男爵府

大家好, 我都係第二胎, 不過常常見紅, 停數天昨天又來數天, 都已經三次, 有次仲有廁紙抹, 嘩, 紅晒, 不過今次好D, 無咁多, 同今日已經無啦.

我c6仲未接受到有第二個呀......我都為c6 lee件事自己在家喊到收0吾到. 唉!

男爵府

Karryho,

我都已經見肚, 聽朋友話佢第二胎都好快見肚.

原帖由 karryho 於 10-1-29 14:42 發表
我想問下你地見肚未呀? 上一胎我成5個月先見肚, 但今次, 未夠2個月, 點解好似見肚咁既? 死啦, 係肚腩定係bb 我都攪唔清~~ 但我磅過又無重到..有無人同我一樣, 2個月就見肚呀?? ...

大宅

如果見紅, 不如試下睇中醫調理下啦~~ 應該有幫助架~~
c6未接受到好正常, 因為男人都感受唔到bb響肚入面, 係我地女人會好快就感受到, 所以你唔好為左佢咁樣唔開心啦, 有bb係開心事, 唔好影響到情緒呀, 如果唔係bb都會唔開心~~ 努力加油~~
原來你都係2個月就見肚..不過我到依家都唔係幾攪得清, 係肚腩定係bb, 哈哈~

原帖由 moondream3003 於 10-1-29 14:46 發表
大家好, 我都係第二胎, 不過常常見紅, 停數天昨天又來數天, 都已經三次, 有次仲有廁紙抹, 嘩, 紅晒, 不過今次好D, 無咁多, 同今日已經無啦.

我c6仲未接受到有第二個呀......我都為c6 lee件事自己在家喊到收0吾到. ...

複式洋房

有呀,我都係第二胎Mama呀!

囝囝8個月。

洋房

原帖由 karryho 於 10-1-29 14:42 發表
我想問下你地見肚未呀? 上一胎我成5個月先見肚, 但今次, 未夠2個月, 點解好似見肚咁既? 死啦, 係肚腩定係bb 我都攪唔清~~ 但我磅過又無重到..有無人同我一樣, 2個月就見肚呀?? ...

哈,我都見見哋肚喇,我仲以為係肚腩tim,因為生完大B後個肚腩都無走到。
ivy

大宅

知道你地都係咁, 我都安心d, 我成日以為自己個肚腩大左咁多, 哈哈~

原帖由 chan_sl 於 10-1-29 16:40 發表

哈,我都見見哋肚喇,我仲以為係肚腩tim,因為生完大B後個肚腩都無走到。

男爵府

我個應該係BB, 因為我由140減到120, 條牛仔褲係140時著, 但係產檢時129都著0吾到條褲.

原帖由 karryho 於 10-1-29 14:54 發表
如果見紅, 不如試下睇中醫調理下啦~~ 應該有幫助架~~
c6未接受到好正常, 因為男人都感受唔到bb響肚入面, 係我地女人會好快就感受到, 所以你唔好為左佢咁樣唔開心啦, 有bb係開心事, 唔好影響到情緒呀, 如果唔係bb都會 ...

大宅

m遲左一個禮拜去check, 都係因為覺得個肚大得太怪, 唔似肚腩, 連褲都好窄咁……我見我d friend2胎都係早d見肚. 又或者之前個腩都大, 一大少少就好大肚”feel!?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 moondream3003 於 10-1-29 14:46 發表

我c6仲未接受到有第二個呀......我都為c6 lee件事自己在家喊到收0吾到. ...

我仲慘呀~上個月行埋咗一次,仲要係我中途太走咗,到今個月遲咗幾天,(平時28日)我覺得不妙,叫C6食完傻落去買野CHECK,佢話一定無可能有,如果有要驗DNA!我叫得佢買,我當然覺得係啦~當堂好唔開心,驗DNA喎,即當我係咩人呀!點知中咗之後無再講,但我都又喊又鬧咗佢好耐~但無講過對唔住~!!!!!!!!

複式洋房

大家好, 我大仔係0904啊, 無諗過咁快又做mami的, 有點興奮之餘, 又有點擔心, 因大仔咁細, 湊住佢陀b, 都怕陀得唔穩, 加上我就來搬屋~~

複式洋房

aiya aiya 我都係搬緊屋呀...

原帖由 怪獸媽 於 10-2-1 12:09 發表
大家好, 我大仔係0904啊, 無諗過咁快又做mami的, 有點興奮之餘, 又有點擔心, 因大仔咁細, 湊住佢陀b, 都怕陀得唔穩, 加上我就來搬屋~~

複式洋房

nancy_city,

我大女都係姐姐湊... bb 出世 家姐剛剛兩歲... 不過我同c6都擔心姐姐自己一個o係屋企攪唔掂...

可能要請多個姐姐???????!!!!!!!!!!!!

原帖由 nancy_city 於 10-1-27 13:54 發表
我同你一樣,大囡係09年5月bb,到時大約1歲4個月,雖然我都想生多個,都想早啲生,但都擔心到時會搞成點,現在大囡都係姐姐照,我自己要返工,到時都係同一個姐姐照顧,希望一切順利;我亦相信天的安排一定係有意思的,我自己都會努力,亦希 ...

大宅

好媽媽勳章

第2胎嘅媽咪,你哋係唔係已經見肚喇,我依家8weeks,但係個肚好似4個月咁大(雖然之前我個肚腩都好大),係唔係第2胎個肚大得好快架?你哋幾時會開始著大肚衫/褲?

大宅

我wk end已著大肚牛仔褲, 舒服d嘛

原帖由 hoebobo 於 10-2-1 15:45 發表
第2胎嘅媽咪,你哋係唔係已經見肚喇,我依家8weeks,但係個肚好似4個月咁大(雖然之前我個肚腩都好大),係唔係第2胎個肚大得好快架?你哋幾時會開始著大肚衫/褲? ...

複式洋房

加油啊!!
我星期四搬, 而家間屋笠笠亂~本來要湊住個仔仲要pack嘢已經好唔得閒, 而家知道有咗, 真係咩都唔駛做, haha~

原帖由 ivyivyivyivyivy 於 10-2-1 13:54 發表
aiya aiya 我都係搬緊屋呀...

大宅

我都係第二胎咖,第一胎係08 11 咖~ 依家阿仔15個月大,無時停...所以,我都幾辛苦呀!!

複式洋房

我黎緊weekend搬.. 到時望住個工人傻下傻下.. 我會忍唔住自己做埋一份...

btw 我大女係 0810 bb..

原帖由 怪獸媽 於 10-2-2 10:58 發表
加油啊!!
我星期四搬, 而家間屋笠笠亂~本來要湊住個仔仲要pack嘢已經好唔得閒, 而家知道有咗, 真係咩都唔駛做, haha~

複式洋房

原帖由 怪獸媽 於 1/2/2010 12:09 PM 發表

你好呀!我個囝都係上年四月出世ga,咁Q geh! :)
你今次有無預感生囝定女呀?我有預感我今次又生囝呀。

首頁

尾頁

跳至