親子旅遊

跳至

首頁
23456...30

尾頁

大宅

仲有個figure 放在樓梯口同個女人不停講雪褲.... 講得太細sing, 我唔知訂都搵到, 你冇理由唔見既.

原帖由 縉媽 於 10-12-1 11:05 發表
以中間可比van仔上落的十字路口位計, corn 位有間買小食的店, 佢舖前係買寵物用品的街舖, 沿著條小巷行入去有一間成日有人排買魚旦的店(希望你知我講邊).
address : chong's fashion co.
1/F, NO.192 FA YUEN STREE ...

大宅

唔該縉媽及Gordon!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 gordon 於 10-12-1 21:18 發表
仲有個figure 放在樓梯口同個女人不停講雪褲.... 講得太細sing, 我唔知訂都搵到, 你冇理由唔見既.

呢間店舖在街邊檔都有嫁,只賣雪褲掛晒係到有$120/$180等等.......我和老公買左120和180((不過唔知防唔防水))...平平地著完就算^0^

珍珠宮

Lotte 百貨是不同Lotte Mart 的,Lotte 百貨在明洞及Lotte World (蠶室站),而Lotte Mart 在Seoul Station!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

我係23/12, fungma 係22/12, 未同你揾到21/12 bor...
原帖由 bbho 於 10-12-1 16:06 發表
參入戰團 ...東瀛遊5天 KSFW05, 21/12 零晨機。
有團友嘛?

大宅

大家都玩得開心d la.

當地的温度相差都几大, 今天首爾是12度, 2天後係-3 to 7度. 大家都需要留意.

原帖由 bbho 於 10-12-1 18:46 發表
FungMm, 我 ..
22nd - Intercont ; 23rd-滑雪渡假城; 24th & 25th 首爾Intercont。 如果你一樣,我地只會響 24th住同一間 Hotel,我諗到好難踫到面。 Anyway, 能夠同旅行社又同行程都算有緣呢。 希望大家都玩得又開心 ...

大宅

係呀! 係呀! 有個好"肉酸"的小童公仔著咗雪衣放係佢樓下

gordon, fungma, bbho, eeyore0511,

你地開始ready 行理未呀?

原帖由 gordon 於 10-12-1 21:18 發表

大宅

wai001,

唔該晒! 你今次掃邊個brand 的skin care 用品呀. 睇完你的另一個topic, 我都會去買 innisfree 試吓 (唔該晒你詳細的skin care report 呀)
原帖由 wai001 於 10-12-1 22:31 發表
Lotte 百貨是不同Lotte Mart 的,Lotte 百貨在明洞及Lotte World (譼蠶室),而Lotte Mart 在Seoul Station!

大宅

我攞2個中加2個小的 (工人姐姐連佢個匧都借埋比我) 我都怕唔係好夠用, 只係放d雪褲,雪衣都已經放滿咗一個匧了)mouth: .

我有攞到ugb 的sample 用, 都ok ga! 你係咪又係攞e 個brand 的sample?
原帖由 gordon 於 10-11-30 21:03 發表
上次你有冇攞d sample 試, 我試過都ok, 如果$$ ok, 會買d, 其他 韓國brand 我唔係好識.

我打算買衫, korea d 衫好耐用, 同暖, 唔似hk d 得個樣又貴. 如果你帶2個大, 我帶2大1小又好似唔係太誇, 我打算買half lugg ...

大宅

Hi 縉媽,

我呢hahah... 禦寒的衣服都okay架呢! 不過仲未ready其它law, 如暖包, 頸枕etc.

EGL有沒有說何時通知開茶會? 我上次交尾數時他說大約10號左右會通知茶會WOR... 希望快D呢...

囝囝問我可否讓他bring一些零用錢去旅行tim, 哈哈!

原帖由 縉媽 於 10-12-2 09:54 發表

gordon, fungma, bbho, eeyore0511,

別墅

原帖由 縉媽 於 10-12-2 09:58 發表
wai001,

唔該晒! 你今次掃邊個brand 的skin care 用品呀. 睇完你的另一個topic, 我都會去買 innisfree 試吓 (唔該晒你詳細的skin care report 呀)

縉媽,
請問wai001個skin care report可以喺邊度搵到呀?

大宅

今天jusco 吉日, 我會去買頸枕! 我下午放假去交尾數+shopping. 等我都問吓約莫几時有茶會先! e! 相距几天出發, 可能我地會同一個茶會wor!

亞仔咁生性咁你批唔批準啫?
原帖由 FungMm 於 10-12-2 11:26 發表
Hi 縉媽,

我呢hahah... 禦寒的衣服都okay架呢! 不過仲未ready其它law, 如暖包, 頸枕etc.

EGL有沒有說何時通知開茶會? 我上次交尾數時他說大約10號左右會通知茶會WOR... 希望快D呢...

囝囝問我可否讓他bring一些 ...

大宅

http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=2614346&extra=page%3D23&page=2

要用好多時間睇ge!

我在另一個topic 覆咗你買雪衣/褲, 你去睇睇!
原帖由 daydaytse 於 10-12-2 12:20 發表

縉媽,
請問wai001個skin care report可以喺邊度搵到呀?

大宅

如果大家一齊開茶會就好呢.... :) 當然批准呢, 不過只可以bring $500 每天一百大元都好多呢....hahaha....

Good day to you la...
原帖由 縉媽 於 10-12-2 12:33 發表
今天jusco 吉日, 我會去買頸枕! 我下午放假去交尾數+shopping. 等我都問吓約莫几時有茶會先! e! 相距几天出發, 可能我地會同一個茶會wor!

亞仔咁生性咁你批唔批準啫?
...

別墅

原帖由 縉媽 於 10-12-2 12:35 發表
http://forum.baby-kingdom.com//viewthread.php?tid=2614346&extra=page%3D23&page=2

要用好多時間睇ge!

縉媽,
收到喇, 唔該晒你呀, 你真係好人喇!!!
我仲有時間, 我會慢慢睇架喇~

大宅

原帖由 縉媽 於 10-12-2 09:54 發表

HI ALL,

我都陸續開始準備所需用品LU!不過有D嘢我想等佢CONFIRM咗先買,費事浪費用唔著。我今日順路去交埋尾數,佢又話成咗團但又話仲有一個位,又話仲收緊人,都唔係好明佢講咩,一時一樣,不過佢只係叫我等通知開茶會,當日會公佈細節喎!
律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

大宅

yes yes, free sample ma. 試過都ok. 知唔知有冇其他korean brand free sample 試吓.

嘩! 大家果然係有好多行裝啊 (haha, 我自己都唔野小)

原帖由 縉媽 於 10-12-2 10:05 發表
我攞2個中加2個小的 (工人姐姐連佢個匧都借埋比我) 我都怕唔係好夠用, 只係放d雪褲,雪衣都已經放滿咗一個匧了)mouth:mouth:" /> .

我有攞到ugb 的sample 用, 都ok ga! 你係咪又係攞e 個brand 的sample? ...

大宅

縉媽, 麻煩你可以send 買雪衣和褲的資料比我好麻。
謝謝你。

原帖由 縉媽 於 10-12-2 12:35 發表

要用好多時間睇ge!

大宅

成咗團, 咁你唔使担心la, 佢有几多個位都none of your business, just need to enjoy your trip! RIGHT? 唔知我地會唔會同fungma一齊開茶會呢? 通常都係咁上/下日子都一group 一齊聽!

fungma=> 我昨天交尾數佢都係話答唔到几時開茶會 & 係咪零晨機.
原帖由 eeyore0511 於 10-12-2 17:06 發表

HI ALL,

我都陸續開始準備所需用品LU!不過有D嘢我想等佢CONFIRM咗先買,費事浪費用唔著。我今日順路去交埋尾數,佢又話成咗團但又話仲有一個位,又話仲收緊人,都唔係好明佢講咩,一時一樣,不過佢只係叫我等通知開茶會,當日會 ...

大宅

點可以空手而回GA! 最少預一個吉匧去滿載一匧而回LA.

原帖由 gordon 於 10-12-2 20:57 發表
嘩! 大家果然係有好多行裝啊 (haha, 我自己都唔野小)

首頁
23456...30

尾頁

跳至