夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

原帖由 lpcjoe 於 10-7-7 20:46 發表
你老公個面相係點架?眼大?面圓?...
等我第時幫呀女手睇睇...

I am more interested in 樓主的八字,一定很好命!

複式洋房

haha....可能係因為上天見我結婚前好辛勞, 又生長係一個重男輕女既家庭, 所以結婚後俾d補償我啦.

原帖由 cattyluzz 於 10-7-14 10:33 發表

I am more interested in 樓主的八字,一定很好命!

別墅

原帖由 kidkid 於 10-7-14 11:52 發表
haha....可能係因為上天見我結婚前好辛勞, 又生長係一個重男輕女既家庭, 所以結婚後俾d補償我啦.

苦盡甘來!抵番嗮啦!祝福你!

複式洋房

人地話結婚之後個男人會180度咁變,
身邊都有唔少朋友係咁.....
但係見到樓主同咁多jm 都咁幸福,
哂命哂到咁幸福,
真係覺得大家好開心同好sweet

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我老公都好好, 更加係一個好爸爸... 我個仔勁鐘意佢... 我係媽媽, 都無佢咁細心... 個仔仲係bb時, 沖涼,半夜換片飲奶都係佢攪掂... 工人放假時就佢煮飯(我都唔識煮), 放假時我就瞓到中午, 佢就一早帶個仔出街, 怕佢嘈住我...

亦都有老公嘅支持, 我完成左自己其中一個理想... 我唔係一個好老婆, 不過心裡面好感激佢... 亦都知道呢d唔係必然...

禁止訪問

畀面勳章

翡翠宮

回覆 66# cc89cc89 的文章

多謝你的提醒, 其實, 一個老公對老婆好好, 我相信個老婆都係好抵錫… 哈哈…我老公好多謝我可以同佢媽咪相處, 結婚十年黎都係同99住.

大宅

實在太幸福了

kidkid你是否一名又靓又可愛的女士? 令老公神魂顛倒 :p

複式洋房

hehe....我係一名行出街已經淹沒在人群裹, 毫不起眼既港女. (當然係我老公眼裹我應該係貌美如花既 )

原帖由 snoopymom 於 10-7-16 16:25 發表
實在太幸福了

kidkid你是否一名又靓又可愛的女士? 令老公神魂顛倒 :p

複式洋房

你老公同我老公咁似既?!...唔通佢地係失散左既兄弟?!

原帖由 lojo11 於 10-7-15 22:43 發表
我老公都好好, 更加係一個好爸爸... 我個仔勁鐘意佢... 我係媽媽, 都無佢咁細心... 個仔仲係bb時, 沖涼,半夜換片飲奶都係佢攪掂... 工人放假時就佢煮飯(我都唔識煮), 放假時我就瞓到中午, 佢就一早帶個仔出街, 怕佢 ...

翡翠宮

原帖由 kidkid 於 10-7-16 16:37 發表
你老公同我老公咁似既?!...唔通佢地係失散左既兄弟?!

我地老公都幾似, 佢係咪大你好多? 我老公大過我十年...其實我身邊的朋友都有好好的老公, 佢地都係對老婆好細心....

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

原帖由 kidkid 於 10-7-5 01:24 發表
因為未結婚前我都幾勞碌架, 全家既家務我一人做晒, 放學又要去幫鋪頭手. 但佢就成日同我講, 上天派佢來到呢個世界既目的係要愛護我, 照顧我一生一世, 所以佢唔可以俾我再好似以前咁辛勞.

好欣賞妳老公言出必行,真的實踐到對妳的承諾。他呢番說話好感動。

好鄧妳幸福,恭喜晒妳!

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

珍珠宮

好戥你開心呀樓主,恭喜恭喜

眼見身邊所有親朋戚友(以及自己),都有個好好既老公,婚姻好美滿~所以我成日覺得''男人,沒有一個好東西''的說法好錯......d好男人好無辜~
但我地都唔可以做''公主'',要珍惜,唔好令自己最愛&最愛自己既好老公感到辛苦疲勞呀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

heehee~我又曬下先.....

我老公都係乜都唔洗我做,老爺奶奶對我好好...
每日我都係全屋最遲起身既一個....連我父母我頂我唔順,佢地話我係人地新抱應該早d起身做家務....但我老爺奶奶乜都唔洗我做,我係ftm,但佢地好多時都帶我個女去公園玩,佢地幫我車亞女返學,不過多數我自己接,因為想亞女開心d....佢地等我訓多d休息下(而家陀緊小b)....生大女時,奶奶幫我坐月坐得好好,補品,幫bb沖涼,煲薑水比我沖涼,都做得好好...我真係好感謝佢....
雖然同老爺奶奶住,間屋都係佢地既,但佢地好尊重我呢個'外人',好多野都會問我意見,好多野都會有商量....我d親友黎玩,佢地都好好招乎~~佢地對我屋企人都好好..唔會話look down人....

至於我老公,本身係大少一名,有兩個家姐,屋企野唔洗佢掂....但佢就錫到我燶,執野多數都係佢做....放假就成日陪亞女玩....佢出糧扣左自己洗費後,就比晒我打理..結婚前,佢有咁多洗咁多,d衫多到著唔晒,cd/dvd擺滿間store room....而家我鍾意買乜佢都唔會話我...仲叫我買樣最好最鍾意,因為佢怕我買樣差既,遲d後悔要再買過 不過我老公唔識煮野食....同埋個人無乜主見,我話點就點(呢個有好有唔好,因為有d野我諗唔到,問佢等如無問 )

暫時我都好滿意而家既生活...希望永遠都咁好啦~~

複式洋房

呢樣就唔多似~我老公同我係同一屇中學畢業.

我老公d friends(中學同學)好多都係初戀就結婚, 而且個個都係勁錫老婆架.

原帖由 lojo11 於 10-7-16 23:22 發表

我地老公都幾似, 佢係咪大你好多? 我老公大過我十年...其實我身邊的朋友都有好好的老公, 佢地都係對老婆好細心....

複式洋房

我代佢多謝你咁讚佢. 我相信佢已經睇到!(因為我地無秘密, 佢一早已經知道呢個post).

原帖由 ma1860 於 10-7-17 01:36 發表

好欣賞妳老公言出必行,真的實踐到對妳的承諾。他呢番說話好感動。

好鄧妳幸福,恭喜晒妳!

複式洋房

講起坐月, 我大仔出世時, 我奶奶做左樣令我幾感動既事.... 話說剛從醫院返屋企, 我奶奶已經一早批左好多薑皮俾我抺身用. 我想抺身時, 奶奶已經一早在廁所準備左一大盆薑皮水同毛巾俾我. 到我行入廁所想關門時, 發覺奶奶在我身後, 原來佢話我剛出院唔好郁動太多, 佢入來想幫我抺身.

最後當然婉拒左奶奶既好意, 不過又一次令我好感動

原帖由 我愛Corina 於 10-7-19 06:30 發表
heehee~我又曬下先.....

我老公都係乜都唔洗我做,老爺奶奶對我好好...
每日我都係全屋最遲起身既一個....連我父母我頂我唔順,佢地話我係人地新抱應該早d起身做家務....但我老爺奶奶乜都唔洗我 ...

子爵府

原帖由 kidkid 於 10-7-7 22:43 發表
我地係同道中人

d人話凡事個上天已經安排左~我諗都係真架.

以前我d friends都成日叫我要顧下男朋友感受, 但係我就成日都好小姐脾氣, 要男朋友千依百順, 但係我以前所有男朋友都好鍚我, ...

我0念,我老公真是對我好好。不過他並不寵壞我。而我對老公要求很高。我老公都話我常常鞭策他. 所以,總是講不出他對我有幾好。
我試下啦。
我在家,老公踢一踢,我先動一動做家務。我的家務是:是謂 平安 (一個女),同平安洗澡,早上換兩個女的片片,同平安做拉筋按摩。同女女玩玩。滿足老公的性需求。放假煮下一、兩餐。買下日用品,菜。
以上這些都不是天天做。如果我不是因工作關系無得睡,我日日有時間可以睡8-10個鐘。
他教會我開車,所以我不用乘坐公車出入。
什麼事都唔使我理,表格填妥了就遞過來給我簽個名。
所以,我生活除了工作,真是好簡單。 連我父母的事,我老公都理埋,例如交電費,水費,供樓,給生活費等。

我估,我眾多男朋友裡,我老公會是對我最好的一位。我雖然未曾同個其他男朋友單獨居住過。

我個樣都是不搶眼那種。但是老公覺得我有對善解人意的眼睛,溫柔的樣,親切的笑容。

:loveliness:

男爵府

我老公都係架, 我剛出來工作不久就和他拍拖, 我做左13年未試過填報稅表架, 老公真係一個好好既男人, 家務同湊仔都一樣咁掂!

原帖由 ndw 於 10-7-21 12:42 發表
什麼事都唔使我理,表格填妥了就遞過來給我簽個名。
所以,我生活除了工作,真是好簡單。

首頁

尾頁

跳至