跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好, 我都係廣華生架, 入左助產士小組

大宅

我都係6月份先第1次產檢,預產期10月1日,不過唔知會唔會咁準

^^

男爵府

想問下大家..有冇人已經去左聽講座呀..我book左下個月去聽呀..但老公有d事陪唔到我去..唔知可唔可以搵屋企人同我去呢..如果唔係我就多左位..唔知有冇得cancel留番俾其他人去?
朗朗B 2010年10月9日出左世勒..

大宅

我諗你留兩個位唔係一定係老公陪你去既....屋企人陪應該都冇問題架....如果你要cancel的話, 預約個website好似有個電話架....

大宅

唔係喎...好似只可以係老公陪架咋...

媽咪:cindy~  大女:boey~ 細女:coey~

洋房

回覆 1# cindychs 的文章

大家好, 我都係10月尾廣華生架! 我想問有冇人知到時東九裝修好未?

男爵府

原帖由 cindychs 於 10-7-19 23:37 發表
唔係喎...好似只可以係老公陪架咋...

我打左電話去問啦..佢話一定要老公陪wor..但係老公可能有1-2堂陪唔到..我自己又驚聽漏..所以先想屋企人陪我去聽咋..

你地開始聽未呀..有冇人見到除左老公外..有冇人係其他屋企人陪架..

別墅

你地好, 我預產期係10月30日, 我囡囡都係廣華出世, 所以今胎都係. e+飲糖水好飲左好多, 我05年果陣要飲2杯, 又難飲. 8月5日又要返去飲多次.
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

男爵府

原帖由 fanny豬豬 於 10-7-28 13:29 發表
你地好, 我預產期係10月30日, 我囡囡都係廣華出世, 所以今胎都係. e+飲糖水好飲左好多, 我05年果陣要飲2杯, 又難飲. 8月5日又要返去飲多次.

我都係8/5番去飲2nd 糖水wor..

大宅

原帖由 bbhmama 於 10-7-21 16:23 發表
大家好, 我都係10月尾廣華生架! 我想問有冇人知到時東九裝修好未?

hi,我親戚係廣華做,佢話未知幾時整好喎~

大宅

各位姐妹:收到風1010醫院係比bb飲雀巢奶粉~

洋房

我預產期10月29日呀, 第一胎~

洋房

大家好, 今次係第一胎,
預產期係 10月29日,
唔知到時見唔見到大家呢 ?

7月17日我已經開始聽講座喇,
d 講座超難 book,
3 分鐘內已經比人 book 哂喇 ...

你地而家有冇開始買定 bb 野未 ?

大宅

原帖由 carmen415 於 10-7-30 18:21 發表
大家好, 今次係第一胎,
預產期係 10月29日,
唔知到時見唔見到大家呢 ?

7月17日我已經開始聽講座喇,
d 講座超難 book,
3 分鐘內已經比人 book 哂喇 ...

你地而家有冇開始買定 bb 野未 ? ...

我第2胎,好多野都未買,不過生大女個陣好早就買好晒.....

複式洋房

UPDATE 下10月媽媽會去廣華生 個list先.

用戶名 預產期 性別
dick_mui 10月20日 囝囝
NamNam媽 10月26日
micmicyip 10月22日
cindychs 10月21日
hehababy 10月15日
siulei 10月22日
SHB999 10月4日
himichelle 10月12日
mandylau921 10月15日
tangpigb 10月29日
akoala 10月12日 囝囝
bonnybonny 10月31日 囝囝
aloha_yan 10月18日 囡囡

複式洋房

我想問呢...係唔係抽血驗糖尿, 就唔洗飲糖水架?

別墅

原帖由 豬女女 於 10-7-28 13:58 發表

我都係8/5番去飲2nd 糖水wor..

豬女女, 你今朝幾號no. 我係尾2黎, no 22.
家姐 2005年12月19日出世﹗                                      細佬 2010年11月1 日出世!

洋房

我想問下各位係廣華check up既mama, 係咪要飲糖水架?我尋日去咗check -up, 抽咗中期血, 但佢又冇安排幾時去飲糖水wor?

洋房

Hi Cindy,

我諗住今個星期日去會展到睇下,
諗住 d 野習中d,
因為再遲多一個月先買既話, 驚會好辛苦.
今個月個肚大左好多喇,
個 b 係入面好似跳舞敢 ....
你地個 B 係咪都一樣 ?

原帖由 cindychs 於 10-8-3 16:41 發表

我第2胎,好多野都未買,不過生大女個陣好早就買好晒.....

別墅

原帖由 bbhmama 於 10-8-5 14:13 發表
我想問下各位係廣華check up既mama, 係咪要飲糖水架?我尋日去咗check -up, 抽咗中期血, 但佢又冇安排幾時去飲糖水wor?

我星期一都抽左中期血,點知星期二就收到電話..話血糖高左...18/8要返去飲糖水....:(所以你收唔到電話就唔駛擔心啦!

首頁

尾頁

跳至