跳至

首頁

尾頁

洋房

原帖由 安安 於 10-12-21 07:31 發表

個生日會唔講得笑喎, 好得呀! 期待我既到會食物一樣咁正

我都想幫囡囡搞個曲奇生日會呀!

男爵府

原帖由 AKLAMY 於 10-12-20 22:03 發表
For your information

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=49437

好正呀 ...
大仔岩岩過左3歲生日,
下年... 等佢4歲生日, 我一定要係度幫佢開個生日會...
(因為我個仔好鍾意整曲奇)

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今日去左食下午茶,都OK丫。我覺得個甜品combo幾抵食,常餐都OK,應該會再幫襯既。

男爵府

請問是否按你所要食物價錢收錢(最少$3000),但要否收其他費用?如:曲其DIY.如果$3000食物份量大約可給幾多人份量?場地最多可以請幾多人來?謝謝!
原帖由 mama1210 於 10-12-14 13:39 發表
星期日既min. charge $3000, 其他日子唔sure, 你可以打去問下老板娘.....26669834

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 mandyfung 於 10-12-26 11:39 發表
請問是否按你所要食物價錢收錢(最少$3000),但要否收其他費用?如:曲其DIY.如果$3000食物份量大約可給幾多人份量?場地最多可以請幾多人來?謝謝!

聖誕party的到會...咖哩牛腩好正呀!

大宅

我果日去食午餐. 叫左個蒜蓉煙肉意粉, 味道都OK.

果日唔多人, 大半都係空位. 但係我等左35分鐘個粉先到, 追左幾次又話炒緊, 等到我火都黎. 我話遲過我黎D人都食緊啦, 佢話人哋果D唔洗炒, 你果D要炒就要等耐D啦. 簡直係歪理.

子爵府

上次我開party既時候佢地係照食物價錢計數, 曲奇係每位$30, $3000 好視乎你order邊類食物, 因為佢有d係一盤計, 有d係逐件計, 所以好難講$3000夠比幾多人食, 可能你要問問呀老板娘. 上次老板娘同我講50-60人無問題.

原帖由 mandyfung 於 10-12-26 11:39 發表

子爵府

畀面勳章

上次去食早餐, 無咩人, 得一枱, 入到去, 落ORDER 時, 陸續有人入嚟, 等左三四個字有多, 先發現, 其他遲過我們到的, 都已經食咁, 仲要同我們一樣餐, (其實都無咩餐揀), 剩係我哋無得食, 我估計, 佢地處理RODER的程序是, 先係底, 遲係面, 所以.....

咁我哋咪叫嗰個疑似做樓面, 實際是老闆娘的人, 問點解其他遲過我們到的, 都已經食咁,
而我地仲未到喎, 她一句哦就走開左, 如此的服務態度.....

以後唔會再幫襯

洋房

冇理由喎!個老板娘好nice,又好好傾架喎!反而有時d樓面語氣會掘d, 不過,唸深一層,十幾廿蚊一個餐,又冇收加一,又冇比貼士,冇理由要求人比酒店式服務既!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

尋日朝去食左, 個早餐蕃茄湯粉都唔錯, 個包如果跟餐半個都ok, 但我另叫左個餐係火腿蛋包, 成個包咁食就滯左d~

大宅

回復 69# mememomo 的帖子

吓..我唔認為食個20蚊餐就要等,呢間又唔係非常好食,要人客等成7個字簡直係非常過份, 跟本上就係間餐廳運作不善既問題。

男爵府

畀面勳章

我上個禮拜都去咗食晏, 本身抱住好大期望, 但係食完非常失望!

嗰日我哋一家四口, 2大2細去, 叫咗3個餐, 一個西炒飯, 一個龍利柳+炒飯, 同雞扒意粉, 加咗個螺絲粉同包!!

我覺得個西炒飯係炒定, 因為好快, 真係轉個頭個炒飯已經出, 味道真係麻麻地! 點知個龍利柳跟嘅炒飯又係西炒飯, 最好味都係個意粉架喇!! 可能佢d甜品係比較出色, 不過我去嗰時未有, 所以試唔到!

不過我諗我唔會再幫襯! 呢個價錢可以有好多選擇!!

男爵府

今日同呀女去食afternoon tea...我食左cream puffs...好正呀! 而家仲想食多個! 哈哈 ~~

今日全場爆滿呀 ~~ 可能係有報紙雜誌都報道呢間餐廳, 所以多左好多人黎食~~ 我個女話下次可能要買外賣~~驚冇位坐呀!!!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

每人口味都唔同,覺得好食既再去幫襯,唔好食既咪去另一間囉,唔好勞氣,最緊要食得開心!

我覺得OK,不過老公唔like,我再去的話會自己去,佢唔鍾意唔會再叫佢去,就係咁簡單。

大宅

尋日也在食lunch, 面場真厲害,全場爆滿不特止,仲有客在舖外排隊等位,我見多人快快食飽便離開,唔好意思,別人多等~
我叫椒鹽豬扒飯.....一個字"正!"

原帖由 AKLAMY 於 11-1-9 19:47 發表
今日同呀女去食afternoon tea...我食左cream puffs...好正呀! 而家仲想食多個! 哈哈 ~~

今日全場爆滿呀 ~~ 可能係有報紙雜誌都報道呢間餐廳, 所以多左好多人黎食~~ 我個女話下次可能要買外賣~~驚冇位坐呀!!! ...

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

講清楚DD...你話佢地兩個夾埋定係話兩個係同一個人?

另外...我都係睇第一個POST已經知佢講邊間...

PS. 我係覺得間野勁難食既其中一人..

原帖由 520honey 於 11-1-11 06:38 發表
樓主出 pose 係 10-12-7 21:18
第一個回應係 10-12-7 21:22
2個都係 BK 超舊 member, 極極極少上 bk, 耐到 bk 都冇你地最近留言資料, 又會咁岩一齊上黎 ?
仲有係樓主由頭到尾冇開名, 第一個留言又會咁醒知佢講緊 ...

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 520honey 於 11-1-2011 02:17 AM 發表
我發覺差不多所有舊會員都讚不絕口, 仲可以分別自己各自講出某一種食物特別正, 被點名的食物差不多冇重複, 差不多讚的人都話 full house 冇位坐, 無論上/中/下午各樣不同食物都讚過, 另外, 我留意到有好多人只係回應 ...

全場滿 & 門外好長龍 <-- 星期六/日11:00-11:30 好幾間都會出現咁情況 (如碟蝶畢休及明申)
因為好多人星期六日都晏左起身, 個個趕11:30前入座食早餐, 我講個2間都唔差架, 起碼價錢合理同多選擇+份量夠
樓主講嗰間我本人未試過, 但有親戚試過, 但佢地唔好彩食唔到各位讚好朋友講既熱辣包同份量大既通粉, 所以都奇怪點解咁大出入

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至