在職全職

跳至

首頁
23456...30

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Manman_2211 於 10-12-14 20:48 發表
我都ok架, 睇埋CIB得唔得呀~

如果早餐..你明天9am前打比我丫

過埋明天..我又可能失自由 老公話快既明天返..慢既後天返...
之後22開始到x'mas會好忙就唔返得黎 真係乞人憎..想佢係度既日子佢又唔係度..唔想佢係度時佢又日日都係度

我都話唔返黎hk住架啦...搞到我冇晒自由..想約人飲個茶都咁辛苦..以前我week week去飲茶架嘛

大宅

回復 4# Manman_2211 的帖子

飲早茶~ 即係幾早呀

珊瑚宮

原帖由 CIB 於 10-12-14 23:52 發表
飲早茶~ 即係幾早呀

9點零10點...飲到11點左右囉

複式洋房

回覆 63# 月希 的文章

你地邊到飲ar??我next week 開始做full-time mammy !!都想join埋!but要同埋仔仔!!

複式洋房

不如新都城x香! 好似幾抵咁, 你介唔介意pm埋我你個contact呀? 因為我有哂其餘2個媽咪電話了~差你~:)
原帖由 wong_yoki 於 10-12-15 10:02 發表
你地邊到飲ar??我next week 開始做full-time mammy !!都想join埋!but要同埋仔仔!!

伯爵府

好媽媽勳章

manman_2211,

係呀, 到時就得架啦. 我2個都係順產

你睇個醫生唔去第間, 因為我地呢到去仁安都幾遠呀 !!!

原帖由 Manman_2211 於 10-12-13 18:46 發表
當然緊張啦, 33wks啦, 不過都冇得驚, 煮到埋黎就食啦~:)!
如果佢捱到36wks之後先出黎就仁安, 如果唔係就QE囉~ 想順產架, 不過唔知自己得唔得呢..

你和我是天父愛的創造 每個人有最美的夢想 
一路上彼此照亮 扶持擁抱 我們的愛讓世界不一樣
我們愛 因神先愛我們 
雖你我不一樣 我們一路唱 走往祝福的方向
我們愛 因神先愛我們 心再堅強也不要獨自飛翔 
只要微笑 只要原諒 有袮愛的地方就是天堂

伯爵府

好媽媽勳章

月希,

你以前住邊到架 ???

係呢, 你仔仔幾大 ???

原帖由 月希 於 10-12-14 22:29 發表

如果早餐..你明天9am前打比我丫

過埋明天..我又可能失自由 老公話快既明天返..慢既後天返...
之後22開始到x'mas會好忙就唔返得黎 真係乞人憎..想佢係度既日子佢又唔係度..唔想佢係度時佢 ...
我們愛 因神先愛我們 

複式洋房

係呀, 都幾遠架.. 不過個醫生係得仁安咋.... 冇辦法啦..
原帖由 小華 於 10-12-15 12:31 發表
manman_2211,

係呀, 到時就得架啦. 我2個都係順產

你睇個醫生唔去第間, 因為我地呢到去仁安都幾遠呀 !!!

侯爵府

我幾年前都係去仁安生阿仔(順產)﹐坑口坐的士都係15-20分鐘左右﹐ok 架

原帖由 Manman_2211 於 10-12-15 13:16 發表
係呀, 都幾遠架.. 不過個醫生係得仁安咋.... 冇辦法啦..

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 12:32 發表
月希,

你以前住邊到架 ???

我以前住澳門丫....仔仔一出世..我就跟左老公過澳門住...人工高d嘛..
果時好想返黎hk架...年年都話返黎...
但係一住就7年..今年真係返黎...我又唔想囉..因為我老公要港澳2邊走...又完全慣晒澳門既生活囉..
返黎hk....總係有d唔慣咁

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 12:32 發表
月希,

你以前住邊到架 ???

唔記得答你..我仔岩岩今個月8歲囉

伯爵府

好媽媽勳章

咁你見有動靜就出門口啦.

原帖由 Manman_2211 於 10-12-15 13:16 發表
我們愛 因神先愛我們 

伯爵府

好媽媽勳章

嘩, 咁你咪好熟澳門囉.
如果過去, 一定問你攞定料,
我地一家, 最重要就係食食食.

點解今次咁大決心搬番黎 ???
仔仔習唔習慣 ???

原帖由 月希 於 10-12-15 14:30 發表

我以前住澳門丫....仔仔一出世..我就跟左老公過澳門住...人工高d嘛..
果時好想返黎hk架...年年都話返黎...
但係一住就7年..今年真係返黎...我又唔想囉..因為我老公要港澳2邊走...又完全慣晒澳門既生活囉..
返黎hk. ...
我們愛 因神先愛我們 

伯爵府

好媽媽勳章

同我大仔差唔多大呀, 佢就係10月既.

原帖由 月希 於 10-12-15 14:30 發表

唔記得答你..我仔岩岩今個月8歲囉
我們愛 因神先愛我們 

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 17:45 發表
嘩, 咁你咪好熟澳門囉.
如果過去, 一定問你攞定料,
我地一家, 最重要就係食食食.

點解今次咁大決心搬番黎 ???
仔仔習唔習慣 ???

都唔係丫...好似係hk咁..住左20幾年..都總會有d地方未去過或去得少架嘛

搬唔搬返黎..話事權其實都唔係我度啦...年年都話搬架啦...不過今年...仔仔真係大啦嘛...再遲d高小先搬..怕會難搵學校呢...

珊瑚宮

原帖由 小華 於 10-12-15 17:46 發表
同我大仔差唔多大呀, 佢就係10月既.

咁你仔係小三?
我仔小二咋..做大仔

大宅

原帖由 月希 於 10-12-15 08:37 發表

9點零10點...飲到11點左右囉

10點都ok嘅~
睇下幾時大家都得閒丫~

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章

係呀, 小三.

做大仔無問題呀, 讀書條路咁漫長,
老實講, 如果比我再揀, 我一定比佢大仔.

你住邊頭架 ???

原帖由 月希 於 10-12-15 18:59 發表

咁你仔係小三?
我仔小二咋..做大仔
我們愛 因神先愛我們 

伯爵府

好媽媽勳章

welcome !!!!

新都城間牛陣唔知開左未

原帖由 開心wendy 於 10-12-16 09:18 發表
我也來報到啦 我住寶林 寶寶6個半月
我們愛 因神先愛我們 

首頁
23456...30

尾頁

跳至