跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 3)

煒良媽咪 寫道:
[quote]
Ka_wai 寫道:
你話呀二年班咋d同學就鬼咁複雜仲試過同學同學之間打交打到要入醫阮呀。
仲有呀!最抵屎係有個家長去同校長講個校長仲叫番佢去揾班主任傾,完全唔想理咁款。

嘩!!! 打交打到要入醫院就真係誇左d, 十足似逃學威龍
有禁唔負責任既校長&老師, 我真係唔想再比個仔繼續係度讀 如果我係你, 我一定會轉校, 因Jason都只係二年班, 再繼續係度讀, 我諗佢乖都會成"精"
切記! 讀書環境/氣氛差, 對小朋友影響係好深遠 [/quote]

煒良媽,

個次係因為個小朋友唔記得係整親眼睛定係個頭,所以學校送咗佢入急症室。

"因Jason都只係二年班, 再繼續係度讀, 我諗佢乖都會成"精"

我都知架la,所以已經成日同jason講乖既小朋友就一齊玩,"naughty"既你就有咁遠閃咁遠唔好近佢哋。好彩so far佢既定力都好好。

"切記! 讀書環境/氣氛差, 對小朋友影響係好深遠"

係呀!不過如果我同佢轉校,我一定想搵九龍區不過我完全無頭緒呀,因為我係hk個邊大架。 ?-(

大宅

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 3)

Wandy, ka_wai & kwan

今朝有個 Friend 打電話比我,我先至記得成個月前已約了4/10 下晝去人哋屋企玩,sorry 呀,連試堂都去唔到 lu,下次先可以再同大家 buffet buffet 啦! :-(

聰明豆,

麻煩 & 唔該晒您呀!
我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

Ka_wai 寫道:
係呀!不過如果我同佢轉校,我一定想搵九龍區不過我完全無頭緒呀,因為我係hk個邊大架。 ?-(

我同事推介:

Click-寶血會嘉靈學校
佢同佢細老, 表姊 & 姨甥女都係係度讀

大宅

吓! 唔係化.... 個老師o甘都得o既 佢燥狂o架?? 點解佢o甘多o野鬧小朋友o既????
Ka_wai 寫道:
各位,

請各位容許我係呢到發洩少少嘢! 噖晚同完卓祺同學仔個mami傾完電話後,我想同卓祺轉校呀!煩屎我啦。 :-( 佢間學校變態同痴線架。成個下學期教IT都係教咗1課不過TEST就要TEST4課,結果係無通知幾時test就係mon係咁易講哂其他就叫佢哋去test,離哂大譜,後來個mami同我講原來個老師成日係上IT時鬧小朋友,所以教唔到喎!另外中文下星期一就TEST佢哋居然仲有兩課未教,要係今個week教埋但係今個week已經要test 中作/中文聆聽/書法等,邊度仲有咁多時間去教佢哋喎,我覺得佢哋只會係咁易講吓課書同叫佢哋做作業,我個仔對課書d詞語有好多都唔知點解,另外學生同老師都有好多好多問題。d老師好似想放棄佢哋咁款。

大宅

ka-wai, 孟母都要三遷啦... 何況依家唔淨只個老師有問題連個校長都係o甘o麻 家吓都四月咯搵得學校o黎都差唔多啦....

大宅

ka_wai & 聰明豆, 我老公同99去o左拜山o麻所以咪得我自己一個 law..... 係咪 cfm o係hunghom 呀? 等我今晚問o下我老公先, 我都好想見o下你o地如果唔係可能要一排先出到o黎 law

聰明豆, o甘係咪即係你都會去o者?????
聰明豆 寫道:
[quote]
LOVELYMOM 寫道:
我入來...你地走晒啦...
咁點算...4/10要fei老公食buffet...唔知o唔ok ....

lovelymom & pinkybebe,
妳地叫埋老公去咪得囉!

pinkybebe,
有嘜 e 旭各位媽咪會送妳去醫院架喇![/quote]

伯爵府

煒良媽咪 寫道:
[quote]
Ka_wai 寫道:

我同事推介:

Click-寶血會嘉靈學校
佢同佢細老, 表姊 & 姨甥女都係係度讀 [/quote]

煒良媽,

我老公係讀呢間架?唔知而家掂唔掂呢?
另外我想試"保良局陳守仁"同埋"英華小學"呀!

伯爵府

pinkybebe,

要等wandy confirm呀!wandy.......wandy, 你返咗屋企未呀?

大宅

ka_wai,

以下幾間都幾好,或者試吓考:
聖方濟各英文小學
瑪利諾神父教會學校
聖方濟愛德小學
英華小學

我叫伯謙 - 媽咪叫我Bebe,我係2003年10月23日出世,依家有28磅、89cm高、啱啱2歲啦!! ***** Singapore trip ******* SINGAPORE TRIP PHOTO - LOT 2

男爵府

KAWAI,
DON'T BE SO ANGRY LA...
CHEER UP...
:-D

伯爵府

cherly 寫道:
ka_wai,

聖方濟各英文小學
瑪利諾神父教會學校
聖方濟愛德小學
英華小學

cherly,

我like英華小學因為近我屋企,不過我唔知佢哋係中小定係英小同埋唔知學費貴唔貴?

伯爵府

KAWAI,
CHEER UP...

lovelymom,

我無angry呀只係worry我個仔既成績咋! :cry:

男爵府

KAWAI,
明白,係唔係要轉校...
Ka_wai 寫道:
[quote]
KAWAI,
CHEER UP...

lovelymom,

我無angry呀只係worry我個仔既成績咋! :cry: [/quote]

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

Ka_wai 寫道:
[quote]
cherly 寫道:
ka_wai,

聖方濟各英文小學
瑪利諾神父教會學校
聖方濟愛德小學
英華小學

cherly,

我like英華小學因為近我屋企,不過我唔知佢哋係中小定係英小同埋唔知學費貴唔貴? [/quote]
英華小學係津校 & 中文小學

教署web-site

大宅

ka_wai,

英華小學係津貼全日制小學 ~ $0 學費 ,教學語言用中文,你可入以下網頁 look look :http://www.hkedcity.net/school/psp/detail/sch_basic.phtml?sch_id=2784

直屬英華書院(中學) 資料給你參考:
中一至中三
(以中文授課)
中文、中國歷史、普通話、體育、設計與工藝、宗教教育、美術

(以英文授課)
English, History, Geography, EPA, Mathematics, Music, Integrated Science, Computer Literacy

中四至中五
(以中文授課)
中文、中國歷史、普通話、體育、宗教教育、中國文學

(以英文授課)
English,History,Geography,Economics,Principles of Accounts,Commerce,Computer Studies, Physics,Mathematics,AdditionalMathematics, Chemistry, Biology,Art and Design

伯爵府

lovelymom,

我係想轉呀!

煒良媽, cherly,

唔該哂!等我有時間上去睇睇先。知唔知呢間好唔好呀?

男爵府

煒良媽, cherly,
好快...

KA_WAI,
希望你

侯爵府

cherly 寫道:
聰明豆,

麻煩 & 唔該晒您呀!

吾好客氣啦! 不過下次要

ka_wai,
今日有台灣佬黎左, 要偷偷上黎, 無時間睇妳段費苦之言添! 可能要o聽日先睇lu........

男爵府

KA_WAI,
英華小學聽講唔錯ga,尤其而家的校長係林浣心,佢係前協恩小學校長

子爵府

聰明豆 寫道:
連妳都出黎壓我?? 咁大壓力, 真係好人難做呀!

聰明豆,
唔好話壓你啦,我都係想襯仲食到野,就去食下之o麻! :mrgreen: 我地係好雀友呀o麻!

首頁

尾頁

跳至