自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

最好有咩事都唔好聯
原帖由 kay4884 於 10-5-31 02:37 發表
係直頭唔會再聯

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 02:38 發表
最好有咩事都唔好聯

男爵府

醒目開學勳章

我一家4口去飲茶都叫12至15碟嘢啦,就住就住不如唔好去飲茶啦,
:-P  :-P  :-P

子爵府

原帖由 yiu526 於 10-5-31 00:53 發表
扯..神經..飲茶食野都要限注限注不如唔好食"
樓主我支持你架!!!
食唔曬咪打包嚕~最緊要唔好浪費為原則"

AGREE ,限住食,就無隱!但又唔好浪費!

男爵府

醒目開學勳章

wow!1個人1O碟,你好犀利啊!...我一家三口10碟到啦.

原帖由 米豬蓮 於 10-5-31 02:17 發表
10碟咁小 我一個人都食左啦 我一家3口都食成廿碟嫁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

我一家三口都十幾碟啦, 唔夠喉時黎多個煲仔飯.
限住食我真係好憎架, 出得去食緊係要開心架, 唔係既話都唔使旨意我會出去囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

伯爵府

又唔比錢又要限住食又要識個有錢人結婚諗住唔駛做又小家到死......係咪父母錫到佢燶攪成咁呀????咁佢有無工返的呢???

其實我一家三口飲茶都會超過十碟啦,5個人十碟仲嘈之巴閉,痴線架!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同我老公兩個人都食到十碟啦,
有幾多呀,你叔仔真係不知所謂:;pppp:

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我姐夫一個人可以食9碟...所以佢有名叫X9碟...(x係佢個姓)..
9碟入面包括包啦同糯米雞...

伯爵府

好媽媽勳章

我地4個人多數食6碟加一碟粉麵或一窩湯麵,
蝦餃,燒賣,鳳爪,潮州粉果(以上一人一碟都4碟)蛋撻仔,腸粉我地次次都叫呢6碟
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我地兩公婆都叫十碟

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:47 發表
我聽到我叔仔話我地,好似唔使錢咁
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotico ...

超.....關佢q事咩, 真係正一法國菜. 唔駛佢俾錢講咁多野做咩, 男人老狗咁鬼多事唔慌好野.:;pppp:

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

我地一家3大1小都食成廿碟!

有啲人驚要俾錢所以計住計住!唔好理佢啦!
好好過每一天......

珍珠宮

原帖由 kitty0502 於 10-5-31 00:47 發表
我聽到我叔仔話我地,好似唔使錢咁
佢以為係我99比錢,可惜到最後係我比錢+再比錢99買野食http://maggieland.myftp.biz/download/msn/emotion/emotico ...

吓?! 我以為你問夠唔夠食? 我想話係唔夠食.
我地試過8個人(有一個小朋友)飲茶, 食咗30幾碟點心呀!!!

你叔仔過份就真.

樓主我撐你.....飲得茶就唔好慳住慳住.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我係一個好細食既人, 不過我同牛仔兩個人都起碼5-6碟啦, 你5個人先10碟, 平均都係一人兩碟咋喎. 算少添啦.
Latte, 又名臭TE或臭喵

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我同老公都唔食得多, 兩個人飲茶都要叫5碟(其中一碟係飽/粥), 你地叫10碟, 好正常啫

我99就真係恐怖啦, 佢係e.g.一圍枱10個人, 佢係叫1X款點心, 但係係每款3-4籠, 即係4X籠, 張枱都放唔晒, 要疊高幾層, 跟住係咁叫我地食, 咁真係會飽架嘛, 佢就會叫我地唔好嘥野, 係咁迫我地食..............又唔係我地叫咁多, 次次就話我地嘥野 (係99俾錢), 咁多年都次次食唔晒 , 淨係打包走都6/7袋, 又要迫我地拎走(我地好少, 因為老公話唔拎)

唉......呢D先係叫得多

侯爵府

你哋算食得少啦, 我哋一家三口都叫八碟.

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我地4 個大人都叫12碟wo.......

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

你叔仔真係『度縮』,又小家。樓主都係同佢小d聯絡好。
我都有個叔仔比你叔仔更小家,有次我同仔仔,媽媽去"意粉X"食lunch,諗住叫個2人養3個人share食,我呀媽知叔仔都在同一個商場行街睇電腦,就call佢一齊來食,點知佢一坐低見個餐牌,就話:"一個餐要50幾60元,我吾食了,我一陣自己去茶餐廳食."之後一直黑面對住我,直到我比完錢,佢先同我講:"張單等我比".但我一早已經簽了片,比完錢了,我同佢講:"吾洗,我比左啦。"我即刻抱個仔走。吾想再望多佢一眼。
我從未試過食一餐飯係噤難受的,呢餐飯都只係百六蚊,而且係我自己比,why仲要受佢氣,佢黑面對我,係因為我老公死了,就吾應該食噤貴,而家又吾係佢比錢,都要受佢氣,佢好似明蝦我。

伯爵府

我同老公都食8碟喎.....

你叔仔都係怪架喇.

首頁

尾頁

跳至