自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

琥珀宮

身體影響,有時體內分泌會影響人情響,自覺可以自救。

原帖由 bolun410 於 10-6-12 14:28 發表

我又無乜不快事喎,自己諗黎諗去都唔知為乜心情好差

大宅

我都卅過半啦, 但心境都好潮, 依家興乜我都略知一二, 後生果陣個樣已經唔係靚, 依家咪曬少d等無老得咁快囉, 最緊要都係心境年輕. 我都睇住阿媽由廿零歲變到依家咁皮膚都鬆哂, 但人人都要經呢條路架啦, 邊到自己唔接受.
依家著衫都唔會著得太多色彩, 靚既咪買俾個女著囉, 我最想係健健康康睇住兩個細路長大咋, 靚唔靚唔在乎囉~

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 29XX86 於 10-6-12 01:28 發表
今年三十中,雖然做左幾年媽咪,但仍然覺得自己仍然維持2X歲(心境,依然覺得樣貎不是C奶), 有時自己影相/照鏡都見唔到以前果種後生氣息, 自己唔係靚女, 但後生行出街都會有人望下, 而家搵個人望下都冇, 有時自己都唔識形 ...

無得唔接受,事實每個人一日比一日大,點keep個外表都會因為年紀增加而變得成熟,最多係皮膚比同年齡靚少少,成熟有成熟既美,保持心境開朗咪得囉!

男爵府

有時0係街度見到d上0左年紀0既姐姐,佢0地外表執得乾乾淨淨稍作清淡打扮以經好好睇,不過佢0地有個共通點都係唔肥,d肉唔會鬆泡泡,想keep得好都要做運動吧?

大宅

我已經4字尾,就快5字喇,唔駛用巾巾8年,但身體好似2x,冇病冇痛冇煩惱,一條白髮都未有,皮膚滑過阿囡,皆因心境年青兼且生性樂觀,日日叫自己過得開開心心,十年唔駛見醫生 

子爵府

原帖由 CBBCBB 於 10-6-12 14:51 發表
我已經4字尾,就快5字喇,唔駛用巾巾8年,但身體好似2x,冇病冇痛冇煩惱,一條白髮都未有,皮膚滑過阿囡,皆因心境年青兼且生性樂觀,日日叫自己過得開開心心,十年唔駛見醫生  ...

下..你 40 就唔駛用巾巾 ???

大宅

原帖由 oct27_2008 於 10-6-12 15:27 發表

係呀,比一般人早好多,話停就停,先前冇唔妥,又冇一切所謂更年期徵狀,唔覺唔覺大步檻過

子爵府

原帖由 CBBCBB 於 10-6-12 15:38 發表

係呀,比一般人早好多,話停就停,先前冇唔妥,又冇一切所謂更年期徵狀,唔覺唔覺大步檻過

d 人話唔駛用巾巾d skin 會zone,
臉會出 chow 紋, 身體會多病,
你有冇呢 d 呀 ?

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

無需咁在意年紀嘅問題嘅,只不過係一堆數目字嚟啫.到時你可能忙碌到渾然與天地共融 .
不同年紀嘅女性都有其獨特的風姿,成熟韻味真是殺盡天下 .
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

40yrs 就冇M
好早啊

原帖由 oct27_2008 於 10-6-12 15:27 發表

大宅

好媽媽勳章

歲月不饒人 無奈

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

CBBCBB:
我想問吓你幾歲開始來經?有冇諗過打荷爾蒙針延長?但係我又聽人講:早來早走,女性有一定數量卵子,咁每個月一次計就可計到大概......

原帖由 CBBCBB 於 10-6-12 15:38 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

我都三十幾了, 無辦法啦, 人始終會老, 我依家扮靚的心態就係: 扮多十零年跟住變阿婆囉~

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都好怕老架....而家廿幾歲,個樣已經似30幾...我已經開始接受唔到自己啦! 見到自己個樣一日比一日老,我真係好唔開心囉!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

計數字,我已經中年,不過家族DNA遺傳,個樣仲騙得吓人.外貌我唔太介意.識嘅都知我有番咁上下啦.不過;體能衰退,老花......好似排緊隊出嚟同我相認咁.

複式洋房

輕鬆面對,keep 好啲保持心境開朗,做個怏怏中年人.
[size=large]我叫瑩瑩

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我思想走前真實年齡, 心態好老餅了. 已經唔係幾 care 外表, 亦無時間 care, 總想著日子在倒數, 有太多事情比照顧外表重要得多要先完成. 睇今日梁文道在蘋果寫的文章, 更覺時間有限~~

大宅

人始終會老,個個都一樣,無奈都要接受咖啦~
算你 keep 得再好,都同後生女無得比~
後生女就連眼白都白過你,身體的彈性更是無得比~
同番自己個年齡 range 既人比較就 ok咖啦!
有 d 人點都唔認老,打扮唔 match 自己個年齡,以為扮後生左,但係反而突顯佢既老態…人地唔好意思話佢知而已~

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至