跳至

首頁
23456...12

尾頁

大宅

HI, 我遲左先入黎

伯爵府

牛年勳章

原帖由 nicoleck8 於 10-8-20 11:46 發表
HI, 我遲左先入黎

Hello~ 等你好耐!
你小朋友係囝囝/囡囡?

伯爵府

牛年勳章

Updated classmates list

a.m.
lamFungFung -
smetana - (boy)
jc10910906 - (girl)
mangosalad - (girl)
melcly - (boy)

p.m.
virgokaren - (girl)
clumsy - (girl)
Carol_mama - (girl)
nicoleck8 -

男爵府

請問你地知吾知學校最早幾點開門, 可以比學生返學?

仲有我未買到波鞋, 有無好提議?

大宅

原帖由 melcly 於 10-8-20 15:26 發表
請問你地知吾知學校最早幾點開門, 可以比學生返學?

仲有我未買到波鞋, 有無好提議?

買波鞋真係好睇你個人喜好 ... 我自己就買左 nike ... 真係貪佢夠輕身同方便 , 有d 媽咪就買 Dr.Kong ... 但唔好貪平買雜嘜 ...本人應該一分錢一分貨... 平又如何 ? 著唔夠一陣就好易爛...

男爵府

你地成日講nike, 點解我吾覺有純白色?

係咪主色係白底就得?

子爵府

好媽媽勳章

hihi~~
我女女係上午班嫁..
其實我都好緊張,,仲有一個禮拜就番學喇... 好怕佢唔適應...又怕佢同同學仔相處唔知會點...我驚佢蝦人...因為佢係屋企都幾惡下...
不過我都帶過佢去學校幾次睇下個環境..佢都幾鐘意..
至於時間分配..我都頭痛緊...佢日日都訓到10點幾先起身...怕佢到時會唔慣...

總之...我真係好緊張... 怕佢唔適應....

大宅

原帖由 melcly 於 10-8-20 17:15 發表

係咪主色係白底就得?

係純白色架 ! 真係 for 小朋友著架 ... 你得閒可以去馬拉松/運動家果 d 都有 ... 他們多數將白色學童鞋獨立擺...唔係成人波鞋果邊 ... 你留意下..看看搵唔搵到 ?

大宅

原帖由 YUKIYAN 於 10-8-20 18:51 發表
hihi~~
我女女係上午班嫁..
其實我都好緊張,,仲有一個禮拜就番學喇... 好怕佢唔適應...又怕佢同同學仔相處唔知會點...我驚佢蝦人...因為佢係屋企都幾惡下...
不過我都帶過佢去學校幾次睇下個環境..佢都幾鐘 ...

我同你一樣..我個皇帝囡又係瞓得好晏...我都驚佢到時唔肯起身 ....

伯爵府

牛年勳章

原帖由 YUKIYAN 於 10-8-20 18:51 發表
hihi~~
我女女係上午班嫁..
不過我都帶過佢去學校幾次睇下個環境..佢都幾鐘 ...

你好!
今年我地好似都幾多同學仔喎!

今日返興趣班,同一個公公傾計,原來佢個乖孫都係讀神召會,九月升k2,他說學校很好,俾到小朋友有安全感,老師們都好好。

我相信小朋友係度讀書應該會幾開心,好快適應,唔駛擔心!

我地呢個係屋企都係指揮家,要人地聽哂佢話,但返到學校相信有一大半的小朋友都係咁架,到時佢地要學習互相合作、禮讓,無得做大家姐和大哥。

伯爵府

牛年勳章

原帖由 melcly 於 10-8-20 17:15 發表
係咪主色係白底就得?

我早幾日行左一轉上水三個大商場:
馬拉松、運動家、addidas 全部都有純白色運動鞋,牌子包括 nike、reebok、addidas、puma.....etc。
上水中心有一間shop,有好多童鞋買的,有齊黑白鞋,樣子都ok,但果d牌子我唔識,好似係 knighthealth、buster。都係17x-2xx咁上下。

反而我想知係咪一定要全白色呢?
有少少色彩果d得唔得呢?

伯爵府

牛年勳章

2010 神召會 K1 classmates

a.m.
lamFungFung -
YUKIYAN - (girl)

p.m.
nicoleck8 -

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

update 返先!!

a.m.
lamFungFung - (girl)

p.m.
nicoleck8 -

伯爵府

牛年勳章

原帖由 clumsy 於 10-8-20 20:14 發表
可能我有D誤會,你們香港人不太懂得分衣服鞋襪的質量,你們喜歡講牌子,因為很忙,不想麻煩.我們在大陸經常被人騙,再加上自己做呢行,所以我們大陸來的都有D分質量好壞的經驗.呵呵,原來我都有長處....

係呀!真係唔多識揀,但自己著波鞋的經驗告訴我,名牌波鞋無咁易甩底,同埋唔會著臭腳(應該係透氣做得好d)!

不過,唔同腳型都要揀番唔同的鞋,我自己就中意著寬d,再埋鞋跟位唔好太硬和太短,好痛!

但小朋友的鞋我都唔識揀,一定要帶佢去試著囉!

你教d秘訣,等我揀的時候留意下!thanks!

伯爵府

牛年勳章

原帖由 lamFungFung 於 10-8-20 22:38 發表
update 返先!!

a.m.
lamFungFung - (girl)

p.m.
clumsy - (gi ...

嘩!真係好多女仔,唔駛人口調查都知男女失衡啦!
nicoleck8,你果個係囝囝/囡囡呀?

大宅

HIHI
男仔, 下午班

原帖由 virgokaren 於 10-8-20 14:25 發表

Hello~ 等你好耐!
你小朋友係囝囝/囡囡?

大宅

嘩,好多女同學wor

原帖由 virgokaren 於 10-8-20 23:06 發表

嘩!真係好多女仔,唔駛人口調查都知男女失衡啦!
nicoleck8,你果個係囝囝/囡囡呀?

首頁
23456...12

尾頁

跳至